Kennel Tokorozawa kritika.

2022.03.22. 16:06

Sziasztok! Hogy hogyan találkoztam eme eldugott animéval? Nos, nemrégiben bejelentették a Inu ni Nattara Suki na Hito ni Hirowareta című manga feldolgozását, amiben egy kutya szemszögéből követhetjük végig az eseményeket. Az Anime/Japan posztja alatt lévő egyik komment alatta említette a Kennel Tokozozawa animét, aminek a felütésével feltette az „azonnal megnézendő” kategóriába. Ugyanis, amennyire szeretem az igényesen kidolgozott vagy a klisés, de nagyon szórakoztató darabokat, úgy nem vetem meg a nettó agyfasz vígjátékokat sem. Íme hát a Kennel Tokorozawa kritikája.

38063.jpg

Néhány szót a Kennel Tokorozawa mangájáról. 1989-től 1992-ig futott a Weekly Young Sunday magazin lapjain. Összesen 81 fejezetet ért meg. Műfaját tekintve Ecchi Vígjáték. Egyetlen OVA készült belőle, ami kvázi szájízesítő szintjén van. Története egyszerű: Chika Tokorozawa kutyája, Rin Tin Tin (Igen, azonos a legendás német juhásszal.) reménytelenül szerelmes a gazdájába. Szent célul tűzte ki, hogy egyszer össze akar vele házasodni és együtt felnevelni kiskutyáikat. Noha a lány abszolút nem vevő rá, a környezete valamiért elképesztően elfogadja. Rin Tin Tin mindig megszívja, nem adja fel és minden alkalmat megragad Chika szívének elnyerésére.

emphwctxkaajrwe.jpg

Kezdjük a legnagyobb pozitívummal: Humor. Akkora perverz poénokat elsütnek benne, hogy a néző nem egy alkalommal hangosan felröhög. Ezt maga Rin Tin Tin hülyesége és meddő próbálkozásai fogják kitenni, hol pedig a balszerencséből vagy félreértésből származó poénbombák. Kedvencem, amikor a temetős résznél folyton összekap Chika tanárával, aki szintúgy szerelmes a lányba. Ehhez társítjuk azt, hogy egy kígyó első alkalommal a kutya lábát marja meg, de a másodikra a nemesebb szervét. Mikor azt a jelenetet láttam, könnyeztem a röhögéstől. Ám az se volt semmi, mikor a tengerparton egy polip rátapadt Rin Tin Tinre és ott sem éppen a nemesebb részére.

00b6db9f7e822fc11366204bf09ea377.jpg

Látvány szempontjából nem tudok nyilatkozni. Amit a Gogoanime oldalán láttam, az VHS-ről lett átmásolva, hivatalos angol szinkronja nincs. Nekem bejönnek az efféle múltidéző darabok, szóval én szeretem. Zenék terén ugyan hozza a kötelezőt, de semmi jelentőset nem mutat fel. Karakterekről se lehet túl sok szót mondani, mivel ez egy 33 perces OVA. Rin Tin Tin keveréke Pepe lö Picinek és a Prérifarkasnak. Állandóan pofára esik, de sose adja fel szerelme beteljesedésének célját. Ehhez még azt a megaláztatást is képes volt bevállalni, hogy Chika és barátnői rajta gyakorolják a kutyakozmetikát (aminek a végeredménye után öngyilkos akar lenni.). Fajtája németjuhász és kedves adalék, hogy halljuk a gondolatait (továbbá a neve japánul péniszt jelent. Asszem ez mindent elmond.). Chika próbálja az életét normálisan élni, ám Rin Tin Tin nyomulása miatt ez szinte lehetetlen. Azt meg pláne nem hiszi el, hogy sokat elfogadják az efféle kapcsolatát. Mindenki más pedig töltelékszerepet kap, legyen szó a kutyához hasonlóan reménytelenül szerelmes tanárba vagy akár Chika barátnőiről. Ez sajnos az ára a rövid játékidőnek.

4124.jpg

Sajnos negatívumok is akadnak. Aki nem vevő a perverz, beteg humorra, az máris elkerülheti. Emellett, ez csak rövid bemutatónak felelhet meg, mert további részek egyáltalán nem jelentek meg. Amit mondjuk nem kifejezetten értek. Egy ilyen darab a 90-es évektől kezdve egészen a PC libernyák fertőig simán lemehetett volna, szóval csak arra tudok itt gondolni, hogy a stúdió ezekután becsődölt és a jogok is elvesztek a semmibe. És volt még egy darab negatívum, amit nem kifejezetten értek. A MAL-on 33 perces játékidőt írtak, de a Gogoanimés változat jóval 40 perc felett volt. Tudjátok, mivel töltötték ki az időt? Előszereplős marhulással, ami már messze nem volt vicces vagy szórakoztató. Sokkal inkább felesleges, szóval nyugodtan passzolható.

 

Értékelés:

Pozitívmok:

- Humor.

- Karakterek.

- Látvány.

- Karakterek.

Negatívumok:

- Rövidség.

- Élőszereplős jelenet a végén.

Összesen: 80%

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr5417786782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása