Újabb kritikát írok, ezúttal már nem egy könnyen emészthető vámpír-szerelmi műről, hanem egy brutális, véres náci-vámpír irtó vámpír kalandjairól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Hellsing manga 1997-től egészen 2008-ig volt jelen a Young King Ours magazinban egészen 89 fejezet erejéig, majd ezeket 10 mangakönyvben adták ki. A manga havi megjelenésű volt, s írója egyben rajzolója Kohta Hirano volt. Majd csináltak a sorozatból egy 13 részes animét, mely kb a 6-7 epizódtól gyökeresen eltért a manga lassú, havonta megjelenése miatt. Miután vége lett a mangának, OVA-k formájában viszik tévére a műt, évente 2 epizód kiadásával (kb 40 percesek).

 A Hellsing egyfajta vámpírölő szervezet, melynek egyetlen vámpír tagja Alucard, de később egy véletlen folytán csatlakozik egy Seras Victoria nevű hölgyemény, akit maga Alucard változtatott vámpírrá. Alucard főnöke Sir Integra Hellsing, egy igazán humoros, de egyben komoly s nagyon gúnyolódos hölgyemény. Walter Sir Integra inasa és Alucard barátja, s öregember létére majdnem olyan jól harcol, mint Alucard.

A Hellsing első 6 fejezete igaziból csak rutin vámpír irtás, de később csavarodik a történet, megjelenik a "Millenium", akik eredetileg a náci-okkultizmus hívei és katonák voltak, de később - hogy megmeneküljenek -, vámpírokká változtatták magukat, s majd kb 40-50 évig bujkáltak, hogy aztán bosszút álljanak Anglián.

 A történet innentől egy hatalmas háborúba megy, ami London utcáin fog zajlani, s kénytelen a Hellsing a zsoldosok mellett szövetkezni az Iscariot nevű fanatista szervezettel, aki a középkorban lévő eretnek üldözőkhöz hasonlóan, ők is az "igaz vallás" hatalmát akarják segíteni, bármilyen eszközzel.

A történet nagyon tetszetős. A műnek nincsenek nagy mondanivalói, de így is rengeteg pszichológiai nyomást hoz az emberre, mint pl Seras Victoria csökönyös ragaszkodása, hogy ember maradjon annak ellenére, hogy már vámpír, vagy az elvakult fanatizmus visszataszító és elszomorító arca.

A mű kegyetlenül véres, tehát rengeteg vér van benne. A Hellsing-ben a vámpírok úgy jönnek létre, hogy megharapja a vámpír egy ellenkező nemű, de még szűz embert, s a vér hatására lassan vámpír lesz, de mielőtt még vámpír lesz, meg kell harapnia s vért kell szívni egy embertől. Ha a vámpír egy nem szűzet harap meg, akkor abból zombi lesz, aki vakon követi urát.

 A harcok jól sikerültek, s annak ellenére, hogy a szereplő gárda többsége vámpír, eltérő tulajdonsággal rendelkeznek (pl Alucard alakot vált, Seras repül stb). A hangulat egy percre sem lankad, s persze az akciók mellett rengeteg humor is van, melyek vagy aranyosak (általában Seras), vagy morbidak (általában Integra).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül mit mondhatnék? Én személy szerint nagyon szeretem a vámpír történeteket, és a náci gyilkoló műveket. Aki szereti ezeket + sok vért, annak csak ajánlani tudom.

Hellsing:

- Idő: 1997-2008

- Író & Rajzoló: Kohta Hirano

- Magazin: Younk King Ours

- Műfaj: Horro, Akció, Sci-Fi

- Hossz: 89 fejezet =10 mangakönyv

Ami Tetszett:

- Nagyszerű csavarok a sztoriban.

- Vámpír & náci ölés.

- Jó poénok.

- Ötletes képességek.

Ami Nem Tetszett:

- Túlságosan is véres - még akkor is van ha nem kell.

- Sok az utálható szereplő.

- A főgonosz csak egy hájas disznó.

- Túlságosan erős fanatizmus demonstrálás az IScariot miatt.

Értékelés:

- Rajzolás: 4/5

- Karakterek: 3/5

- Egyediség: 3/5

- Humor: 4/5

- Mondanivaló: 2/5

- Hangulat: 4/5

- Történet: 5/5

- Karakter Fejlődés: 3/5

- Pontban: 27/40 = Jó

(1-14 Szar, 15-19 Rosz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 82% = Jó

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89 Jó, 90-99 Kiváló, 100% Király) 

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr581729025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanji93 2010.12.24. 00:55:41

Jó volt a kritika de szerintem meg kellett volna említeni a csavarokat például, hogy valójában az Iscariot segítette régen a nácikat vagy pl hogy némely szereplő nem is oylan jófiú mint amilyennek látszik pl Walter,Maxwell vagy az ellenkezője( pl Alucard és andersona harcuk alatt).
süti beállítások módosítása