Szegasztok!

Habár már írtunk mangakákról s anime stúdiókról, még nem írtunk Seiyuu-król, vagyis japán szinkronszínészekről. Úgy döntöttem, itt az idő a bemaradás behozatalára, s első alanyunk nem más lesz, mint Rie Kugumiya.

58af236d35b172e8431694fb.jpg

Rie Kugumioya 1979-ben született, Kumamoto-ban. Első komolyabb szinkron munkája az 1999-es Excel Saga-nál volt. Kétszer is megnyerte a "Legjobb Színésznő" díjat a "Seiyuu Awards"-on (megjegyzem, én másért adtam volna neki oda).

Rie-t sokan "Tsundere Királynőnek" is nevezik, mivel sokszor adja hangját tsundere-loli lányoknak, de erről később.

Én személy szerint először a Rosario To Vampire-ben ismertem meg, ahol Shirayuki Mizore-nak adta hangját, s valami hihetetlenül szép mély hangot tud produkálni magából. Aztán mint kiderült, a Bleach-ben is vállalt munkát, ahol meg Nemu-nak, illetve Karin-nak kölcsönözte hangját. Ott is nagyon szépen teljesített. Tehát eléggé tehetséges mély hangú lányok/nők szinkronizálása terén, de ami a legmeglepőbb, hogy nem csak női, de férfi karaktereket is betud vállalni. Ugyanis ő volt az, aki hangját kölcsönözte Alphonse-nak mindkét Fullmetal Alchemist szériában, s ott is nagyon szépen produkált. De jó példa még Kota is a Midori Days sorozatból, ahol ugyan maga a karakter nem volt a legjobb, de Rie pont olyan hangot tudott kölcsönözni neki, amilyet a karakteréhez kellett.

Tehát mint láthatjuk, Rie egy tehetséges szinkron színésznő. Viszont hiába szerettem mély hangját a Rosario, Gintama (Kagura), FMA és Bleach sorozatokban, sajnos van egy nagyon... nagyon sötét oldala is. Méghozzá a tsundere-loli szinkron oldala!

it-s-all-the-same-shit-06.jpg

Igen, ő volt az, aki olyan borzalmas, nem vicces hanem idegesítő, a degeneráció kapujában tétlenkedő "hölgyeményeknek" adott hangot, mint Taiga-nak a Toradora-ból vagy Aria-nak a Hidan No Aria-ból! Most sokan gondolják, biztosan azért írom, mert utálnám a tsundere lányokat. Tévedés! Nekem nem a "karakter típussal" van bajom, mert vannak belőle szerethetőek is a kategóriában, akik még valóban viccesek is (lásd Ayase a Midori Days-ből), de ezek a "Rie féle tsundere girl"-ök az összes tsundere közül a legidegesítőebbek, legszánalmasabbak és legötlettelenebbek (a fenti, kölcsön vett táblázat jól mutatja, mennyire különböznek egymástól)! Nem elég, hogy ilyen nyávogó, fülsértő hangot adnak ki magukból - elnézést, akarom írni "nem elég, hogy ilyenkor Rie fülsértő hangot ad nekik" -, de amikor "dühbe" gurulnak, na akkor szabadul el a káosz! Csak hallgassátok meg pl a Hidan No Aria bármelyik részét, amikor sípolnak, mint valami elromlott síp! Na az ilyenek nyávogását kellett volna használniuk a szovjeteknek kínzásnak, nem a köröm letépést.

S a legérdekesebb még is, hogy nem az olyan szerepekért nyert 2 díjat Rie, mint az FMA vagy a Gintama, nem, hanem pont az ilyen tsundere-loli-kért, ahol nem is szinkronizál, hanem csak nyávog, mint valami tökön rúgott kandúr!

Nekem ezzel komolyabb bajom nincs is, mert ugye a japán otakuk imádják valamiért az ilyen loli-tsundere-ket, nyilván így emiatt is alkalmazzák őt... de könyörgöm! Neki van tehetsége! De nem ezeknek a dögöknek a terén - ezek terén inkább Haruno Sakura kisasszony szinkronszínészének kéne inkább -, hanem mint írtam, az ilyen mély hangú karakterek terén kéne sikereket elérnie! Bár igaz, hogy mindenkinek abból kell megélnie, amiből tud, csak sajnálom, hogy japánban még díjazzák is ezeket a Taiga meg Aria szörnyeket... csak tudnám, mit lát bennük a humorérzékkel rendelkező, kislányokra nem gerjedő nézők.

Rie_Kugimiya_personajes.jpg

Összességében szerintem Rie egy tehetséges szinkronszínésznő, aki sajnos azt a szép hangját ilyen alja-karakterekre pazarolja el. Mindenesetre ha a olyan animét kell ajánljak, amiben szerepel a hangja, az biztos, hogy nem "tsundere anime" lesz, hanem ahol tényleg megmutatja, hogy vannak még szép, bársonyos hangú hölgyemények.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr914873270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.11.06. 23:19:40

csini, és én imádom a tsundere -loli hangját is :DDDD
szal megosztja a közönséget ám! xd

Velvet98 2012.11.09. 21:00:43

@viktor900: Egy halált, szinte mindenki oda meg vissza van érte. x)
süti beállítások módosítása