Sziasztok! Újabb év telt el, amiben ismét nem unatkozhattunk. Folytatódott a Bleach, felújítást kapott a Bastard, elindult a Chainsaw Man, de azért más jóságokat is kaptunk. Viszont, ezzel egy időben öntötték a nyakunkba az olyan alkotásokat, ahol konkrétan a monitort fejeltük be, annyira rosszak voltak. Szóval, következzen az éves toplista az öt legjobból és legrosszabból. Azelőtt viszont néhány kikötést teszek.
-A tavaly indult, de idén lezárult animék játszanak. Viszont, ami jövőre megy át és nem szezonos, az ki van zárva. Nem a Watchmojo nevű szutyokbanda vagyok, akik a mostani éves animés listájukkal sikerrel bizonyították, hogy csak a maistreamnek kedvezünk.
- A lista szubjektív, így a saját véleményemet fogja tükrözni.

thumbs2-20200108071643758_1.jpg

Essünk túl a szenvedésen a legrosszabbakkal kezdve.

5. Shin Ikkutousen.

149abf35fe38c08beb08d7c28728fd35.jpeg

Erről az animéről írtam kritikát és azóta sok időm volt gondolkodni. Természetesen szarnak szar, viszont nem nagyon támadhatom keményebben, hiszen látom az érem másik oldalát. A Pierottnak pénz kellett, a Bleach sikerén múlik az, hogy kapnak-e valami adaptálandó anyagot, viszont az őszi szezon távol van. Plusz, bizonyítani kellett, hogy nem csak a töküket vakarják (értsd: fossák ki a totál értelmetlen hulladék Borutot.). Így maradt az Arms stúdió kinyitása és az egyetlen kezükben lévő széria folytatása. Tették ezt május elsején rögtön azt kiköhögve, hogy a hónap végére legyenek készen. Nem, nem az első résszel, hanem mindhárommal. Így, a rövid idő meghozta rothadó gyümölcsét. A tanulság, hogy fingból nem lehet légvárat építeni. Kár, hogy ebből az ipar nem tanul…

4. Futoko no Guild és Isekai Meikyuu de Harem wo.

tbixdhic50x9tqoncirkm4slngq.jpg

126919.jpg

Következzen a „hentainak talán fogyaszthatóbb lenne, mert így hulladék lett.” részleg két ékes példája. Az első ékes bizonyítéka annak, hogyan lehet egy Ecchit a lehető legigénytelenebb módon megcsinálni. Történet az nincs, csak alkalmak arra, hogy 2000-es években ütősnek, máma cikinek számító fanservicet rape beastialityt a torkunkon lenyomják, a karakterek egydimenziósak és olyan gagyi áltanulság lapul nem egy részben, amitől konkrétan a pofámról égett le a bőr. Legelszomorítóbb az egészben, hogy volt remény valami változásra a közepe tájékán a pókkal és a főzős résszel, de ezt hamar a földbe döngölte. Erre még az utolsó rész csak adott egy lapáttal, ahol elkezdtek filózni a mannáról. A második esetben az elsővel ellentétben viszont azért láttam a potenciált, hogy az ígéretes alapötlet nem fullad baszás tengerbe, hanem világépítés és karakter megírás is a részét képzi az egésznek. Hát, egy darabig nyögvenyelősen ment, aztán mindezt szépen a kukába hajították és átment unalomtengerbe úgy, hogy az utolsó négy részt kínszenvedés volt végignézni. Amúgy, még a mai napig is böki a csőrömet az, hogy a vér, belek, csonkolás és egymás szájába hányás teljesen elfogadott, de mellbimbót vagy ruhán keresztüli simogatást miért kell rögtön cenzúrázni? Ha így haladunk, az ecchi teljes mértékben meg fog dögleni (nem mintha élne manapság.).

3. Tiger and Bunny 2nd Season.

tiger_bunny_2_part_2_2022_bandai_namco_pictures_ona.jpg

Mivel letudtuk a szar animék azon kategóriáját, amit már előre láttam, hogy bekerül a legrosszabb listába, következzen a volt benne potenciál, de sikerült elbaszni három példája. Erről a rémségről már írtam egy kétrészes véleményezőt, szóval nem fogom ismét elregélni, miért szar. Röviden csak annyit mondhatok, hogy a szuperhősös klisék majmolásának teljesen rossz példáját vezeti végig a második évad, igazi agyfaszokkal és karaktergyilkosságokkal tarkítva. Igaz közmondás, hogyha egy történetet nem tudsz végigmesélni normálisan, akkor inkább ne fogj hozzá.

2. Shinobi no Ittoki.

shinobi_no_ittoki_key_visual.jpg

Erről tervezek kritikát írni, de adjunk egy rövid kis bemutatót, miért lett egy hatalmas vasszűz az a 12 rész. A Koga és Iga klán háborújának modern időkbe ültetése még nem rossz ötlet, de azzal már röhejessé tették, hogy majmolniuk kellett a BnHA-t és a Narutot csak azért, hogy teljenek a részek. A logikát helyből el lehet felejteni, ahogyan a karakterek 99%-nál a logikus felépítést. A főgonosz pedig… mondjuk úgy, hogy Tomura Csicskaratyit is alulmúlja a „pocsék múltam miatt bassza meg mindenki.” mentalitásával. Ráadásul, megpróbálnak mély és elgondolkodtatóak lenni, de ez abszolút a viszályára sül el, hála a nevetséges előadásmódnak. Azért megjegyzem, ha egy nagyon béna Wattpad történet kaphat adaptálást, akkor remélem, hogy a High Score Girl 1999 is megkapja az anime adaptációt (Ha már a mangakája baszik folytatni a történetét.).

1. Barou no Soretsu.

118527.jpg

Nos, eme hányadék kuriózum két szempontból is kilóg a többiek között. Ez nemcsak 2022 legrosszabb animéje, hanem a yaoi, mint műfaj teljes meggyalázása. Élből ott kezdődik, hogy hiába van ott a készítő listában a „William Shakespeare királydrámái alapján”, ez az első felében senkinek nem fog látszani, mivel csak a seggbekuki fog menni (ergó, hogy ki akar beakasztani a főhősnek.). Jah, hogy időközben York és Lancester házak háborúja folyik a háttérben? Kit érdekel, amikor bishounen fiúkákat láthatsz nyalakodni, nem igaz? A második felére pedig minden besűrítenek olyan mértékben, hogy kapkodod a fejed. A látvány borzalmas és a túljátszott cenzúráknak hála gagyi is (pedig az alapját képző manga a sokkfaktoráról híres. Tehát dupla fail.), a zenék közül az első opening ér valamit, a többi selejtes, más animékből kikukázott darab. Röviden, ezt az animét szenvedtem le a legnehezebben. További információkért az animével kapcsolatban: Roland kolléga megcsinálta a kritikát erről.

Most következzenek a jók. Itt már nehezebb volt a döntés, úgyhogy eléggé nehezen hoztam meg itt a döntéseimet… vagyis most első alkalommal csak osztott helyezések lesznek. Ennek oka, hogy ebből három élből folytatás, amit a Watchmojoval ellentétben ÉN erre az évre hoztam át. Másodsorban, az egész azért nem top 10-es lista, mert akkor be kell hoznom a középszerű darabokat is a legrosszabbak oldalára.

5.JoJo no Kimyou na Bouken Part 6: Stone Ocean (JJBA Part 6:Stone Ocean.), Otome Game Sekai wa Mob ni Kibishii Sekai desu (Trapped in a Dating Sim: The World of Otome Games is Tough for Mobs.)

fow7tsuxeaawurf.jpeg

trapped-in-a-dating-sim-the-world-of-otome-games-is-tough-for-mobs.jpg

Tudom, a JoJo megosztó és eddig a listámon soha nem szerepelt, viszont itt egy éra lezárásáról beszélünk. Igaz, hogy itt már megingott Araraki kreativitása és néha kifejezetten gusztustalan jeleneteket kapunk, viszont megmaradt a hangulat, a harcok kidolgozottsága és Jolyne erős női karaktere. A befejezés első alkalommal keserédes és fura, de teljesen logikus. A másik anime a szokásos isekai felütéssel indít, de ezen is csavar egy jót. Ugyanis, főhősünk egy mobként éled újjá, emellé, a játék története is teljesen megváltozik. Ennek oka pedig egy másik hasonló sorsra jutott személy. Ez sem lenne különösebb dobás, de ami feltette azt a bizonyos pontot az i-re, a főhős, Leon. A cinikus, szúrós és kifejezetten nyers megjegyzéseit remekül árnyalja az igazságérzete és a jóért való tenni akarása. Sajnos rengeteget nyírbáltak a Light Novel/Manga részből, amit sajnálok. Az sokkal ütősebb jeleneteket tartalmaz.

4. Pop Team Epic S2, Koi wa Sekai Seifuku no Ato de (Love After World Domination).

1db28ae8666d05d9a36b6ef13c45d8be1657791700_main.jpg

120593.jpg

Popuko és Pipimi visszatértek az őszi szezonban és bebizonyították, hogyha az őrületnek van határa, nekik útlevelük van az átlépéshez. Hasonlóan az első évadhoz elborult és nem egy szegmense hangos röhögést váltott ki (legjobb példa a Dóra, a felfedező paródiájuk.). Az utolsó részében látható sorozatot szívesen megnézném különállóan. Ami pedig a másik animét illeti, kiváló iskolapéldája a romantikus komédiának, Super Sentai/Power Rangers köntösben. Desumi, a gonosz hercegnő és Fudou, az egyik legnagyobb hős tiltott szerelme és a körülöttük kialakult bonyodalmak pedig garantálják a rekeszizmok próbáját. Bár, a többi karakter is abszolút idióta, de ez már csak móka az egész családnak.

3. Akiba Meido Sensou (Akiba Maid War.), Kumichou Musume to Sewagakari (The Yakuza's Guide to Babysitting).

927.jpg

11723815-280bce45-247a-40d9-90bf-f105a64a67c2.jpg

Nem tudom, hogy kinek fogant meg az alapötlete arról, hogy keverjük a Maid kávézókat a Yakuzával, de az tizenkilencre lapot kért… és nyert. A hangulat elborult, a közeg néhányszor operál a fekete humorral és utalásokkal, a felétől beinduló történet pedig igazi lelki hullámvasút. A Shinobi no Ittokival ellentétben itt a mondanivaló remekül ki van dolgozva: Ki a hatalom utáni végtelen hajhászhatnak él, semmit fog kapni a végére és egyedül marad (vagy kap egy bambusz lándzsát a szívébe, meg golyót a fejébe. Aki látta az utolsó részt, érti.). És maradva a Yakuza vonalnál, a másik darab egy aranyos vígjáték, de azért tud drámai és szívfájdító lenni. Kirishima nagyon jól megírt karakter, ahogyan Yaeka is. A humor és a dráma egyaránt működik, az meg főleg, hogy senki sem fehér vagy fekete. Aki nem látta, annak mindenképp ajánlom.

2. Tensei shitara Ken deshita (Reincarnated as a Sword.), Fuuto Tantei (Fuuto PI).

yz3vzvc7iyf7ktijerbgeedvxqa.jpg

mv5by2zlnzk4n2ytztg4mc00zdmzltkwmjytothmmtu2n2u2ntvlxkeyxkfqcgdeqxvymzgxodm4njm_v1_fmjpg_ux1000.jpg

A Tensei shitara Ken deshita alapjait láttuk már majdnem az összes isekaiban. Ami viszont felkeltette érdeklődésemet, hogy a főhős kardként születik újjá. Viszont, 2022 legjobb női karaktere, az itt található. Fran, akinél nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot, hogy az alapját Guts adja a Berserkből, képes cuki és vicces is lenni. Plusz két főszereplőn remekül érződik az apa-lánya kémia. Az anime sablonokból építkezik, de ezt teszi nagyon jól, amihez kiváló látvány és olyan zenei aláfestés társul (itt nemcsak opening és endingről beszélek.), amitől az emberbe elszabadul az adrenalin. Nem hagyhatom szó nélkül a mellékszereplőket sem, akik szintén nem találják fel a spanyolviaszt, de azokat is jól megírták (Köztük Amanda a legjobb.). Kíváncsian várom a második évadát, ami jövőre jön ki. És akkor a második anime, ami egyszerre nyomozós sci-fi és Kamen Rider keveréke. A látvány pazar, a zene hangulatos és maga a közeg is érdekes keveréke az 1920-as éveknek és az elektronikus kütyüknek. Csatajelenetekben nem lesz hiány, ahogy misztikumban sem. Ennek még nem jelentették be a második évadát (legalábbis nem hallottam róla.), de a fennmaradó kérdések megválaszolásának okán nagyon remélem, hogy lesz.

1. Ousama Ranking (Ranking of Kings), Spy X Family

117616.jpg

agent-nightfall-alias-fiona-frost-presente-par-spy-x-family-partie-2-visuel-cle-qui-est-cette-femme-aux-cheveux-blancs-de-toute-facon.jpg

És akkor jöjjön a krémek krémje, vagyis azon két anime, ami számomra emlékezetes maradt. Az elsőről Roland kolléga írt és az teljesen kivesézte, így nem tudok érdemben hozzászólni. Boji emlékezetes főhős marad örökké a szememben, a történet csavaros és kiváló drámákkal van teleszőve. A látvány egyedi és öröm ránézni, a zenék pedig elsőosztályúak. Remélem, hogy a második évad tartani fogja ezt a szintet és látni fogjuk az erős akaratú király birodalmának kiépülését (erre sajnos várhatunk pár évet.). Ami a Spy x Familyt illeti, egy nagyon szórakoztató akció és humorbomba egy olyan álcsaláddal, ami a legtöbb elénk vetített „idili” versenytársakkal ellentétben sokkal hihetőbb képet mutat. A legjobb karakterfejlődésen Loid ment át eddig, aki eleinte a hideg, számító személyisége hamar levedlésre kerül. Anya pedig az egyik legjobb gyerekkarakter ebben az évben. Sajnos ez sincs híján a logikai hézagoknak, de azok eléggé minimálisak és nagyon bele kell nézned a lapok közé.

Röviden ennyi lenne az éves toplistám. Remélem, hogy jövőre is hasonló felhozatal lesz. Bár, tekintve a téli szezont, ez a megérzés be fog válni. Mindenkinek sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok! Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4918011280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása