Zöld tábor, nem csak környezetvédőknek. Avagy: mi lesz ha együtt nyaraltatunk egy fiú- és egy lányiskolát?


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az animeipar eme tagja 2003-ban került ki a Matrix Studio kezei közül. Lássuk, hogy teljesített.

Kezdjük az elején: kinek a fejéből pattant ki a cím? Bár igaz, nem az anime készítői feszültek meg, hogy ezt összehozzák, mert a Green Green egy -Member kolléga szavaival élve- "gyökér datesim erogame" adaptáció.

 A történet egyszerű: a vidéki fiúiskolát összevonnák a városi lányiskolával, és ezért csinálnak egy nyári próbatanévet(!), lent vidéken, a fiúk Kanenone Gauken nevű sulijában. Természetesen a srácok nagyon örülnek ennek, és elszabadulnak a hormonok. Nézzük hát sorba, mi a helyzet.

 A külcsínnel nincs különösebb bajom, tetszett. Láttam már szebbet, de én ezen nem akadok fent. Az audió szintúgy jóféle, kövezzetek meg, de az opening kifejezetten tetszett.

Még be is rakom, a fene a pofámba, mi? Térjünk tehát rá a karakterekre. A csajok közül is a főhős Midori, aki csupán névrokona a Midori Days főszereplőjének, de közel sem annyira szerethető. Egyszerűen fárasztó és NAGYON irritáló tud lenni. A nyávogását pedig szabadalmaztatom, mint ultrahangos patkányirtót. Kibírhatatlan. Aztán Futaba, az ügyeletes tsundere, aki természetesen belezúg a főhősbe. Az ő húga Wakaba, aki valamiért Togemura-san névre keresztelt kaktuszával társalog. Miért is? Jó kérdés. Sanae, aki félős, visszahúzódó és beteges, nem mai kombináció, mégis, én kedveltem a karakterét. A csajok tanárnője Chigusa-sensei, aki után minden fiú csorgatja a nyálát. Szándékosan hagytam a végére Reikát, akinek életcélja, hogy elválassza egymástól Midorit és főhősünket. Aztán a végén segít nekik összejönni! Mi ez, High School Musical?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És akkor most elmondom a történet másik felét, mert ilyen is van. Szóval: volt egy szerelmespár a JÖVŐBEN, akik nem lehettek egymáséi (mert élettársi kapcsolatról vagy szerető tartásáról még egyikük sem hallott), szóval megölték magukat. Ezután a lány a 30., a srác a 20. században született újjá. A lány visszautazik az időben, hogy a srác emlékeit felszínre hozza előző életükből.

Egy kérdésem van: Ki volt az a vadbarom és hány kiló tiszta kokaint szívott, aki ezt megcsinálta?  Ezért a sci-fi Rómeó és Júliáért én is visszamennék az időben, és vinnék egy kis H1N1-et a forgatókönyírónak. Hihetetlen.

Akkor most térjünk rá a srácokra. A hárem/ecchi műfaj lényegi újító ötlete volt a Baka trió. Azaz az ügyeletes perverz szerepét elosztották három karakterre. És ez bitang jó húzás volt. Amikor a cselekmény ellaposodna, a három hülye szerencsétlenkedése viszi a hátán a sorozatot. Bacchi-gu, Ichibanboshi és Tenjin minden humor forrásai. Néha viszont velük is elszálltak (gondolok itt a tesiszertáros részre). A főhős pedig Yuusuke, aki elsőre, de még másodszorra is hatalmas parasztnak tűnik, főleg a Midorival szemben tanúsított viselkedéséért, de azért őt is meg lehet kedvelni.

Szóval Midori és Yuusuke a sci-fi Júlia, illetve Rómeó, és azt hogy újra összejöjjenek, Reika próbálja megakadályozni. Ráadásul Reika (kapszkodjatok meg) Isten küldötte! Eddigi töri ismereteimmel úgy tudtam, hogy Isten ŐT küldte, de mindegy.

A végjátékkkal kapcsolatban nem akarok poénokat lelőni. Aki nem akarja az animét végignézni, az utolsó videóbemutatómból megtudhatja, mi a vége.

Összességében egy olyan anime, ami szexuálisan alaposan túl lett fűtve, és amit csak kellően kkapcsolt aggyal lehet igazán élvezni. Aki fogékony a perverz és/vagy beteg humorra, az megtaálta a számítását. Aki nem, az kerülje, mint xenofóbiás a metróaluljárót. 

Green Green

Idő: 2003

Készítő: Matrix Studio

Műfaj: Ecchi (néha már-már hentai)

Hossz: 12+1 epizód

Ami tetszett (pro):

+ A Baka trió

+ Humor

+ Ecchi

+ Opening

+ Soucho igazgató úr, meg az emós gyerek

És ami nem (kontra):

- Történet (a sci-fi száltól eltekintve is, az értelmesebb történetrész egy sablonköteg)

- Midorinál kevés idegölőbb karakter létezik

- A főhős sokaknak ellenszenves lehet

Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-34 között nagyon jó, 35 felett király anime.)

Táblázat szerint: 32/40= Nagyon jó
Százalék szerint: 80%

WanGood

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr61882626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shirokuma 2010.12.11. 12:27:08

Jó kritika, rokonnal együtt néztük meg volt amikor a falat kapartam a röhögéstől. XD
süti beállítások módosítása