Sziasztok!

Mint ahogy már pár hasonló témájú animénél kifejtettem , én alapból kicsit szkeptikusan állok a romantikus vígjáték animékhez. Na nem mintha rossznak tartanám a műfajt de ezeknek az animéknek a minőségi felhozatala elég vegyes. Ezt a jelzőt ugyanis simán rá lehet aggatni az olyan tucat ecchi meg hárem animékre is amik másról sem szólnak minthogy a főhőst a köréje gyűlő 4-5 lány folyamatosan az ágyába akarja vinni. Az utóbbi 2-3 évben viszont mintha az alkotók rájöttek volna,hogy lehet ezt jól is csinálni hiszen az elmúlt időkben sorra jöttek ki a minőségi alkotások is a témában mint például a Tonikakuu Kawaii , a Wotaku Nii vagy a Horimiya , és persze ezelőtt is voltak jó animék a műfajban csak éppen azokat nagyítóval kell keresni. Mai alanyunk, a Shinigami Bocchan to Kuro Maid című anime is ezen műfajt képviseli. Lássuk is, hogy egy gyöngyszeme lesz-e a műfajának vagy egy orbitális bukása!

shinigami-bocchan-to-kuro-maid-visual-oficial.jpg

A Shinigami Bocchan to Kuro Maid egy 2021-es romantikus-vígjáték anime némi misztikummal fűszerezve ami az azonos című manga alapján készült , ami 2017 óta fut a Sundy Webry magazinban és amit Inoue Koharu ír és rajzol. Az animét pedig a J.C Staff stúdió készítette Yamakawa Yoshiki rendezésében akinek többek közt a Hells ,  a High Score Girl és a Little Busters animéket is köszönhetjük.

Az anime főszereplője egy fiatal fiú akinek igazából nem derül ki a neve ezért mindenki csak Bocchan-nak hívja és aki nem mellesleg egy gazdag arisztokrata család legidősebb fia akinek egészen addig semmi gondja nincs az életben amíg egy nap egy boszorkány elátkozza őt azzal,hogy sosem fogja senki sem szeretni őt és ő sem fog senkit sem szeretni, illetve, hogy mindenhez ami hozzányúl az azonnal elpusztul. A fiút így a családja innentől fogva megveti majd száműzik a vidéki házukba azzal a feltétellel, hogy csak akkor térhet vissza ha az átkot sikerül megtörni. A szerencsétlen srác így már évek óta elszigetelten él a házban , a társasága pedig kimerül a hűséges komornyikban Rob-ban és a személyi szolgálólányában Alice-ben aki sokkal többet érez iránta mint barátságot és ezt nem rest minden alkalommal ki is mutatni.

shinigami-bocchan-to-kuro-maid-01-10.jpg

A cselekmény főképp a kettejük kapcsolatára fókuszál, ahogyan szép lassan Bocchan is fel meri vállalni az érzéseit a lány iránt és szökken szárba a szerelem köztük, ugyanakkor az idő is sürgeti a fiút ugyanis ultimátumként ha egy bizonyos időintervallumon belül nem sikerül feloldania az átkot az öccse Walter lesz a családi cím és vagyon örököse. Ennyi volna a történet, nem egy túlgondolt sztori ez, de mégis kellemesen egyszerű. Mint már mondtam ,a cselekmény főleg Alice és Bocchan kapcsolatának a bemutatására fókuszál és ez az a rész amiért az anime kitűnik a többi hasonló témájú animék köréből. Bár Alice folyamatosan a tudtára adja a főhősnek, hogy szereti a kapcsolatuk mégis 12 részen át folyamatosan alakul, részletesen bemutatásra kerül és végül nagyjából ki is teljesedik. A másik szál is fut ugyan de messze nem annyira falsúlyos,itt igazából még csak fel van vezetve a lényegi cselekmény a főbb karakterekkel együtt és ami majd vélhetően a 2.évadban fog előtérbe kerülni. Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem foglalkozik vele, csak nagyon felszínesen van bemutatva de pont ez adja a sorozat misztikus jellegét is, hiszen egyértelmű válaszok még nincsenek és ez szerintem jó húzás volt mert így mint már mondtam ezt tartogathatják az azóta már bejelentett 2.évadra. Egy szó mint száz a történet egyszerű de nagyon kellemes és humoros.

A látvány viszont már más tészta. Az anime látványvilága full CGI és ez sajnos meg is látszódik a karakterek szájmozgásán illetve alapmozgásán is. Nagyon darabosak. Igazából a stúdió ugyanazt a technikát alkalmazta mint amit a High Score Girl című animéjüknél is, viszont ellentétben például a Beastars-al itt nem is fog ez javulni. Persze egy idő után meg lehet szokni de mindig is szembetűnő lesz. Ellenben a háttérgrafika nagyon szép. Kellően érződik az a kicsit gótikus hangulat ami körbelengi a környezetet, a boszorkányvilág pedig kellően sötét és horrorisztikus. A karakterdizájn szép de igazából semmi extra.

shinigami-bocchan-to-kuro-maid-04-14.jpg

 

Humor terén főleg helyzeti poénokat kapunk amiktől ugyan nem jön ránk a hasfájós röhögés de kellően viccesek, viszont a kissé perverz humor sem maradhat ki. Itt hatalmas pacsi a készítőknek ugyanis habár vannak csöcs meg hasonló poénok de mégsem mennek át gusztustalan módba, hanem szépen , elegánsan vannak adagolva. Jó van 1-2 kicsit erősebb ilyen jellegű poén de ezeket is sikerült viccesen megoldani.

shinigami_bocchan_to_kuro_maid_episode_10_alice_succubus.jpg

Viszont akkor térjünk is át a sorozat legnagyobb pozitívumára, azaz a karakterekre. Igazából egyikük sem találja fel a spanyol viaszt viszont a többségük egy nagyon szerethető karakter. A két főszereplő remekül kiegészíti egymást. Bocchan bizonytalan, befelé forduló és zárkózott jelleme valamit Alice mindig kedves és segítőkész karaktere remekül összeillik. Megvan köztük a kémia és a szikra is és amikor romantikus jelenet van köztük az tényleg hiteles. Ők ketten valóban összeillenek.

1626663194_17636_43066.jpg

 

A mellékszereplő gárda is igazából elfogadható. A főkomornyik Rob egy amolyan tipikus Alfréd szintű karakter. Hűséges, kedves bácsika aki viszont időnként képes bekeményíteni ha a szituáció úgy hozza.

shinigami-bocchan-to-kuro-maid-02-03.jpg

Aztán ott vannak Bocchan testvérei is akik viszont a nem kedvelhető karakterek listáját erősítik. A hugica Viola egy cserfes, nagyszájú lány aki ugyanakkor apakomplexussal is küzd ugyanis láthatóan szerelmes Robba. Viszont ő még a legelviselhetőbb.

 

e7j-g49xmaiykcd.jpg

 

Az öcsike Walter pedig a születéséből adódóan egy másodrendűségi illetve kissebbségi komplexussal küzdő srác akinek a folyamatos kiborulásai és nagyképű viselkedése nem,hogy nem teszi őt viccessé hanem egyenesen ellenszenves lesz ezektől. Persze próbálják magyarázni a viselkedését ami igazából még érthető is teszi, hogy miért olyan amilyen de ettől még egy kicsit sem lesz kedvelhető karakter.

shinigami_bocchan_to_kuro_maid_08_large_04.jpg

 

Aztán ott van a boszorkánylány Caph és annak gyerekkori barátja, a bagolyfejű Zain akik folyamatosan a kedvelhető és a "miért vannak ezek itt?" jellemek határán táncolnak , viszont mindkettejüknek megvannak a maguk pillanatai amik miatt mégsem lehet őket nem kedvelni. Caph folyamatos morgó és Zain szoknyavadász jelleme szintén jól kiegészítik egymást.

shinigami-bocchan-to-kuro-maid-09-32.jpg

 

Negatív karakterek terén meg ott van a misztikus és koponyamaszkot viselő boszorkányhölgy Daleth aki ugyan nem sok műsoridőt kapott és a jelleme is elég felszínesen lett kibontva, de mégis érződik, hogy sokkal többet tud Bocchan átkáról illetve Alice múltjáról és ezért egy nagyon jó antagonista karakternek ígérkezik.

1628494994_19009_44616.jpg

 

És persze nem lehet nem megemlíteni az anyucit sem aki a tipikus érzelemmentes, arrogáns és sznob arisztokrata nő aki mások lenézésével és ellentmondást nem tűrő viselkedésével koppenzálja a saját boldogtalan életét , ugyanakkor bizonyos jelenetekben megmutatkozik az emberibb oldala is de ezek sajnos elég ritkák így egy abszolúte unszimpatikus karakter az övé.

shinigami-bocchan-to-kuro-maid-12-15.jpg

 

Végül már csak a zenék vannak hátra. Mind az Opening és Ending zenék egyszerűen gyönyörűek, de mégis z Opening nekem sokkal jobban tetszett. A Bocchannak hangot adó Hanae Natsuki és az Alice-t megszólaltató Mano Ayumi duettje szívmelengetően érzelmes de közben mégis dallamos és fülbemászó. Nálam már most elnyerte a 2021-es év  egyik legjobb Openingje címet. Viszont ahol tényleg egyedi az anime ilyen az az, hogy vannak külön énekes dalbetétek, amolyan Disney stílusban. Azok a dalok is nagyon szépek.

A Shinigami Bocchan to Kuro Maid tehát egy remek romantikus vígjáték némi misztikummal megfűszerezve. Igazából minden hibája abból fakad, hogy ez az évad még tényleg csak a felvezetés volt és az igazi történések majd csak a 2.évadban lesznek benne , illetve az eléggé szembetűnő és elég gyatra CGI-tól. Ezeken túl viszont minden a helyén van benne. Remélem a folytatás sem adja majd alább.

Shinigami Bocchan to Kuro Maid

- Idő: 2021

- Stúdió: J.C Staff

- Rendező: Yamakawa Yoshiki

- Műfaj: Romantikus, Vígjáték Misztikus

- Opening: Mangetsu to Silhouette no Yoru by Hanae Natsuki & Mano Ayumi

- Ending: Nocturne by Mano Ayumi

- Hossz: 12 rész

Ami Tetszett:

- Egyszerű de kellemes és szépen összerakott történet

- A romantikus szál szép lassan bontakozik ki

- Nem megy át öncélű fanservice műsorba

- Szép háttér és karakterdizájn

- A főszereplő páros remekül összeillik

- Zenék

- Opening és Ending

Ami nem Tetszett:

- A fő konfliktus csak felszínesen van kibontva

- Walter és az anyuci karaktere

- Gyatra CGI mozgások

Értékelés:

- Százalékban: 88% - Jó

- Pontban: 8.5/10

Nos ennyi lettem volna mára, a legközelebbig Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr916697362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása