Sziasztok!

Ismét eltelt egy év és habár a koronavírus járvány az animeipart sem kerülte el azért idén sem maradtunk animék nélkül amikben ismét mindenki megtalálta a számára kiváló vagy éppen nagyon kellemetlen sorozatokat. Ahogy Ragna kolléga , úgy most én is listába szedem azt az 5 animét amik szerintem 2020 legjobb illetve legrosszabb sorozatai voltak.

Ahogy Ragna is említette a még futó animék mint például a Black Clover, a Yashahime, vagy Boruto nem számítanak bele.

Ahogy minden esetben ez a lista is személyes véleményen alapul és nem a Watchmojo féle " a mi véleményünk mindenki véleménye" módon.

 

best-and-worst.png

 

Kezdjük a listát akkor a véleményem szerint legrosszabb sorozatokkal.

5. Helyezett: Hachi-nan tte, Sora wa Nai deshou

eskmas7u4aiurgy.jpg

Szerintem felesleges részletesen ecsetelnem, hogy miért rossz ez az anime, hisz a videómban már mindent elmondtam róla. Gyakorlatilag még azokat az alapdolgokat sem képes teljesíteni amit egy isekai animétól elvárna a néző ,emelett csapnivaló, unalmas és teljesen jellegtelen tucat isekai anime ami nagyon próbál alapozni a Trónok Harca egyik fő konfliktusára de az sem sikerül neki.

4. Helyezett: Shironeko Project: Zero Chronicle

813a11hl5_l_sl1500.jpg

Ugyebár a King's Raid nem játszik ,mivel egyrészt ugye még futó anime, másrészt szerintem messze nem olyan rossz mint amilyennek mindenfelé elhordják így helyette ez került a listára. Ha a Hachi-nan és az Smartphone a tökéletes példák arra, hogy miért lehet zsigerből utálni az isekai animéket akkor a Shironeko a tökéletes példa arra, hogy miért lehet az androidos mobiljátékok alapján készült animéket utálni. Egy deka izgalom nincs az egészben, a történet bődületesen gyerekes és másodpercre kiszámítható, karakterek nincsenek , a harcokon meg instant be lehet aludni. Egyedül az Opening zene volt ami tényleg jól sikerült de jobban jártok ha ezt messzire elkerülitek és van egy sejtésem, hogy a jövőre érkező Hortensia Saga is erre a sorsra fog jutni.

3. Helyezett: Darwin's Game

tumblr_94de3a0a9bc920cc1606e8f08f344eb7_2d632070_1280.jpg

Keverjük össze a SAO-t a Mirai Nikki-vel és a Big Orderrel és megkapjuk ezt a katyvaszt ami minden blődségre és idiótaságra épül amit a már említett animékből összeollóztak, az 5 perc alatt OP-vá váló főhőstől kezdve , az annyira meglepő csavarokig minthogy a hétfő után kedd jön és mindezt nuku jellemfejlődéssel és borzalmasan összecsapva teszi. Azért a Gleipnir a felétől legalább már hajlandó volt kicsit összekapni magát de ez a szemét még arra se képes.

2.Helyezett: Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2045

mv5bmgrmndrmmdatmgfmos00yju0ltkynjitm2rindjlmgewywnlxkeyxkfqcgdeqxvymtmxodk2otu_v1.jpg

És még az élőszereplős filmet fikázták orrba-szájba , pedig ehhez képest az egy 10/10-es mozi. Ez a sorozat kvázi kiherél mindent amit az évek során a GINTS elért. A látvány inkább egy videójáték animációjának felel meg, a csaták nevetségesen gagyik és röhejesek és az, hogy főgonoszoknak meg kapunk egy csapat Al Bundy kezdemény sulis focista gyereket meg csak hab a tortán. Erre futotta a készítőktől? Egy zseniális hacker gonosz után? Komolyan? Makoto és Batou karakterének legyilkolásáról meg ne is beszéljünk. Inkább nézzétek újra a filmeket vagy a sorozatokat mert ez csak elvesztegetett idő lesz semmi más.

1. Helyezett: Gibiate

gibiate-poster-debutto-luglio-2020.jpg

Ez lesz a végterméke annak ha egy kezdő, de tényleg minden alapszinten kezdő stúdió pénzt fogad el a yakuzától, hogy csináljanak egy animét amivel tisztára moshatják azt a pénzt. Más indok egyszerűen nem létezik, hogy ez a trágya miért készülhetett el. Egyszerűen minden egyes momentuma vállalhatatlan, a történet olyan mintha egy 10 éves írta volna és úszik a baromságokban, a szereplők az elmúlt 10 év összes béna animekaraktere egy helyen , a látvány minősíthetetlen minden téren de mindezek tetejében még halálosan komolyan is veszi magát. Nincs mit szépíteni, ez felállított egy lécet amit már nem igazán lesz lehetőség megugrani , merthogy ennél szarabbat is készíteni már tényleg művészet lesz.

Na, megvolt a szarok listája, evezzünk át kellemesebb vizekre a jók listájával.

5. Jibaku Shounen Hanako-kun

71ddwlyipjl_ac_sl1039.jpg

Minden szezonban van 1-2 olyan sorozat ami nem kap túl nagy médiafigyelmet a sokkal hypeoltabb társaival szemben és számomra ilyen volt ez a sorozat is , viszont már az első résszel levett a lábamról. A történet érdekes alapokra épít, a misztikus hangulat remekül működik, a látvány kimagaslóan szép és kellően szürreális, Hanako-kun pedig az egyik legjobban árnyalt férfikarakter lett ebben az évben amire csak rátesz még egy lapáttal Ogata Megumi zseniális szinkronja. Ha szeretnétek egy kellemesen misztikus, a Bújj Bújj szellemre hajazó animét nézni akkor ez remek választás.

4. Helyezett(ek): Somalia to mori no Kamisama / Taisou Samurai

mv5botyxnme4y2mtntq2oc00ownmlwi3ngytywnkm2vky2q0ymy2xkeyxkfqcgdeqxvymzi2mjc1njq_v1.jpg

sample-81d7cdf5abf8ceb41493c03fe948e535.jpg

Hát igen, az én listám esetében is sikerült elérni egy döntetlen helyezettet , de egyszerűen nem tudtam dönteni,hogy melyiket raktam ide így aztán végül ez kerekedett ki belőle.

A Somalia egy hihetetlenül aranyos anime egy elveszett kislány és egy gólem gyönyörű,már-már apa-lánya kapcsolatáról mindez körülölelve egy izgalmas, szép, színes látványvilágú és karakterekkel teli világgal.

A Taisou Samurai pedig kvázi ugyanaz a kategória mint a Hanako-kun , az év  egyik meglepetés sorozata aminek a története meglepően érdekes ahhoz, hogy az ember belenézzen, a hangulat és a látvány remekül visszaadja a 2000-es évek elejét és egyben remek ötlet is volt oda helyezni a történetet, a karakterek szerethetőek ( a Yamaguchi Kappei hangján megszólaló papagáj messze a best karaktere a sorozatnak :D ) és habár nem nélkülözi a sport animék kliséit de szerencsére nem is tolja túl őket  mondjuk a Haikyuu színtjére. Érdemes mindkettőnek adni egy esélyt.

3. Helyezett: Tonikaku Kawaii

_57.PNG

Ha van olyan alfaja a romnatikus animéknek amiket ki nem állhatok akkor azok a tini romcom-ok, nagyrészben azért mert más változatokban sem tudom tolerálni ha egy romantikusnak álcázott sorozatban mindössze annyi történik, hogy a szereplők megállás nélkül  azon rinyálnak, hogy ki kit miért akar vagy nem akar megdugni.Eleinte ezt sem hittem többnek és csak hosszas rábeszélésre adtam neki egy esélyt de amit azután kaptam az minden kétségemet eloszlatta. Ami tavaly volt a Wotaku Nii az 2020-nak a Tonikaku Kawaii. Egy egyszerű ám a maga módján mégis kicsit bizarr romantikus anime ami elkezdi és folyamatosan fejleszti Nasa és Tsukasa kapcsolatát ami nem egy sírva röhögős poént eredményezett, Tsukasát nyugodt szívvel lehet 2020 legjobb női karakterének választani, a humor remek a sok utalás és paródia miatt is ami főleg annak köszönhető, hogy a Hayate no Gotoku mangakája felelős ezért is ( a 11. részben lévő videójátékos utalásokon és paródiákon könnyesre röhögtük magunkat). Emellett a látvány ugyan nem a legprofibb szerintem de illik az animéhez,  a mellékszereplők sem  rosszabb fajták miket az ilyen művekben megszoktunk (ahogy Tsukasa folyamatosan szivatja Chitosét az priceless) , az Opening zenénél ugyan kellett nekem olyan 3-4 rész, hogy megszokjam de utána teljesen elvarázsolt. Aki szereti a jó romantikus animéket akkor essen is neki ennek.

2. Helyezett: Kakushigoto

2181769_japanese_newshowdetailherophone_551736b4-4eb7-486f-a85f-c02a3c73b726.jpg

A Sayonara Zetsubou-sensei és a Joshiraku mangkája ismét előállt egy remek történettel ami ezúttal egy valódi munkáját titkoló apa és egy szeretnivaló kislány kapcsolatát mutatja be , mindezt remek humorral, aranyos és szerethető karakterekkel, egyszerű de mégis az animéhez passzoló látvánnyal és egy minden tekintetben 10/10-es Opening zenével és klippel hozzá.  Ha csak egy slice-of life animét megnéztek az idei felhozatalból akkor ez legyen az.

És akkor jöjjön is az első helyezett ami sokak számára nem lesz meglepő hiszen már össze-vissza áradoztam mindenkinek erről......

1. Helyezett: Dorohedoro

dorohedoro_anime_netflix_01.jpg

Ez az anime a megtestesült szürreális elborultság és káosz mintapéldánya. Minden egyes jelenete olyan aminél a nézőnek automatikusan expressz sebességgel száguld le az álla a pincéig mert azt hiszi, hogy az előző WTF-ot már nem lehet fokozni aztán a sorozat szépen rácáfol.  Ehhez még társulnak a rohadtul bizarr de szintén elborult és remekül kidolgozott karakterek, a szépen kivitelezett CGI látványvilág illetve a remek zenék. Nagyon remélem, hogy mihamarabb bejelentik a 2. évadot mert azt nagyon igénylem, illetve azt is remélem, hogy a MAPPA ugyanezzel a stábbal fog nekivágni a Chainsaw Man animének is majd a jövőben. 

Ezek volnának a 2020-as év számomra legjobb és legrosszabb animéi. Hamarosan jelentkezem még két hasonló toplistával, addig is Sziasztok.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr7516362342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása