Sziasztok. A mostani havi téma eléggé érdekes. Lehet mindig hallani eltörölt filmekről és játékokról. Ám érdekes módon animékről nem lehet hallani. Holott van sok olyan anime, amit elkezdtek, aztán különböző okoknál fogva hagyták abba. Egy kisebb kutatómunkával megmutatok néhány olyan animét, aminek hiába várjuk a folytatását, soha nem fog elkészülni. Íme, néhány törölt anime, aminél még indokot is találtam.

canceled-vs-cancelled-56.jpg

Bleach

 40451.jpg

Eme kultikus shonen animének iszonyat összecsapott befejezése volt. Kíváncsiak vagytok, miért? A válasz egyszerű: A Pierott stúdió sürgette a Bleach alkotóját, Kubo Tite-t, aki Kishimotoval ellentétben, folyton felügyelte az anime haladását. Viszont mire cserélték a Bleach szériát? A Rock Lee Shippudenre. Ezt nevezem szégyennek és gyalázatnak! Azóta persze már kész az utolsó arc, de kiadót egyelőre nem talált, aki kiadja.

Deadman Wonderland

 75299l_1.jpg

Számomra ez a 12 részes anime bejött, viszont kutatásom előtt soha nem jöttem rá, hogy miért hagyták abba. A válasz pofon egyszerű: A mangához képest nagyon rossz volt az anime. Elméletileg nem is voltak az animében olyan szereplők, amiknek a sztoriban fontos szerepet játszottak a későbbiekben. Ennek okán kukázták a folytatást.

Ranma ½

 6441.jpg

Eme humoros retro animénél a Deen Stúdió nem volt hajlandó várni a manga végeztével. Így 143 rész után lezárták az egészet.

Baccano

 baccano_poster.jpg

Az anime sorozat félbehagyásának oka nemes egyszerűséggel az, hogy a Light Novel népszerűségét nem tudta beérni. Ezért a 16 résznél húzta ki a dugót.

Bobobo-bo-bobo

 44540.jpg

A 2004-ben debütált osztatlan sikerű shonen paródia nyugaton is  a Cartoon Network-nek köszönhetően ismerhették meg a kopaszítók bandája ellen harcoló idiótát. Akkor mi lehet az oka, hogy a sikeres animesorozatot lezárták? A válasz annyira röhejes, amit még én se akartam elhinni. A japán szülők aggódtak Bobobo viselkedése miatt, hogy megfertőzhetik a fiatal elméket. Ezért követelték a Toei Animaton-t, hogy vegyék le a műsorról, aminek eleget is tettek egy idő után. És még azt hittem, hogy édes hazánkban a DBZ és a Pokemon botrányt nem lehet überelni…..

Keijo!!!!

 02efb5862c8f76d2d9239913c3c323d71475742970_full.jpg

A tervbe vett második évadot maga a mangaka, Daichi Sorayomi lőtte le. Az anime hatalmas bukásnak lett elkönyvelve. Annyira tönkretette a manga hírnevét, hogy már a Weekly Shonen Sundayhez került, amiben csak másodhegedűs mangák voltak. Ergó, logikus lépés volt.

Shaman King Remake.

 e99b941f795cb5fa955773c5bb9308751487126000_full.jpg

A Shaman Kinget sokat ismerik itthon is. Népszerűsége annyira magas volt, hogy a mai napig is ismert animévé tette. A remake ötlete is felmerült még anno 2017-ben, viszont már alapszinten sem működött volna. Az oka, hogy a régi szinkronszínészeket és szinkronszínésznőket nem tudták volna összeverbúválni. Továbbá, a régi OST sem találták sehol.

Bastard

 9601.jpg

Eme fantasy anime mára már nem annyira ismert. Ennek oka egyszerű: A mangakája lusta kiadni az újabb fejezeteket. A Bastard kezdetben heti, később havi, aztán évi szinten jelentek kötetei. Kapott ugyan egy 6 OVA-ból álló sorozatból, de csak ennyi tellett.

Ennyi animét találtam, ahol még okokat is tudtam találni. Ha bárki tud olyan animéről, ami félbehagytak vagy el sem kezdtek, akkor kommentben írjátok meg nyugodtan. A legközelebbi viszontlátásig, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4613618226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berelhetoreklamfelulet 2018.02.01. 10:52:09

A bleachet nem véletlenül dobták. Az első néhány rész után már nagyon repetitív, vontatott és így unalmas volt. De ez a Mangájára is igaz volt.
Az első pár része még jó volt, élvezhető volt, de aztán:

-random ellenség megjelenik
-ichigot/ékat megverik kicsit
-random szuper erő jön valahonnan
-ichigo bedarálja az ellenséget
-lépj az elejére

A harcok iszonyatosan elvoltak húzva. Féltucat részen át, 2ütés, random visszaemlékezés, 2ütés, random szövegelés a semmire, bevágnak egy másik csatából 2 ütést, kövi részbe újra, szánalmas.

A shaman királyt mondjuk nem értem miért hagyták félbe. Volt egy normális története, és pár részel lazán letudták volna zárni normálisan.
De nem tették.

Pic 2018.02.01. 11:27:46

Nekem a Cowboy Bebop a nagy fájdalmam hosszú évek óta, én még el tudtam volna nézni pár évadot belőle. Tudom, hogy egy kerek egész a történet és van eleje, vége és lezárták a sztorit, de el tudnék viselni egy "közbenső évadot" :)))

Ragnafan1992 2018.02.01. 12:39:58

@Pic: Abból csak egy movie készült. Igazad van amúgy, én is szeretem azt az animét. Igazán hangulatos volt.

Ragnafan1992 2018.02.01. 12:43:54

@Berelhetoreklamfelulet: Mondjuk úgy, hogy a Pierottnak meg az nem tetszett, hogy Kubo folyton ott lihegett a nyakukon. Én meg a Bleachet untam, mint a bűnt.

xx18Rolandxx 2018.02.01. 15:53:46

@Berelhetoreklamfelulet:

A Shaman King kapcsán mostanában felmerült, hogy lenne igény egy mangahűbb feldolgozásra és ezt a mangaka is beismerte de hozzátette, hogy csak akkor adná rá az áldását ha nem a régi seiyuu stábot castingolják be újra mert azok neki egyáltalán nem tetszettek.

A Bleach-el viszont egyetértek bár a Naruto-nál mégis csak egy paraszthajszállal jobb.

A témához hozzászólva van még pár darab:

- Az Elfen Lied aminél jól is tették mert a manga elmegy valami Világelpusztító Démokirálynő irányba.

- A Kamikaze Kaitou Jeanne ami viszont meg egy ilyen iszonyat blőd Ádám és Éva szálon fut tovább a mangában a sztori onnét ahonnan az anime véget ér.

- A D.Gray-Man amit azért hagytak abba mert a mangakaasszony folyamatosan beteget jelentett ( értsd foglalkozni se akart a mangával) így nagyon lassan haladt az egész.

- A NANA aminél viszont már tényleg igaz a betegeskedő sztori és mivel elég hamar beérte a mangát ezért fejeződött be pedig most már van hozzá elég anyag és olyan dolgok vannak benne, hogy igazi csemege lenne ha folytatnák.

Qtya von Disznósajt 2018.02.01. 18:12:40

Felírhatnád a listára:

Bármi, amit Kadokawa által kiadott light novel-ből adaptálnak.

Egy, maximum két évadnyi reklám. A Kadokawa-hoz ömlik a pénz a megugró novel eladásokból.
Nekik több pénz jön a novel eladásokból, mint az animéből. És miért lenne jó, ha valaki megnézi az animét (amiből nekik alig jön pénz), helyette vegye meg TŐLÜK a novel-t és olvassa el!

Shikkoku 2018.02.02. 08:36:29

Fairy Tail-t is félbehagyták, pedig azóta a manga is befejeződött.

Meg bár az manga, de nagy szívfájdalmam, hogy a Vagabond-ot nem fejezték be. Az egyik legjobb manga amit valaha olvastam...

Hunterbey 2018.06.08. 13:15:47

Hamár Shaman King, akkor a Kekkaishi sem maradhat el. Hasonlít a kettő szerintem, Csak utóbbi lassabban indul el a történeti szála. A manga egyharmadát dolgozta fel, szerintem érdemes lenne folytatni.
süti beállítások módosítása