Szegasztok!

Ezúttal egy olyan hárem mangát mutatok be, ami ugyan kellemes kikapcsolódást ad az olvasónak, de csak akkor, ha nincs jobb, amit olvashatnál. Ma a Girls Bravo mangát mutatom be (angolul megtaláljátok a mangafox.com-on!).

 

A Girls Bravo manga 2000-től 2005-ig szerepelt a Shonen Ace magazin oldalain, majd 10 mangakönyvbe sűrítették a történetet. Írója és rajzolója Mario Kaneda volt.

 

A történet egy nagyon alacsony gimis fiúról, Yukinari-ról szól, aki magassága miatt nemcsak, hogy fél a lányoktól, de az őt szekáló lányok miatt "allergiás" lett a lányokra! Ehhez képest van egy lány barátja, Kirie, aki a szokásos tsundere girl szerepét tölti be de akkora sikerrel, hogy nyugodtan hívhatjuk Sakura2-nak. Sakura2... akarom mondani Kirie egy nap egy félreértett baleset miatt beleküldi a vízzel teli kádba Yukinari-t. De Yukinari hirtelen egy másik világba keveredik, ahol csak lányok élnek. Egy lánnyal már össze is barátkozik, Miharu-val, aki nem csak hogy nagyon aranyos és naív, de a tetejébe alacsonyabb mint Yukinari. Csakhogy a másik világban a többi lány elakarja kapni Yukinari-t, mivel egyetlen férfi nincs abban a világban, és "dominálni" szeretnék a srácot... Egy... MEKKORA HÜLYESÉG EZ MÁ'! EGY VILÁG, AHOL NINCSENEK FÉRFIAK, CSAK NŐK?! Kettő... irigylem a srácot... De persze Yukinari allergiás a lányokra, ezért inkább menekül Miharu-val - akire viszont valamiért nem allergiás. Valahogyan visszajutnak a "való" világba, ahol Sakura2... akarom mondani Kirie már csak arra vár, hogy fejbe rúgja a szerencsétlen Yukinari-t.

 

Tehát erről szól a történet. Szerintem rohadt gyenge. A gyenge történet mellé kapunk rengeteg sablonos szereplőt. Ott van egyből Kirie, aki mint mondtam, rosszabb egy "Haruno Sakura"-nál is - pedig annál "negatívabb" pozitív főszereplőt nem kaphattunk volna az egész manga történelem során. Utána ott van Koyomi, aki a tipikus csendes, félénk leányka. Kapunk még mellé egy Tomoka lolicon girl-t is. De kapunk persze egy Lisa nevű tipikus rivalizálok a főhősnővel a főhős szívéért girl.

Viszont vannak itt szimpatikus és zseniális karakterek szerencsére. Legjobban talán Kazuharu-t - Lisa bátyját - kell megemlítenem, aki a "legendás play boy király, Hugh Hefner"ről lett mintázva szó szerint! Beképzelt, arrogáns, perverz, nagyszájú... és egy akkora állat, hogy tőle még a kínai nagy fal is összeomlik.

 

A Girls Bravo-nak 3 humor forrása van. Az egyik az aranyos Miharu naívsága miatt bekövetkező kalamajkák, a másik a szokásos Ecchi viccek, míg a harmadik Hugh Hefner manga reinkarnációja, Kazuharu perverz állatságai által bekövetkező destruktív káosz. Tehát humor az van bőven.

A rajzolás az szép. A karakterek jól néznek ki. A manga hangulata humoros. Tehát amúgy komoly baj nincs a mangával. Még jó kis karakterfejlődések is vannak.

Csakhogy sajnos nem ez az egyetlen hárem manga a világon, és sajnos habár tud újítani, azért érezhető, hogy van jobb is nála.

 

A Girls Bravo egy átlagos manga, amit akkor érdemes elolvasni, ha nincs jobb jelenleg nálad vagy a gépeden. Mindenesetre egy próbát mindenképpen megér - főleg az állat Kazuharu miatt.

 Girls Bravo

- Idő: 2000-2005

- Író & Rajzoló: Mario Kaneda

- Magazin: Shonen Ace

- Műfaj: Hárem, Vígjáték

- Hossz: 10 mangakönyv

Ami Tetszett:

- Hugh Hefner reinkarnációja, Kazuharu.

- Jó hangulat.

- Kazuharu állatságai.

- Jó karakterfejlődések.

- Miharu naív személyéből kihozott viccek.

- Szép rajzolás.

Ami Nem Tetszett:

- Sok sablonos karakter.

- Sok sablonos ötlet.

- Kegyetlenül nagy hülyeségek, mint a CSAK nők által lakott bolygó/föld.

Értékelés:

- Rajzolás: 5/5

- Karakterek: 3/5

- Egyediség: 3/5

- Humor: 5/5

- Mondanivaló: 2/5

- Hangulat: 3/5

- Történet: 2/5

- Karakter Fejlődés: 4/5

- Pontban: 27/40 = Jó

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 78%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr981924849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbbarniii 2010.04.16. 20:06:38

Na, Mangekyo022, ez is egy jó kritika. Amúgy holnap akkor felkerül a videó, nézd majd figyelmesen délután a YouTube-ot. :)
süti beállítások módosítása