Szegasztok!

Ma kedvenc mangáim egyikét mutatom be, amely egy szerelmi-hárem manga, s melynek írója/rajzolója ugyanaz a személy, aki a Midori Days mangát is írta. Ez pedig nem más, mint az Ai Kora, angol nevén Love & College.

 

Az Ai Kora mangát Kazurou Inoue (Midori Days) írta éss rajzolta 2005-től egészen 2008-ig, s a mű a Shonen Sunday magazinban volt publikálva. A manga végül 12 mangakönyvbe lett sűrítve.

Az Ai Kora egy nagyon beteg, humoros világban játszódik (mely ugye a valóság akarna lenni, de ezt természetesen mellőzi a mangaka), ahol a történet annyiból áll, hogy Hachibei (NEM Hachibi!) Tokyo-ba megy, hogy találkozzon a kedvenc testrészeivel... ugyanis Hachibei kizárólag a lányok testrészei érdekli, tehát nem igazán érdekli egy lány természete, ha annak mondjuk "azúrkék-macskamintájú szemei" vannak. Viszont egy baleset a fiú kolesz leégett, emiatt egy lány kolesz melletti raktárba kerül - mert nem fagyhat halálra az utcán ugye -, ahol véletlenül ott van 5 lány, akik mind rendelkeznek legalább 1 olyan testrésszel, ami Hachibei kedvence. S innen indul a történet.

 

Tehát a történet igaziból annyiból áll, hogy főhősünk minden alkalmat megragad, hogy beteges perverz vágyait valahogyan kielégítse az 5 szerencsétlen lányon. De persze ha valami baja van az 5 lánynak, Hachibei megpróbál mindent, hogy megvédje őket, megvigasztalja őket, tehát habár a lányok "testrészeik" jobban érdekli őket, azért nem akarja, ha maguknak a lányoknak bármilyen baja essen. S persze ahogyan halad a történet, egyre jobban megkedveli az 5 lányt, s fordítva, egy igen erős plot twist után pedig már jobban érdekli őt maguk a lányok és azok szívük és lelkük, mint a testrészeik. A végén meg...

 

Tehát a történet röhejes, de valamiért nagyon jó és élvezhető! A manga tele van "disznó-viccekkel" és persze sok más fajta humorral. A legjobbak az ilyen "félre-értet" dolgos poénok, melyekben általában Hachibei van megszívatva.

 

Tehát a humor az abszolút ott van. De persze ez nem azt jelenti, hogy csak viccekkel felturbózott mangáról lenne szó, ugyanis az érzelmek ugyanúgy megvannak, mint bármelyik komoly mangában. Tehát nem csak vicces, de sokszor komoly, az életben is megtörténhet ő dolgokat veséz ki a manga.

A szereplők nagyon jók - bár tény, hogy a hárem mangák klasszikusainak a kifigurázása. Például a főhős Hachibei, aki nem egy tipikus lúzer, hanem egy abszolút lúzer, aki bárkit szarrá ver, ha bántja az 5 lányból bármelyiket, s olyan magasról tesz az erkölcsre és az etiketre, hogy azt még egy maffiózó is megirigyelné! Aztán ott van Tsukino Yukari, a kis szemüveges nagymellű lány, aki első ránézésre a tipikus visszahúzódó karakternek látszik, de valójában mindent megtesz , hogy Hachibei-t megszerezze, s ha Hachibei valami irdatlan nagy hülyeséget csinál, egyszerűen kitöri a srác lábát. De ott van Sakurako Tenmaku is, aki a tipikus "tsundere" lány mellett egy megszállott régiség gyűjtő is, aki akár Hachibei-t is eladja egy régi rádióért cserében. Tehát itt sincs panasz a karakterekre, bár tény, már kicsit sablonosak.

 

A manga fanservice része is elvan találva - főként hogy Hachibei "háremében" még EGY FIÚ IS VAN! Ilyet én még nem láttam, szal az ilyen "yaochu"-k vagy mik is szívesen fogják olvasni ezt a mangát.

A manga hangulata nagyon jó, tehát a hangulat is segít az olvasónak abban, hogy élvezze a manga olvasását.

Ami nem tetszett, hogy sok a sablon van benne - bár igaziból a "hárem" műfajból már tényleg nem lehet sok mindent kihozni, mert lassan már tényleg minden poén le lesz lőve.

 

Szóval összegezve az Ai Kora (Love & College) egy nagyon jól sikerült szerelmi-hárem manga, melyet biztosan mindenki szeretni fog, ha képes eltekinteni néhány sablontól.

Ai Kora / Love & College

- Idő: 2005-2008

- Író & Rajzoló: Kazurou Inoue

- Magazin: Shonen Sunday

- Műfaj: Romantika, Hárem, Vígjáték

- Hossz: 12 mangakönyv

Ami Tetszett:

- Nagyon beteg. :)

- Szép rajzolás.

- Jó, az átlagos hárem karaktereket kifigurázó karakterek.

- Erős humor.

Ami Nem Tetszett:

- Kicsit sablonos.

- Nem biztos, hogy ez a nagyon beteges humor mindenkinek bejön.

Értékelés:

- Rajzolás: 5/5

- Karakterek: 3/5

- Egyediség: 3/5

- Humor: 5/5

- Mondanivaló: 3/5

- Hangulat: 5/5

- Történet: 4/5

- Karakter Fejlődés: 4/5

- Pontban: 32/40 = Kiváló

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 91%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr471874305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greenman-in-greensuit 2010.03.28. 16:30:36

humm. mióta elment Frei Tamás Japánba riportot készíteni, tudom hogy sok és mindenféle és mindenkinek manga. De azt azért nem gondoltam volna, hogy a hárem manga típus szavak egymás után fűzve magyarul értelmesek.
thx

tena_lady 2010.03.28. 17:17:12

Ez miért került ki Indexre? Biztos érdekes, de annyira nem mégsem.

StavrosMenace 2010.03.28. 17:22:14

@tena_lady: szerinted? vizuális bűn, gratulálok blog pont hu

AkinekSemmiSemTetszik 2010.03.28. 19:37:04

lol :D
Ez meglepő XD

Egyébként érdekes a manga, de szerintem keveset olvastál, ha ez a top 10-edben ilyen előkelő helyet foglal el.

Viszont most, hogy valami csoda folytán kikerültél főoldalra, asszem lesz még fikázás elég. Pedig alaptalan (a fikázás), csak sokak számára ez nem releváns téma. Most már nem értem mi alapján válogatnak...

bisex.hu 2010.03.28. 19:41:58

itt 525 képregény van. mind szexképregény: bisex.hu/kepregenyek

Mangekyo22 2010.03.29. 08:20:32

@Clarimonde:
Igen, csak "még lenni amatőr blog szerkesztésében".
De ígérem, hogy megrpóbálok javítani ezeken a hibákon. Köszi a figyelmeztetést!

@StavrosMenace:
Én sem értem, hogy miért pont ez került ki, amikor én a Shin Angyo Onshi kritikáját szerette, volna látni kint - és pont azt nem rakták ki.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2010.03.30. 22:23:03

Balszerencse hogy nem bármelyik másik kritikánk került ki, ezzel együtt folyamatosan igyekszünk javulni. Az építő kritikát köszönjük szépen, a fikázók viszont a legnagyobb lelki nyugalommal elkotródhatnak.Csak ennyit akartam mondani.
süti beállítások módosítása