Sziasztok!

Így van ismét egy Pretty Cure széria vagy mondhatnám azt is hogy "rókabőrlehúzás".

Minitokyo.Smile.Precure.574472.jpg

A Smile Precure a Pretty Cure sorozat 9.évada amely a mahou shoujo kategória alapjain lépked továbbra is. Sajnos ez a műfaj már rég halott akárcsak a shounen,eme 2 műfaj inkább a 80-as 90-es években voltak igazán ujjak. A Műfaj anno a Sailor Moon-nal vált igazán híressé ám az ezredforduló után kijelenthetjük hogy már semmi potenciál nincs ebben a műfajban,egyedül a Madoka Magica volt az ami felüdülést hozott hiszen alapjaiban forgatta ki a műfaj alapszabályit.A Szériát Kimitoshi Chiaka rendezte aki eddig csak epizódokat rendezett más animékben és ahogy a többi szériát ezt is a Toei Animation készítette.

Lássunk is neki.

Történetünk egyik főhőse Miyuki aki a sorozat elején kezd az új iskolájában de máris elkésik onnan.

Smile Precure! Episode 1 English Sub.mp4_snapshot_00.49_[2012.02.24_21.25.39].jpg

Elég vidám személyiség aki imádja a mesekönyveket és a meséket. Átlagos életének egy Candy nevű lény vet véget aki egy repülő könyből esik rá.

suiteprecure_candy.jpg

És itt most megkérdezném hogy ez mégis micsoda? Az eddigi állatokat legalább be lehetett azonosítani de ez egyikre se hasonlít.

Na mindegy. Egy váratlan támadás hatására a lányban felébred egy erő és kiderül hogy ő egyike a legendás Pretty Cure harcosoknak.Gyorsan át is változik és legyőzi a szörnyet.

A kövi 4 részben megkapjuk a többi lányt is.

doremi-smile-precure-02-1280x720-dd5f360a-mkv_snapshot_04-12_2012-02-13_08-22-31.jpg

Akane egy elég heves természetű lány,a családjának étterme van és versenyszerűen röplabdázik,ő lesz Cure Sunny.

doremi-smile-precure-03-1280x720-a74ed11a-mkv_snapshot_21-58_2012-02-28_21-37-36.jpg

Yayoi egy manga és animerajongó lány ,főképp a mechás animék érdeklik és mangaka szeretne lenni.Igen ő a tipikus "Japanese Girl" karakter és nem mellesleg nagyon idegesítő az állandó nyafogásával. Ő Lesz Cure Piece.

doremi-smile-precure-07-1280x720-c5d58e25-mkv_snapshot_22-16_2012-03-19_20-49-37.jpg

Nao a másik heves természetű lány igazából alig különbözik Akanétól leszámítva hogy ő focizik. Ja és még valami: Olyan giccses és nyálasan összetartó a családja hogy a hányinger kerülgeti az embert tőle. Ő Lesz Cure March.

vlcsnap-2012-02-27-13h33m18s160_2.png

Végül itt van Reika aki az iskola legjobb tanulója,osztályelnök és Alelnök is egyben éspersze minden srác bele van zúgva. Ő Lesz Cure Beauty.

Miután a csapat összeállt megkapjuk a kerettörténetet is. Szóval Candy egy Marchenland nevű helyről jött ahol a sok mesefigura békében élt ám ezt az idillt a gonosz Pierott császár szakította meg aki lerohanta a helyet. Marchenland királynője minden erejét felhasználva tudta csak megállítani ám ő akkor mély álomba merült és csak akkor éled fel ha a lányok összegyűjtik mind a 16 Cure Dekor-t amiket viszont a császár ellopott és átváltoztatta őket gonosz szörnyteremtő eszközökké amiket a szolgái használnak fel.

A Feladat tehát adott: Megmenti a világot,felébreszteni a királynőt és sablonkodni 48 részen keresztül.

Ez a története az animének.Igen igen a kerettörténetet leszámítva semmiben különbözik az eddig megszokott szériáktól. Ám ez még a kisebbik baj. A Stúdió mára odáig jutott hogy már kinézetet se tudnak csinálni a lányoknak hanem a többi sorozat szereplőit másolják le.Itt konkrétan a Yes! széria szereplőit másolták le.Igen ebből is látszik hogy a Pretty Cure franchise-t márcsak az tudja fennt tartani hogy kurva nagy siker. Csinálhatnak akár szexrabszolgás Pretty Cure-t akkor is meg fogják nézni.

A Toei Animation animéinak a 90%-nak gyönyörű a látványa a Heartcach Precure és a Yugioh nulladik évadát leszámítva mert azoknak a látványa borzalmas.Itt viszont szép a rajzolás,az effektek is jók viszont az átváltozások piszok unalmasak.Ja és a szörnyek kinézete a sorozat legalja. Ezekhez képest a Heartcach széria szörnyeitől összecsináljátok magatokat.

url.png

EZ MÉGIS MI A JÓ FRANC AKAR LENNI? Ezen inkább becsinál az ember a röhögéstől mintsem féljen tőlük.Mondjuk állítólag sokan félnek a bohócoktól ez tény,legalább valós félelem alanyt használtak fel.

Nézzük a szereplőket. A Lányokról már nagyjából mindent elmondtam most inkább a gonoszokról beszélnék. Na most kapaszkodhatok a gatyátokba mert ennél ötlettelenebb gonoszokat már rég nem láttunk.

Wolfrum.png

Elsőnek itt a farkas a Piroskából azaz Wolfrun akinek azért egész jó dizájnt adtak de ő se több a sablon gonosz szolga karakternék és valószinűsítem hogy a furryfanok kedvence lett.

oni.png

A Japók persze bedobják a saját szörnyüket is akit Aka Oni-nak hívnak,micsoda névkreativitás (az Aka Oni Vörös Démon-t jelent aki nem tudná).Persze minden mondata végére be kell dobnia az Oni szót,ez mondjuk azért  valamivel kevésbé irritálóbb mint a desu-zés.

doremi-smile-precure-05-1280x720-a685cb81-mkv_snapshot_10-47_2012-03-05_07-53-14.jpg

Végül itt van a Majorina,azaz a gonosz boszorkány a Hófehérkéből.És kapaszkodás:KÉPES BAROMI SZEXI CSAJJÁ VÁLTOZNI ÉS ABBAN A FORMÁJÁBAN HARCOLNI! Ekkora Troll 2 nyúlást bazzmeg! Mondjuk a poénforrás az nála kimerül annyiban hogy folyton idegbeteg mert a másik kettő mindig kidobja a találmányait.

Nos nekik kell minél több Bad Eneregy-t összegyűjteniük hogy Pierott feléledhessen.Ebben segít nekik Joker aki azon kívül hogy baromira irritáló személyiségű próbál olyan titokztaos lenni mint Xellos csak rohadtul nem sikerül neki.

doremi-smile-precure-12-1280x720-7e88f591-mkv_snapshot_04-39_2012-04-23_09-02-41.jpg

Persze végül be fut maga Pierott is...

smile-precure_23-6.jpg

Azért ez elég durva kinézet,végre egy olyan Pretty Cure főgonosz aki tényleg ijesztően néz ki Ha valaki fél a bohócoktól akkor a rémálmaiban biztos ilyenek lehetnek.Mondjuk hozzá köthető a legnagyobb hiba is amit csak egy Mahou Shoujo-ban el lehet követni:

ELŐRE MEGTUDJUK HOGY HÁNY RÉSZ MÚLVA FOG FELÉBREDNI! És igen ezzel még azt a kevés izgalmat is kiölik a sorozatból ami megvolt benne.

Ami viszont végképp tönkreteszi az egész szériát azok az egyértelmű lopások. Ugyebár a lányok is a Yes! széria szereplőire hasonlítanak de megkapjuk a gonosz változatukat ami egyértelműen a Yes! film-re akar utalni mikor is a lányok a gonosz alteregójukkal küzdenek meg.Az angyallá válásról a végén meg nem is érdemes beszélni. Van itt még divatbemutató ami a Heartcach-ből lett másolva és aminek megtekintése közben egy mondta jut az ember eszébe:VÁÓ EZ AZTÁN UNCSI VOLT! KB MINT ARRA VÁRNI HOGY MANGEKYO FÖLTEGYEN EGY ÚJ VIDEÓT! Persze a tengerpartos részek se maradhatnak ki,de az abszolút röhejfaktor a Transformers epizód ami annyira gagyi hogy a Code Geass szereplői sírva fetrengenének a röhögéstől a mechák láttán.
 A Lányok karakterfejlődését meg kb 1 részbe összecsapják és csókolom,hirtelen mindegyik superwoman lesz.

Akkor még néhány szót a zenékről. Azok se valami érdekesek,a legtöbbet szintén az előző szériákból hozták át. Az opening valamennyire még jó is,de az endingek borzalmasak.Nem értem hogy miért kell szinte mindegyik Pretty Cure sorozatnak szar 2. endinget csinálni.

Mint minden szériába ebbe is igyekeztek pár nagyobb szinkronnevet is belerakni bár a húzónév egyértelmüen Candy hangja amit Ikue Ootani kölcsönöz neki aki Pikachu hangja is egyben.Erről bővebben majd a márciusi hónap témájában beszélek majd.

Nos ezzel be is fejezném. Össegezve a Smile Precure semmivel sem rosszabb ugyanakkor semmivel sem jobb mint az előző sorozatok. Nem mondom hogy rossz inkább erősen a határon mozog.Ha karjátok nézzétek meg de nem lesz maradandó élmény.A Legújabb széria meg már az első részek után leírta magát,mert az még ennél is sablonosabb és röhejesebb.Komolyan lehet ezt még fokozni?

Smile Precure


-Idő: 2012-2013

-Stúdió: Toei Animation

-Rendező: Kimitoshi Chioka

-Műfaj: Mahou Shoujo

-Opening: Let's Go Smile Precure by Aya Ikeda

-Endingek: Yay! Yay! Yay! by Hitomi Yoshida

                Mankai Smile by Hitomi Yoshida

-Hossz: 48 rész

Tetszett:


-Szép a látvány

-Jók az effektek

-Pierott

-Jó A Szinkron

-Zenék

-Opening

Nem Tetszett:


-Sablonos a történet

-Ugyanúgy a szereplők is

-Ötlettelen gonoszok

-Gagyi és Röhejes töltelékrészek

-Semmi eredetiség

-Endingek

Értékelés:


-Százalék Alapján: 52%-Közepes

-Pontban: 5/10


Nos mára ennyi voltam,nemsokára videóval jövök addig is SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr815080013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangakyo22 2013.03.21. 07:35:02

Végre egy értelmes anime. A történet eredeti, a szörnyek félelmetesek a szereplők érdekesek és jól kidolgozottak.

xxroland23 2013.03.21. 23:30:27

@Mangakyo22: Aha a te fantáziavilágodban biztos az.
süti beállítások módosítása