2022-es tavaszi animenapló

2022.05.29. 11:10

Sziasztok!

Amint láthattátok a téli szezonból nem volt beszámoló cikk. Nos ennek az egyszerű oka az volt, hogy az a szezon olyan mérhetetlenül unalmas és semmilyen volt,hogy talán 2-3 sorozatot néztünk belőle így folyamatosan. Viszont most szerencsére eljött a tavaszi szezon ideje ami már sokkalta érdekesebb címeket tartalmaz, sőt volt pár olyan széria is amiknél igencsak meglepődtünk mikor elkezdtük nézni együtt vagy egyenként. Lássuk is,hogy mik ezek az animék!

etgdjpfwsaa8jcz.jpg

 

 

1: Spy x Family

fnlngssxeae7-5.jpg

 

Megtekintett részek száma: 7 rész

Várható hossz: 25 rész (ketté bontva)

Eddig látottak alapján: 9/10

Tudom, hogy nem kéne a listát máris a szezon egyik legjobbjával kezdenem de nem tudom megállni,hogy ne tegyem meg. Remek történet,hangulat és karakterek, gyönyörű látványvilág , bitang jó zenék, mangahű történetvezetés és Anya mémfejei vagyis minden amit a manga rajongói  végre látni akartak és eddig maradéktalanul meg is kaptak. Mindenképp a szezon egyik csúcsaniméje ami jelenleg még a titánokat is leveri a pontszámok alapján. 

2. Kawaii dake ja Nai Shikimori-san

kawaii-dake-ja-nai-shikimori-san-japanese-movie-poster.jpg

 

Megtekintett részek száma: 6 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 3/10

Romantikus SoL vígjáték a világ legrosszabb párosával ahol a srác minden eddig ismert balek srácot überel míg a csaj a született tökéletesség aki mindig kimenti a bajból szeretett párját miközben a néző bealszik az unalomtól annyira nem történik semmi érdekes ebben a sorozatban. A karakterek rettenetesen semmilyenek, a cselekmény nem halad semerre és még a kliséket is csak bénán mondja fel , a látvány meg 2 perc után okoz instant szemrákot. Egyedül altatónak tökéletes.

3. Komi-san wa, Comyushou.desu S2

fmxceuaxsbghy3l.jpg

 

Megtekintett részek száma : 7 rész

Várható hossz: ?

Eddig látottak alapján: 8/10

Hozza az első évad színvonlát, a régi szereplők továbbra is kellően furák és különcök, az új szereplők meg bár  eddig nem sokat szerepeltek de ők sem rosszak, és végre kapunk némi jellemfejlődést Komi részéről is. Ha tetszett az első évad akkor ennek is neki lehet állni.

4. Summrtime Render

261720874339257a0fb51d1f85fd23bc.jpg

 

Megtekintett részek száma: 7 rész

Várható hossz:  25 rész

Eddig látottak alapján: 8.5/10

Na ez az első olyan anime a listán ami igazán meg tudott lepni. Olyan mintha M.Night Shyamalan elhatározta volna,hogy ő most animét fog csinálni némi Lovecrafti beütéssel és animés túlzásokkal és eddig ez a recept működik is. Kellően összezavarja a nézőt, folyamatosan adagolja a feszültséget és néhol már tényleg átmegy horrorba. Aki vevő a hasonló animékre vagy szereti az olyan sorozatokat mint az Alkonyzóna vagy az Odaát akkor valószínűleg ez is tetszeni fog neki.

5. Tomodachi Game

tomodachi_game_tv_series-895448451-large.jpg

 

Megtekintett részek száma: 8 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 5/10

Ha a fentebb említett volt a pozitív csalódás akkor ez a negatív csalódás. Értem, hogy mit akart a költő de eddig nem szól másról mint egy csapat idegesítő gyökér folyamatos és értelmezhetetlen szarkeveréséről ,közben viszont az sem világos,hogy ki miért utál vagy szeret valakit,mindenki unszimpatikus ,  a nagy csavart meg már az első részben ellövik, és ezt harangozták be az animés Squid Game-nek. Hát nem azért de ez a közelében sincs annak.

6.Gaikotsu Kishi-sama , Tadaima Isekai e Odekakechuu

mv5bzwm5zdc4nditywqzys00njc1lwiymgitzgzkymq2njg2mzmzxkeyxkfqcgdeqxvyodmyntm0mjm_v1.jpg

 

Megtekintett részek száma: 6 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 8/10

Még egy isekai aminek nem feltétlenül kéne annak lennie lévén anélkül is működik az anime és emellett még baromi szórakoztató is. Főhősünk egy fantasy játék világában találja magát egy mindennél erősebb karakter képében és miután megismeri a világot zsoldosnak áll és összetársul egy elf lánnyal Arianéval és innentől kezdve különféle kalandokba keverednek.

Nem mellőzi a műfaj kliséit de mivel egyáltalán nem veszi komolyan magát így egy remek kis fantasy-vígjáték anime eddig. Érdemes belekezdeni.

7. Yuusha, Yamemasu

 

yuusha-yamemasu-621067a59c819.jpg

 

Megtekintett részek száma: 7 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 8/10

Főhősünk a világ legerősebb harcosa aki viszont miután hatalmasat csalódik az emberiségben úgy dönt,hogy beáll a világot és az emberiséget leigázni kívánó démonkirálynő Echidna seregébe ahol persze nem fogadják teljes lelkesedéssel a jelentkezését.

Egy igazán jó és vicces kis fantasy anime ami viszont emellett egy igazán érdekes szituációt is felvet és ami még érdekesebb, hogy nem által még foglalkozni is vele. Emellett a szereplőgárda is szimpatikus, egyszerű de szép a látványvilág,jók a zenék vagyis eddig egy egyszer nézős de kellemes sorozat.

8. Paripi Koumei

122297l.jpg

 

Megtekintett részek száma: 9 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 8.5/10

Egy újabb isekai viszont most a fordított változat ugyanis a legendás Kínai hadvezér Zhuge Kongming a halála után a modern Japánba kerül át. Gyorsan össze is barátkozik egy Eiko nevű lánnyal és ezek után úgy dönt,hogy taktikai zsenialitását kihasználva úgy fogja a lány énekesnői karrierjét megvalósítani mintha egy háborút vagy csatát kéne irányítania.

Érdekes történet de ami egyértelműen elviszi a hátán az a hangulat. Egy igazi , vidám anime a zene szeretetéről remek dalokkal, szerethető ám kissé kattant főszereplőkkel és persze az openinggel ami híressé tette kis hazánkat a nagy Japánban. Mindenképp nézzétek meg.

9. Otome Game Sekai wa Mob ni Kibishii Sekai desu

otome_game_sekai_wa_mob_ni_kibishii_sekai_desu_tv_series-181941130-large.jpg

 

Megtekintett részek száma: 7 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 6.5/10

Még egy isekai ami anélkül is képes lenne működni de muszáj odarakni. Itt viszont hősünk egy általa nem igazán kedvelt játék világában ébred és miután szépen kiismerte magát a helyen elhatározza, hogy kíméletlenül széttrollkodja az egészet és lealázza a nemesi réteg feljebbvalóit akik annyiszor megszivatták már a játék során.

A szezon másik nagy meglepetése isekai téren. Ez sem mellőzi a kliséket,viszont mivel a főhős egy igazi tapló paraszt így az ő beszólásai és tettei adják az anime élvezeti faktorát és nem egyszer okoznak álleesős pillanatokat, de emellett még a nő főszereplő is kimondottan érdekesebb mint a hasonló társai más animékben. Legalább ez is valami.

10. Koi wa Sekai Seifuku no Ato de

120593l.jpg

 

Megtekintett részek száma: 7 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 8/10

Főhőseink Fudo és Desumi egy párt alkotnak. Ezzel nem is lenne semmi gond csak éppen a srác a Gelato 5 nevű szuperhős csapat tagja míg Desumi a Gekko nevű szervezet Reaper Princess néven ismert bűnözője, így tehát titokban kell tartaniuk a kapcsolatukat de mintha minden összeesküdne azért, hogy inkább kiderüljön.

A szezon legjobb romantikus komédiája fact ami viszont paródiának sem utolsó,lényegében ugyanis egy Power Rangers paródia az alapja. Itt senki nem normális, a főgonosz egy az egyben egy Bison klón és lehetetlen komolyan venni, de mivel az anime sem veszi komolyan magát így egy tényleg remek vígjátékot kapunk.

11. Kunoichi Tsubaki no Mune no Uchi

mv5bztgzy2vjmgutzgy1yi00nzrhlwi3mzatmdhjowvhyjhlm2qyxkeyxkfqcgdeqxvymzgxodm4njm_v1_fmjpg_ux1000.jpg

 

Megtekintett részek száma: 8 rész

Várható hossz: 13 rész

Eddig látottak alapján: 3/10

Az anime aminél visszasírod a Narutot. Egy rakás idegesítő 8-10 éves kislány nindzsásat játszik miközben a főhősnő Tsubaki azon szenved, hogy szerelmes lett míg a társai meg mind belé vannak belezúgva.

Sehova nem haladó történet, idegesítő szereplők, unalmas dizájnok és érdektelen zenék. Köszönjük CloverWorks, hogy megint elvállaltál egy ilyen hulladékot!

12. Shin Ikkitousen

shin_ikkitousen-cover.jpeg

 

Megtekintett részek száma: 2 rész

Várható hossz: 3 rész

Eddig látottak alapján: 2/10

 

13018701.jpg

 

Az anime amit senki sem kért, senki sem kíváncsi rá, senkit nem érdekel már, nincs története sem de mégis itt van. Ezért marhára megérte újranyitni az Arms stúdiót de tényleg. Ne nézzétek meg!

 

Nos ezek lennének a érdekesebb címek a szezonból. Ha kihagytunk valamit akkor nyugodtan említsétek meg. Ennyi voltam mára, Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr7217842989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása