Most a világ egyik legviccesebb mangájának a kritikájával szolgálok, mely megérdemli a világ legjobb szerelmi-vígjáték mű díját. Ez pedig nem más, mint a School Rumble.

 

A School Rumble a Weekly Shonen Magazine oldalain volt olvasható 2002-től 2008-ig, majd a 283 fejezetet 22 mangakönyvben adták ki. Írója és rajzolója Jin Kobayashi volt.

 

A történet egy Tsukamoto Tenma nevű lány és egy Harima Kenji nevű srác körül forog. Tenma szerelmes egy fiúba, név szerint Karasuma Oji-ba, aki háááát...... aki szerint Uchiha Sasuke volt a "kussolok és ülök egy helyben" típus megtestesülése, akkor az még nem látta Oji-t. De a lány túl hülye, hogy elmondja neki az érzéseit. Kenji egy izom pankrátor típusú, iskola kerülő srác, aki meg Tenma-ba szerelmes, de srác szintén nem tudja elmondani a lánynak az érzéseit. Tehát a manga másról sem szól, mint erről a szerelmi-háromszögről és ennek a két szerencsétlennek az udvarlási kísérleteiről.

 

Tehát a történet az elég jó. Bár ahogy halad előre a történet, a történet egy kicsit zavaros lesz, ugyanis később már nem szerelmi-háromszög lesz, hanem szerelmi "száz szög". Ugyanis később 2 lány beleszeret Kenji-be (akik nem más, mint Tenma gazdag barátnője Eri és Tenma nővére, Yakumo), Tenma-ba meg beleszeret 2 másik srác, akikbe szerelmes egy lány.... szóval a végén már mindenki szerelmes lesz egy valakibe legalább.

 

A manga fejezetei a szokásosnál sokkal rövidebb! Van, hogy egy fejezet nem több 5-8 oldalnál! És a legdurvább az egészben, hogy még ilyen minimális oldalakkal is izgalmas, vicces, érdekes történetet tudott csinálni a mangaka. Ez főként azoknak jó, akiknek nincs idejük nagyon hosszú történeteket olvasni, hiszen nem csak izgalmas, vicces és jó, hanem még rövid is. Ráadásul itt a fejezeteknek a címe mind valamilyen filmmel egyeznek meg - mint Easy Rider, Apocalypse Now, God Father és sorolhatnám.

 

Mint szerelmi-vígjáték, nagyon sokat épít a humorra és a szerelemre. A humor az minden eddigi mangánál jobb. Ráadásul itt nincsenek durva altesti humorok, szóval egyszerre vicces és értelmes. Persze itt is van sok jó "félreértett" humor - melyeknél legtöbbször Kenji és Eri a célpontok.

A rajzolás az egy erős közepes. Nem csúnya, de nem is szép. Szerencsére mivel a humor nagyon sokat dob a hangulaton, ezért a látvány nem fogja annyira érdekelni az olvasót.

Mondanivaló nincs, mivel ez inkább a humort és az érzelmeket helyezi előtérbe, mint mást.

Ami még nagyon nagyot dob a mangán, az a karakterek és a karakter fejlődés. Itt minden fajta karaktert találhatunk, tehát biztos, hogy lesz mindenkinek legalább 3 kedvence. Ráadásul sok karakter erős karakterfejlődést produkál - főként Eri, Yakumo, Kenji, Sarah.

 

A School Rumble egy talán a világ legjobb szerelmi-vígjáték címe, mely tele van humorral, váratlan csavarokkal, és ez mind úgy megfűszerezve romantikával, hogy az ember valóban nem fogja tudin letenni egy percre sem.

School Rumble

- Idő: 2002-2008

- Író & Rajzoló: Jin Kobayashi

- Magazin: Weekly Shonen Magazine

- Műfaj: Romantika, Vígjáték

- Hossz: 22 mangakönyv (283 fejezet)

Ami Tetszett:

- Nagyon jó karakterek.

- Jó hangulat.

- Irgalmatlanul vicces.

- Nagyon jó karakterfejlődések.

- Rövid és lényegretörő fejezetek.

Ami Nem Tetszett:                                  

- Kicsit túl bonyolúlt a vége felé a szerelmi sokszög.

Értékelés:

- Rajzolás: 3/5

- Karakterek: 5/5

- Egyediség: 3/5

- Humor: 5/5

- Mondanivaló: 2/5

- Hangulat: 5/5

- Történet: 4/5

- Karakter Fejlődés: 5/5

- Pontban: 32/40 = Kiváló

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 92%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr221897913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbbarniii 2010.04.07. 09:46:59

Mangekyo022 és WanGood! Baj van. A videót csak holnapra (Április 8-ra) tudom megcsinálni, mert a videszerkesztő beszart. Ne haragudjatok! :(
süti beállítások módosítása