Újabb kritika, újabb hárem művel. Ezúttal az Inumimi nevű manga-exkluvzív műről írok.

 

Az Inumimi 2005 és 2007 között volt az Young Animal Arashi magazin oldalain 19 fejezeten keresztül, melyet később 3 mangakönyvbe foglaltak össze. Írója és rajzolója Nakajima Rei volt.

A történet főhőse Yuichiro, aki fél év után hazajött japánba, de legnagyobb meglepetésére három kedvenc kutyája - Elga, Rino és Luna - emberé változott a srác kicsit sem őrült apjának köszönhetően, aki elugrott egy "kis" időre a városból, így levélen keresztül megkérte fiát, hogy gondoskodjon a három emberré vált kutyájáról - akik persze csak és kizárólag mind lányok -, s tanítsa őket mind emberi szokásokra, mind emberi érzelmekre. Később csatlakozik hozzájuk egy félig japán lány - Emina -, aki segít Yuichiro-nak, s aki persze teljesen bele van habarodva a srácba. A környéken lakók mind tudják az igazat a "kutya-lányokról", szal ők is segítenek nekik.

Ennyi a történet... nekem nem jött be - kicsit már túl sablonos az egész történet -, s a tetejébe nincs egy komoly cselekmény szál, tehát olyan mint a Pokemon, hogy inkább a részeket csak egymás mellé pakolják.

 

 

A másik nagy probléma az, hogy kevés szereplő van a mangában. Összesen 5-6 fontosabb szereplő van, mindenki más csak töltelék, s sajnos nem mindegyik szereplő sikerült jól. Persze ebben a 5-6 szereplőben vannak igazán jól háttérrel rendelkező emberek (pl. Rino), és szerethető valamennyi, de ez kevés!

Mondanivalója nincs a műnek. Az egyetlen, ami még dob a mangán a néhány szerethető karakteren és a szép rajzoláson kívül, az a humor. Sok ecchi vicc van benne, és sok a "kutya-lányok" butaságain alapuló vicc, melyek legalább egy mosolyt biztosan csal majd az ember arcára.

Ami még szerettem, az néhány szereplő karakterfejlődése - mely főleg Rino-nál jelenik meg a legjobban -.

Emellett, mint havi megjelenésű manga, szépen van megrajzolva, tehát látszik, hogy a látványon sokat dolgozott Rei.

De sajnos ennek ellenére a manga hangulata így is gyenge, túl kevés csavar van a történetben.

 

Tehát így összegezve, nekem csalódás volt, sokkal többet is kilehetett volna hozni belőle! Hentai-Ecchi-Hárem rajongók tehetnek vele egy próbát, de kétlem, hogy egyszeri elolvasás után újra érte nyúlna.

Inumimi:

- Idő: 2005-2007

- Író & Rajzoló: Nakajima Rei

- Magazin: Young Animal Arashi

- Műfaj: Hárem, Vígjáték, Romantika

- Hossz: 19 fejezet = 3 mangakönyv

Ami Tetszett:

- Van benne néhány szerethető karakter.

- Szépen van rajzolva.

Ami Nem Tetszett:

- Nincs az ötlet jól kihasználva.

- Sablonos és gyenge történet.

- Kevés szereplő.

- Néha túl sok ecchi.

Értékelés:

- Rajzolás: 4/5

- Karakterek: 2/5

- Egyediség: 2/5

- Humor: 3/5

- Mondanivaló: 2/5

- Hangulat: 2/5

- Történet: 2/5

- Karakter Fejlődés: 3/5

- Pontban: 20/40 = Közepes

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 53%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király) 

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr671733499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása