Csődbe ment az Arms stúdió

2020.08.05. 17:14

Sziasztok!

Mindig szomorú hír azt hallani ha egy animestúdió csődbe megy elvégre azt hihetné az ember, hogy a mai nagy animelázban csak úgy el vannak árasztva munkával a stúdiók de sajnos ez nem így van. Ezek is úgy működnek mint egy normál vállalkozás. Folyamatosan minőségi munkát kell felmutatni amit a nézők szeretnek is, el kell érni, hogy újabb és újabb animék készítésével bízzák meg őket és mindezek felett azoknak sikeresnek is kell lenniük és az újabb és újabb stúdiókról illetve konkurens stúdiókról ne is beszéljünk.

És ha egy olyan stúdiót veszünk mint az Arms akkor ott tudni lehetett, hogy előbb vagy utóbb be fog ütni a gebasz. Nézzük is át a stúdió történetét egy kicsit.

1596613656-e8b16ff73f2d15e74a28b07301b3891d.jpeg

 

Az Arms eredetileg a Studio Pierott úgymond mellékstúdiójaként jött létre 1996-ban és kezdetben főleg hentai és más felnőtt tartalmakra szakosodtak ám már a kezdeti időszak sem volt túl könnyű ám mivel látták, hogy egyre nagyobb a piac a televíziós sorozatokra ezért aztán úgy döntöttek, hogy ők maguk is belevágnak és ennek köszönhetően 2004-ben ki is jöttek a legelső hivatalos animéjükkel ami nem más volt mint Elfen Lied.

elfen-lied-6385.jpg

 

Szerintem felesleges ecsetelnem, hogy miről szól ez az anime hiszen a megjelenése óta az egyik leghírhedtebb státusszal rendelkező sorozat ami nem is csoda hiszen ez egy álpszichológiai marhaságokkal teletűzdelt undorító és gusztustalan pedofil/ vérfertőzés fanservice illetve gore pornó anime a világ egyik legfelháborítóbb befejezésével és legkárosabb üzenetével ami nem szolgál mást csak a 13-14 éves kis nebáncsvirág emósok lelki világának a simogatását. Mint mondtam többet nem érdemes tudni róla hiszen valszeg nincs olyan animerajongó aki ne látta volna még ezt hiszen a rengeteg kommentháborúnak köszönhetően már egyfajta kultikus státuszba emelkedett ez az anime, mind Member és Mangi kolléga is csinált róla videót.Illetve eme mű mangakájának másik művéből a Gokukoku no Brynhildre-ből is ők csináltak animét 2014-ben ami igazából a szódával elmegy kategória.

A stúdió ezzel szerzett is magának egy kisebb hírnevet és a következő években sem hazudtolták meg magukat.A Himawari animéjük nem keltett túl nagy feltűnést ám ezek után jöttek az igazi agysejtmészárlós franchise sorozataik, történetesen az Ikkitousen és a Queen's Blade animék.

ikki-tousen-5.jpg

Érdekesség, hogy az Ikkitousen legelső évadát még  a J.C Staff készítette és végülis a maga nemében egy akár még shounen paródiának is felfogható, agyament szórakozás viszont a 2.évadtól már az Arms vette át a gyártást és onnantól lett egyre rosszabb az egész míg a Queen's Blade egy már a kezdetektől gusztustalan testnedvpornó anime volt ami még ráadásul még komolyan is vette magát.

Illetve még  Queens Blade előtt megcsinálták Mangi mai napig a legrosszabb animék listájának az első helyén álló Plaatonic Heart című ultragagyi csajbunyó sorozatát.

zettai_shougeki_platonic_heart.jpg

 

A következő években a stúdió főképp ezen 2 franchise készítésével volt elfoglalva és ezt szó szerint vegyétek mert mással nem is nagyon foglalkoztak, egyedül a Hyakka Ryouran Smaurai Girls volt az egyetlen új anime a palettájukon de azzal sem lettek előrébb ugyanakkor az Ikkitousen és a Queen's Blade franchise-ok egy tonna pénzt hoztak nekik, 2009-ben a bevételük csak ezekből 390 millió yen volt de ugyanakkor tudni kell, hogy ezek a sorozatok mind OVA vagy Special részek voltak csak így nem voltak valami hosszúak így mikor elkezdett bebaszni a gebasz ideje volt már új sorozatokkal előállniuk, elő is álltak de egyikben sem volt köszönet.

Olyanokkal jöttek ki mint a Hagure Yuusha no Estetica ami az érdekes alapötletéből az égvilágon semmit sem hozott ki, a Sekai Ichiban Tsuyoku Naritai ami még a Platonic Heart-nál is kínosabb verekedős anime volt,  illetve a Wizard Barristers amit viszont nem láttam. Viszont 2013-ban kijöttek a Maoyuu Mao Yuusha című animével.

large_1.jpg

 

Nem egy világmegváltó anime erről szó sincs de azokhoz képest amit a stúdió addig kiadott még ez volt a legminőségibb cucc amit csináltak. Itt volt a lehetőség, hogy azt mondják, hogy "oké mostantól kezdve megpróbálunk normális animéket csinálni" de mivel a stúdió a pornón kívül képtelen volt mást bevállalni mert mással nem igen keresték meg őket így még 2015-ben kijöttek az Isucával illetve a Valkrye Drive-al.....és kész! Ezek után 4 évig nem csináltak semmit (ismétlem 4 évig) majd 2019-ben bepróbálkoztak egy utolsó Ikkitousen animével de mivel ez a franchise már rég nem érdekel senkit sem így az is már csak annyit ért mint halottnak a csók.

5bb1c5ed30370.jpg

Ezzel tehát a stúdió végleg megásta a saját sírját de őszintén megmondom , hogy nem sajnálom őket. Akik a világra szabadítottak ilyen animeförmedvényeket mint az Elfen Lied meg a Queen's Blade animék azoknak nincs bocsánat és nagyon úgy néz ki, hogy a fő stúdiójuk napjai is meg vannak számlálva hiszen a Pierott a 2010-es Akatsuki no Yona óta a Black Clover-en és  a  Boruto-n kívül semmi mást nem csináltak bár ez érthető amennyire bele vannak zúgva a Naruto-ba és vadhajtásaiba. Nem kétséges, hogy ha így folytatják akkor nekik is leáldozott de abban azért reménykedem, hogy az animátorok kapnak munkát valamelyik más stúdiónál.

Nos ennyi lettem volna mára, Sziasztok!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2416105530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása