Most egy kicsit perverz manga kritikájával készültem, mely már be lett fejezve, de még mindig nincs lefordítva. A mangát ilyen "Hajrá Csajok" és "Green Green" anime ötvözet, mely egyben vicces és "ízléses" egyben. Ez pedig a a nagyon hülye nevű "Go! Tenba Cheerleaders".

 

A Go! Tenba Cheerleaders 2007-ben jelent meg a Young King oldalain, majd 8 mangakönyvbe foglalták. Írója és rajzolója Sogabe Toshinori.

 

A történet nagyon amerikai tini szinten van. Matsuki Maki a "Rooting" klub (ne kérdezzétek, hogy mi az, mert semmilyen fordítást nem találtam róla) utolsó "életben maradt" tagja, akit három elődje sorozatos bénaságai miatt megfenyegettek, hogy vagy toborozni fog végre új tagokat, vagy fejbe verik a "rooting spirituális injekcióval" vagy mivel. Egy lány, Sonoda Saki, a pom-pom csapatból azt hiszi, hogy a rooting klub egyenlő a pom-pom csapattal, csak nemek különbsége az egész, s azt találja ki, hogy Saki meghívja Maki-t a pom-pom csapatba, hogy koedukált legyen a pom-pom csapat. Persze Maki belemegy, de csak azért, hogy átalakítsa a pom-pom csapatot "Rooting" klubbá, és hát erről szól ez a történet. Szerintem ez egy marha nagy vicc!

 

A történet nagy hülyeség szerintem. Tisztára mint egy tini film. És sajnos a történet tovább alakulása is ilyen. Szóval a történettől ne várjunk semmit.

Mint Ecchi manga, itt is nagy hangsúlyt helyeznek az "ízléses" poénokra, kezdve a lányok melleitől a srácok "majom-farkukig". Bár ezek tényleg nagyon viccesek, azért láttunk már jobbakat is.

Hangulat az olyan "tinis film" szerű, persze itt nincs ripacskodás, "jujj a körmöm" meg egyéb fejfájást okozó szörnyűség.

 

 Szereplők terén itt már tényleg sablonosak a karakterek, és karakterfejlődés sincs nagyon. Az a szerencse, hogy vannak szerethető karakterek. Kár, hogy néhányak nagyon hasonlít a másikra.

Rajzolás terén minden oké, szép, de nem eget rengetően. Ahogyan a humor is - amelyik nem Ecchi persze -, viccesek, de nem a világ legjobbjai.

 

A Go! Tenba Cheerleaders szerintem egy "túltinizált" manga. Vicces, szép, de sajnos a baromi hülye történet, a sablonos figurák, és az a nagyon tinis hangulat nagyon negatív irányba vitték a mangát.

Go! Tenba Cheerleaders

- Idő: 2007-2009

- Író & Rajzoló: Sogabe Toshinori

- Magazin: Young King

- Műfaj: Ecchi, Vígjáték

- Hossz: 8 mangakönyv

Ami Tetszett:

- Szép rajzolás.

- Vicces.

- Néhány szerethető karakter.

Ami Nem Tetszett:

- Ostoba, idióta tini történet.

- Néhány karakter sablonos.

- Túltinizált hangulat.

Értékelés:

- Rajzolás: 4/5

- Karakterek: 3/5

- Egyediség: 2/5

- Humor: 4/5

- Mondanivaló: 1/5

- Hangulat: 2/5

- Történet: 1/5

- Karakter Fejlődés: 2/5

- Pontban: 19/40 = Rossz

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 47%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr941900991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása