Sziasztok!

A mai animét nem személyesen nekünk ajánlották hanem egy ajánló rovatban olvastam róla és már a tömör sztorileírás is egy elborult 90-es évekbeli gag vígjátékot ígért. Én pedig bírom a gag vígjáték animéket, így lelkesen vetettem bele magamat mai alanyom, a Sexy Commando Gaiden című animébe!

 

247044.jpg

 

A Sexy Commando Gaiden először manga formában jelent meg a Weekly Shounen Jump magazinban Usuta Kyousuke alkotásában és 1995-től 1998-ig futott, majd 7 mangakötetben is kiadták a művet ami összesen 79 fejezetből áll. Az animét pedig a Magic Bus stúdió készítette 1998-ban akik sosem voltak különösebben ismertek de olyan animéket készítettek  mint a kiváló Demon Lord Dante vagy a Riki-Oh de főképp inkább filmeket és OVA szériákat készítettek. Rendezője pedig Daichi Akitarou volt aki szintén főleg inkább OVA-kat rendezett, legismertebb műve a Kamisama Hajimeshita. A sorozat maga pedig 48 rész hosszú , igaz egy rész csak alig 8 perc hosszú.

Az anime főszereplője Fujiyama Okometsubu aki egy iskolában sem tudott sokáig megmaradni a szülei állandó költözése miatt, barátai meg pláne nem voltak így amikor ismét egy új iskolába kerül elhatározza, hogy ott 100 barátot fog szerezni. Hamar össze is ismerkedik egy Masaru nevű sráccal és neki köszönhetően a tervei máris dugába dőlnek mivel a srác egy furcsa küzdősport, az úgynevezett Sexy Commando elhivatott űzője és ami miatt szinte mindenki kerüli, mivel a stílus megköveteli, hogy a használója mindenféle perverz és elmebeteg marhaságot műveljen a harcok során.

 

vlcsnap-2022-04-09-00h24m06s958.png

 

A srác is eleinte próbálja kerülni Masarut aki viszont nem tágít mellőle így kis idő múlva már kénytelen lesz beletörődni a helyzetbe,főleg miután látja, hogy társa hogy veri el a suli pár rosszfiúját a speciális technikával. Hamarosan pedig már klubbot is alapítanak,részt vesznek a Sexy Commando Sportversenyen és unalmasabb hétköznapjaikon mindenféle őröltebbnél őrültebb állatságokat csinálnak miközben újabb és újabb ellenfelek jelennek meg akikkel elég hamar meggyűlik a bajuk.  Fujiyama pedig később azt kezdi el észrevenni, hogy egyre jobban élvezi a csapat társaságát.

vlcsnap-2022-04-09-00h25m40s478.png

 

Dióhéjban ennyiről szól a történet. Nincs nagyon túl gondolva de ezt nem is lehet elvárni tőle hiszen alapjáraton is egy olyan műről van szó ami inkább nevettetni szeretne mintsem azt, hogy a néző komolyan vegye. Ez az anime egy pillanatig sem veszi komolyan magát és megvan benne és mellette még nézeti is magát. Egyszerűen csak arról szól, hogy egy csapat eléggé különc középsulis gyerek mindenféle marhaságot csinál. Ez valakinek bejön,valakinek meg nem. Viszont magából a történetből következnek a műfaj sajátos hibái is amik itt is megtalálhatóak mint például az önismétlődés vagy pedig az ellaposodás, utóbbi a sorozat közepén érzékelhető jobban. Illetve ott van ugye az epizódikusság is bár azért kapunk jó pár összefüggőbb epizódot is. A történettel ezen kívül viszont túl sok gond nincs. A műfaj sajátosságait nagyon jól hozza és jól el lehet szórakozni rajta.

Viszont térjünk ki inkább a sorozat legszembetűnőbb részére, a látványra. A látvány finoman szólva is meglehetősen furcsa. Alapjaiban hozza a 90-es évek stílusát, néha viszont meg olyan képsorokat kapunk amiket mintha óvodások rajzoltak volna. Persze ez is a gag humor része , elég csak olyan animékre gondolni mint a Nichijou , a Sakigake vagy a Panty and Stocking . Ezek is különc látványvilággal rendelkeztek viszont a Sexy Commando esetében sokszor éreztem azt,hogy azzal kicsit átestek annak a bizonyos lónak a túloldalára mikor mindenkit Menő Manónak rajtoltak amit viszont a könnyed hangulat szépen koppenzál.

vlcsnap-2022-04-09-20h49m13s743.png

 

Ellenben a csatajelenetek ,na azok jól lettek megcsinálva. Fergetegesen viccesek, amolyan One Punch Man szinten. A humor is összességében jól működik, néha kapunk Kamen Rider vagy más shounen paródiákat is, néhol viszont eléggé leül a humor de persze kinek mi a vicces ugyebár! A karakterdizájn is hozzá tud adni a humorfaktorhoz mert némelyik szereplő meglehetően viccesen néz ki.

Nézzük is akkor a szereplőket akik közül senki se találja fel a spanyol viaszt de amit kell azt remekül hozzák.. Ott van ugyebár Fujiyama aki bár főszereplőnek van megcsinálva egy idő után inkább csak sodródik az árral, míg Masaru sokkal jobban az előtérbe van helyezve. A srác a tipikus energikus és lelkes de meglehetősen ostoba srác karaktert hozza de egyúttal nagyon szimpatikus főhős is akit nem lehet nem kedvelni. Mindig kitalál valami hülyeséget amiből aztán a bonyodalom alakul ki.  A csapat többi tagja sem elhanyagolható.

Ott van mindjárt Machahiko a tipikus szőke szépfiú karakter aki eleinte riválisaként, később pedig mestereként néz fel Masarura.Tsuyoshi a betegesen sovány és gyenge srác, de ez itt a végletekig ki van maxolva amiből nem egy jó poént sikerült kihozni, és az afrofrizurás Kojirou aki viszont sokszor inkább kínos mint vicces és nem lehet elmenni az igazgató bácsi mellett sem aki ha kell bárkinek szétrúgja a hátsóját annak ellenére, hogy úgy remeg mint a kocsonya.

 

vlcsnap-2022-04-09-00h27m26s410.png

 

Aztán ott van a klubb két szponzora Matsuda a figyelemhiányos tesitanár, de nála sokkal érdekesebb a bajuszmániás Tomoe aki egyébként az egyetlen karakter a sorozatban akinek a háttérsztorija képes a dafaq érzést kiváltani,viszont egy kedves és segítőkész lány.

vlcsnap-2022-04-09-00h27m46s418.png

 

Az ellenfelek listája se sokkal mélyebb.Kapunk itt iskolai huligánokat, riválisokat, illetve egy bűnszervezetnek  tűnő csoportot is akik viszont annyira sem érdekesek, hogy a nevüket megjegyezze az ember.

 

vlcsnap-2022-04-09-00h26m38s787.png

 

És igen van mascot karakter is egy Meso nevű kis lény képében aki azon kívül,hogy olyan cuki, hogy a néző instant diabéteszt kap tőle sok mindenre nem alkalmas, pedig nem egyszer kerül a képbe, hogy nem is az az igazi alakja amit mutatnak a sorozatban.

vlcsnap-2022-04-09-00h35m29s530.png

 

A zenék nagy átlagban rendben voltak bár túl sok emlékezetes dallam nincs a sorozatban ahogyan ending sincsen. Viszont az opening az eszméletlenül jól sikerült. A videó maga kellően őrült és pörgős, a zene pedig fantasztikus és fülbemászó.

Nos, lényegében ennyit tudok elmondani a Sexy Commando Gaiden-ről. Egy igazán őrült gag vígjáték anime ami semmilyen téren sem nyújt kiemelkedőt de amit ígér azt jól hozza. Aki bírja az ilyen típusú animéket annak valószínűleg ez is tetszeni fog de mindenkinek bátran ajánlom igaz nem feltétlenül fogja elnyerni mindenkinek a tetszését.

Sexy Commando Gaiden: Sugoi yo!! Masaru-san

- Idő: 1998

- Stúdió: Magic Bus

- Rendező: Daichi Akitarou

- Műfaj: Vígjáték

- Opening: Romance by Penicillin

- Ending:  -

- Hossz: 48 rész + 2 special

Ami Tetszett

- Egyszerű de igazán vicces történet

- Egy pillanatig sem veszi komolyan magát

- Néhol tetszetős az egyszerű látványvilág

- Szerethetően őrült karakterek

- Remek a humor

- Zenék

- Opening

Amik nem Tetszettek:

- Néha úgy néz ki mintha egy óvodáscsoport rajzolta volna

- A közepén nagyon leül az anime

- Nem túl érdekes negatív szereplők

- Önismétlések

Értékelés:

- Százalékban: 77% - Közepes

- Pontban: 7.5/10

Ennyi voltam mára, a legközelebbig Sziasztok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3517804251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása