Sziasztok!

Fantasy sorozatok manapság: A Készítők tele pakolják ezeket mindenféle eszetlen hülyeséggel mert tudják hogy a legtöbb ember nem tudja mit is jelent maga a szó és a fogalom:

"  A FANTASY A 20.SZÁZAD ELEJÉN INDULT IRODALMI- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI STÍLUS AMI FŐKÉPP A MITOLÓGIÁBÓL ,VALLÁSBÓL ÉS KULTÚRÁBÓL ERED! A FANTASY TÖBBEK KÖZT A VILÁGOT IS TAKARJA AZT A VILÁGOT AMI AZ ALKOTÓ FEJÉBEN VAN (SOK ESETBEN A NAGY BÜDÖS SEMMIT ) "


A Fantasy műfajban főképp az ókori-és középkori germán,kelta és skandináv mítoszok és legendák elevenednek meg,persze ott a sci-fi is ami a fantasy egyik alfaja.

A Témában maradandót alkottak olyan írok mint J.R.R Tolkien,H.P Lovecraft és Lewis Caroll is,hazánkban Vörösmarty Mihály próbálkozott a műfajjal.

De mint már mondtam ,az alkotók manapság tele pakolják ezeket akkora eszetlen hülyeségekkel mint egy ház,mert ha valamire rá van sütve hogy fantasy akkor a nézők bármit elhisznek ami abban történik. Sajnos ezért is kevés manapság a jó mű ebben a kategóriában. A Dragon Crisis-t meg efféle szarokat is azzal védik a rajongók hogy "Ez egy Fantasy bazdmeg"

Bocsi de ez most kikívánkozott belőlem.

A Mai alanyom ebben a témába tartozik, ez nem más mint a az Elf wo karu Mono-Tachi sorozat!

702727207020.jpg

Az Elf  Wo Karu Mono-Tachi egy 1996-os sorozat ami azonos című manga alapján készült amit Yagami Yu írt és rajzolt 1995-től 2003-ig. A Sorozatot pedig a Group TAC Stúdió készítette,a rendező pedig Katayama Kazuyoshi volt aki az Appleseed és a The Big O sorozatokat is levezényelte.

Lássuk mivel állunk szemben.

A Történet 3 főhőse egy harcos srác Junpei,egy színésznő Airi és egy fegyvermániás tinédzserlány Ritsuko egy tankkal együtt egy nap döbbenten veszik észre hogy egy másik világba kerültek át egy félresikerült varázslatnak köszönhetően.

Those_Who_Hunt_Elves_-_06.avi_snapshot_18.08_2013.03.29_21.36.27.jpg

Döbbenten veszik észre hogy ebben a világban az emberekkel együtt él egy tündének nevezett faj is akik nagy mágikus erővel bírnak.vezetőjük pedig egy Celcia nevű hölgy aki megpróbálja visszavinni hőseinket a világukba csakhogy Junpei-nek köszönhetően a varázslat nem sikerül és a varázslat 5 darabra hullik szét amik aztán 5 másik tündelány testére kerül.

331klyt.jpg

A Feladat tehát adott :Hőseinknek  nincs választásuk mint megkeresni ezeket a töredékeket és ehhez minden egyes tündelányt meztelenre kell vetkőztetniük, és ebben Celcia is segít nekik egy kutya képében.

227250.jpg

Teljesen átlag sablon sztorija van az animék de egyben egy irtózatos nagy agymenés az egész a egész.Valójában ez egy tipikus 90-es évek-beli anime annak minden jellemzőjével. De pont ezért a sorozat nagyon hangulatos.

A Látvány igazodik a 90-es évek stílusához ,habár a szereplők sokszor el vannak rajzolva főképp Junpei és Celcia kutyaalakja ilyen. A Hátterek egész szépen ki vannak dolgozva és kapunk egy-két izgalmasabb csatát is habár a harcok többsége inkább megmosolyogtatóan egyszerű.

15mbg3r_1.jpg

Hamár látványról beszélünk akkor meg kell említeni azt a dolgot ami a tündelányok levetkőztetésével jár: A Fanservice-t.

hqdefault.jpg

Nos itt szerencsére nem mennek át sem XXX  pornóba,sem pedig Eiken Club-ba,a mellek is élethűen vannak megcsinálva,najó azért néhány jelenetben erősen rámentek a fanservice-re.

Karakterek terén se számítsunk valami nagy dolgokra. Junpei igazából a szokásos izomagyú erőgép aki mindent verekedéssel akar megoldani de egyben egy nagyon vicces karakter is ,Airi viszont elég unalmas egy szereplő ,gyakorlatilag ő gondolkodik a csapatban,Ritsuko pedig annyira sem érdekes hogy beszéljünk róla. Viszont Celcia igazi mókamester,kb azt a szeepet hivatott betölteni mint Zelgadis a Slayers-ben. Állandóan gyilkolják egymást Junpei-el és szörnyülködik a kinézetén,mondjuk pont az ő jelenetik adják a poénok nagy részét. Már maga Celcia idegbeteg hangján szétröhögi magát az ember,ugyanis Mitsuishi Kotono adta a hangját aki Excel is volt az Excel Saga-ban és Tsukino Usagi a Sailor Moon-ban.

Az anime elég epizódikus és igazából ugyanazt a történetvezetést követi mint a legtöbb hasonló sorozat,az első részekben elmesélik a keretsztorit,megismerjük a szereplőket és a 9-10.rész környékén kapunk csak összefüggő történetszálat. Persze mivel még a manga előtt ért véget a sorozat befejezése is teljesen más,habár folytatódik az egész a 2.évadban amiben még több kalandba kerülnek hőseink de arról majd később írok.

Végül jöjjenek a zenék. A Betétdalok annyira nem lettek jók,viszont az Opening és Ending párps nagyon kellemes lett,tipikus 90-es évekbeli anime openingje és endingje van a sorozatnak és mindkettőt Hamasaki Naoko adja elő.

Végülis nem egy nagy eresztés a sorozat,ugyanazokat használja fel mint a legtöbb 90-es évekbeli fantasy de mégis nagyon szórakoztató és kellemes kikapcsolódást nyújt,érdemes megnézni.

Elf Wo Karu Mono-Tachi


-Idő: 1996

-Stúdió: Group TAC

-Rendező: Katama Kazuyoshi

- Műfaj: Fantasy-Ecchi-Komédia

- Opening: Angel Blue by Hamasaki Naoko

-Ending: Tensai Wa Saigo Ni Yatte Kuru by Hamasaki Naoko

-Hossz: 12 rész  1.évad

Tetszett:

- Nagyon szép a látvány

- Junpei és Celcia

- Van 1-2 izgalmasabb csatajelenet

- Nagyon jók a poénok

- Ez végre egy normális fantasy-nek mondható

-Nem undorító benne a fanservice

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:


-Sablonos a történet

-Airi és Ritsuko

-Ugyanazt a történetvezetést használja mint más 12 részes animék

Értékelés:

-Százalékban: 87%-Jó

-Pontban: 8/10


Remélem a 2.évad is jó lesz. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr275695202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.12.16. 19:26:07

Ezen a gondolatodon jót mosolyogtam "A Dragon Crisis-t meg efféle szarokat is azzal védik a rajongók hogy "Ez egy Fantasy bazdmeg" én inkább fantasy helyett ,a pedofil jelzővel illetném a öhm rajongók nevében ezt a sorozatot :D. Nem sok fantasy elemet vonultat fel. Az igazság az, hogy japán animéből jó fantasyt talán 2-3 darabot láttam. Egyszerűen a nyugati fantasy világokat képtelenek átültetni egy rendes animébe. Aminek gondolom az oka az, ami manapság jellemzi a japán animéket. Giga csöcs, tini love,kawai faktor. Egyszerűen nem illenek az olyan alkotásokhoz mint a forgotten realms, warcraft, m.a.g.u.s ,witcher s egyéb sorozatokhoz. Ami nagy kár mert nyugaton sem láttam 1 -2 darab jobb fantasy rajzfilmet :) Pedig az igazat megvallva most hatalmas hiányom van ezen a téren. Imádok olvasni ,de azért néha jó lenne mozgóképben is látni egy egy történetet.

Amúgy a sorozatot mindig is megakartam nézni, de valamiért az első részen nem bírom átverekedni magam. Nem azért mert rossz lenne, egyszerűen mindig közbejön valami :D

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.12.16. 19:32:26

ui: A japánoknak ahogy tapasztaltam a fantasy nem egy műfaj, csak kelléknek használják. Hogy az unalmas szemüveges ,meg hoszúhajú gigacsöcsű tini lányokat, feldobják valami extrával. Pl egy farokkal ,cica füllel, hegyes elf füllel. Az alapok ugyanazok maradnak sajnos.

xxroland23 2013.12.16. 20:21:12

@Palacsintaxx:

Mért ez tényleg így van! Sokan csak ezzel az egy mondattal képesek érvelni semmi mással. Már régóta mondogatom hogy attól hogy valamire rásütik a fantasy szót attól még nem lesz mindegyik az és nem kell bevenni az összes marhaságot amit látunk benne. Az például nem fantasy hogy egy 13 éves srác és Gay Bishounen harcol egymással egy retardált Rie Kugimiya hangú kislányért aki állítólag egy sárkány. Ez inkább abszurd mértékű hülyeség és borzadály.

A Claymore-ról,a Berserk-ről és a Slayers-ről el lehet hinni hogy fantasy-k mert mindegyikük tartalmaz normális fantasy elemeket. Azért kíváncsi lennék hogy mit tudnának kihozni egy Warcraft animéból :)

Az állatfüles csaj már régóta egyébként a japánok egyik főbb szimbóluma,reklámaikban is gyakran feltűnnek akárcsak plakátokon. Elvégre ilyen sorozat a Tokyo Mew Mew,a Di Gi Charat és a Dog Days is,mondjuk a Loveless is ilyen de az meg inkább Yaoi vagy inkább Shounen-Ai sorozat.
süti beállítások módosítása