Sziasztok!

Szerintem alapvetően senkinek sincsenek nagy elvárásai a romantikus animékkel kapcsolatban.Főleg ha azt nézzük,hogy ez a műfaj úgy általában milyen műveket szokott kiadni magából,sőt,ezt a címkét általában olyvn animékre is rá szokták akasztani amikben egy szemernyi romantika sincsen, vagy ha van is benne akkor azt nem lehet annak nevezni. Az ilyen animék általában inkább a Josei, SoL és Seinen kategóriákból kerülnek ki.

Mai alanyom, a Yofukashi no Uta is egy magát romantikus animének valló mű, ami viszont a shounen kategóriába is beleesik. Lássuk,hogy mi is lett ennek a végeredménye!

 

yofukashi_no_uta-cover.jpg

 

A Yofukashi no Uta eredetileg egy 2019 óta futó manga alapján készült amit ugyanaz a Kotoyama ír és rajzol aki a Dagashi Kashi című művet is készítette,és amiből szintén készült már anime feldolgozás. A sorozat pedig 2022-ben készült a LIDENFILMS jóvoltából, rendezője pedig Itamura Tomoyuki és Miyanashi Tetsuya voltak. Műfaját tekintve pedig romantikus-shounen műröl van szó.

A történet szerint adott egy Kou nevű középiskolás tinédzserfiú aki súlyos álmatlansággal kénytelen együtt élni, és mivel ennek hatására az iskolába sem megy neki könnyen , így úgy dönt,hogy feladja a nappali életet és inkább az éjjeli életet választja, ami nagyjából annyiból áll számára,hogy csak össze-vissza lézeng a környék játszóterein.

 

yofu-b.jpg

 

Mindez azonban megváltozik mikor is egyik éjjel találkozik egy Nazuna nevű lánnyal , akiről  némi ismerkedés után ki is derül,hogy valójában egy vámpír, ám ez nem hogy nem riasztja el a srácot hanem még imponál is neki,és egy idő után meg is érik benne az elhatározás: Ő is vámpír szeretne lenni,hogy örökké  éjszakai életet élhessen. Igen ám, csakhogy a probléma ott kezdődik, hogy Nazuna csak akkor tudja vámpírrá változtatni a srácot ha teljes szívéből beleszeret,ez pedig nem kis gondot okoz a fiúnak aki még a szerelem fogalmával sincs nagyon tisztában,ám ez nem tágítja el a tervétől és elhatározza,hogy ha törik ha szakad, de bele fog szeretni a lányba és vámpírrá fog válni, miközben Nazuna egyre jobban bevezeti őt az igazi éjszakai életbe.

 

1-9.jpg

 

A történet tehát nincs nagyon túlbonyolítva. Adott a fura srác és a még furább lány akik összetalálkoznak és idővel egyre jobban elmélyed a kapcsolatuk. Ez eddig rendben is van,nincs ezzel semmi komolyabb probléma hiszen számos romantikus anime épül erre a sémára. Ugyanakkor ami megkülönbözteti ezt az animét a többi hasonszőrű sorozattól az az,hogy teljesen másképp kezeli a szituációt. Sőt azt is lehetne mondani, hogy sokkal életszerűbben mint más művek. Lassan indul be a történet, de ezáltal hagy is időt a történet és a szereplők megismerésére, a cselekmény fokozatosan bontakozik ki, nincs az az érzete, hogy megint hűbelebalázs módra akarnak mindent 13 részben elmesélni. Jóformán ugyanis sokáig nem történik semmi egetrengető dolog azon kívül, hogy a két főszereplő húzza egymás agyát az agymenéseikkel , illetve videójátékoznak, mégis sokkal jobb ezt látni mint más művekben azt,hogy a két főszereplő 1 rész után már halálosan szerelmes egymásba. Persze van anime aminek ez jól áll, mint például a Tonikaku Kawaii , de az,hogy Kou és Nazuna kapcsolata fokozatosan érik be,máris sokkal értékelhetőbbé teszi az animét.

 

yofukashi-no-uta-01-45.jpg

 

Ez így már önmagában egy hatalmas piros pont, de ami plusz hab a tortán, az a látvány. Ennek az animének valami elképesztően büntető látványa van. Már a karakterdizájn sem semmi,gyakorlatilag mindenkinek van egy feje, de ami igazán kimagasló az a háttérdizájn. Ahogy az kinéz, ahogy az meg van csinálva, te jóisten! 

yofukashi-no-uta-08-28.jpg

 

Na erre mondják azt, hogy kidolgozott látványvilág. A sorozat nagyon jól játszik a fényekkel és ez egy egészen elképesztő összhatást kelt. Shounenhez mérten túl sok harcot nem tartalmaz az anime,sőt igazából egy darab harc van csak benne,de az is jól van megcsinálva.

A másik ami elviszi a sorozatot a hátán, az a karaktergárda ami szintén elég érdekesen lett megalkotva, de a sorozat mégis jól kezeli őket. Kou a fura srác aki eleinte csak sodródik az árral és semmit sem ért abból ami körülötte történik, de mégis egy szerethető, kedvelhető karakter aki folyamatosan fejlődik, nem pedig egy emós / világfájdalmas gyökér tini aki azért nem jár suliba mert senki nem érti meg őt, vagy mindenki őt cseszteti és 0/24-ben ezen rinyál álá Jun a Rozen Maiden-ből. Nazuna viszont pont az ellentéte.Egy igazán belevaló, bevállalós, őrült és eléggé perverz partilány aki ennek ellenére szintén egy gyorsan megkedvelhető személy,és nem mellesleg Amamiya Sora karrierjének egyik legjobb alakítását hozza a szerepében. Mégis ahogy ezt a két homlokegyenesen ellentétes személyiségű karaktert kezeli a sorozat az egyszerűen bámulatos. Jó érzés nézni a jeleneteiket, azt ahogy egymás agyára mennek, de mégis jól érzik magukat egymás társaságában, mindez pedig teljesen hitelesen van ábrázolva,ugyanis itt nincs úrnő-alárendelt viszony kettejük közt,hanem egyenlő félként vannak kezelve.

yofukashi-no-uta-12-06.jpg

 

Persze ott vannak a mellékszereplők is akik szintén megérnek egy misét. Senki sem szerepel valami sokat és egyeseknél ez kissé problémás is, de mindig annyi időt kapnak amennyi szükséges. Ott van például az osztálytársnő Akira aki egy rendes,törődő karakter, egy amolyan onee-chan Kou számára.

yofukashi_no_uta_03_large_09.jpg

 

Meg ugye nem csak Nazuna az egyetlen vámpír a városban, így kapunk később egy egész csapatot, bár ők azok akiknél úgy éreztem,hogy többet is szerepelhettek volna,annyira poén minden egyes megnyílvánulásuk.

yofukashi-no-uta-07-27.jpg

 

Közülük is kiemelendő Hatsuka, a trap vámpír ,illetve Seri a másik több szerepet kapó vámpírlány , de mint mondtam,itt a vámpírok minden megmozdulását élvezet nézni annyira őrült karakterek.

yofukashi-no-uta-07-35.jpg

 

Akit még érdemes megemlíteni,és a bonyodalmak okozója is lesz később az Anko , aki egyszerre magánnyomozó és másodállású vámpírvadász is egyben. Egy igazán badass női karakter akit szintén sajnáltam,hogy csak a vége felé kapott fontosabb szerepet. Remélem ha lesz 2,évad akkor többet fog szerepelni.

 

1442442112.jpg

 

Mint láthatjátok nincs túl sok szereplő, de akik vannak azok kedvelhetőek, kidolgozottak és árnyalt karakterek.

Végül a zenék. Maguk a sorozatban hallható zenék egyszerűek,de kellemesek. Az Opening-Ending párost is ugyanúgy a Creepy Nuts nevű banda adja elő,és habár se az opening,se az ending nem tetszett meg elsőre  , de kb 3 rész után már megszoktam őket.

Ez volna tehát a Yofukashi no Uta, egy igazán szerethető,könnyed kis romantikus anime ami pont attól lesz figyelemre méltó,hogy mellőzi a szokásos dolgokat amik alapjaiban tudnak egy ilyen animét lerombolni. Nincsenek nagy drámák,nincsenek nagy fordulatok,de cserébe életszerű, örült de egyben remek karakterekkel rendelkező anime ez,és tényleg remélem, hogy lesz 2.évad mert anélkül ez csak lógna a levegőben, már csak a vámpírvadászos szál miatt is, és ahogyan lezárták a 13. részt. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Yofukashi no Uta

- Idő: 2022

- Rendező: Itamura Tomoyuki, Miyanashi Tetsuya

- Stúdió: LIDENFILMS

- Műfaj: Romantikus, Shounen

- Opening:  Daten by Creepy Nuts

- Ending:  Yofukashi no Uta by Creepy Nuts

- Hossz: 13 rész

Ami Tetszett:

- Egyszerű , de mégis érdekes történet

- Lassan beinduló, mégis érthető cselekmény

- Gyönyörű látványvilág

- Őrült, szerethető karakterek

- Kou és Nazuna remekül kezelt párosa

- Zenék

- Opening és Ending

Ami nem Tetszett:

- Némelyik szereplő kaphatott volna több műsoridőt

Értékelés:

- Százalékban: 92%  - Király

- Pontban: 9/10

Nos ennyi voltam mára, a legközelebbig Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2217950820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása