Tavaszi Anime Napló.....

2020.05.10. 09:19

Sziasztok!

Gondoltam, hogy megosztom veletek pár gondolatomat azokról a sorozatokról amiket a jelenlegi tavaszi szezonból nézek. A leírtak továbbra is személyes véleményeken alapulnak.

ce00499107f8e335ab6188c2ec5a38c71783ee87_hq.jpg

 

I.Gleipnir

borito.jpg

Megtekintett részek száma : 5 rész

Várható epizódok száma: 12 rész

Eddigiek látottak alapján: 5/10

Ez a sorozat egyike volt azoknak amiket nagyon vártam a szezonból  viszont az első rész után majdnem a kukában landolt mivel az első résznek nagyjából a felénél befigyeltek a Mirai Nikki/ Big Order/ Darwins Game érzések viszont Ragna kolléga rábeszélésére folytattam és még most sem mondom azt, hogy ez egy jó anime de meg kell hagyni, hogy mostanra kicsit összekapta magát. Ugyan az ufó-s szálat még mindig nem tudtam lenyelni de látszik a szereplőkön, hogy van némi jellemfejlődés de a legjobban mégis a látvány fejlődött mert míg az első résznek betonszar volt a látványa addig így a felére azt is kicsit feljavították. Az Opening zene viszont még mindig 10/10-es.

Az eddig látottak alapján van esélye a bűnös szórakozás kategóriába bekerülni.

II. Kakushigoto

unnamed.jpg

Megtekintett részek száma: 6 rész

Várható epizódok száma: 12 rész

Eddigiek látottak alapján: 8.5/10

Ha csak egy slice-of life animét megnéztek a szezonból akkor ez a széria egy remek választás. A mangáját ugyanaz a mangaka jegyzi aki a méltán népszerű Sayonara Zetsubou-sensei mangát is jegyzi és ez meg is látszik az animén. Egytől egyig szerethető karakterek, egyszerű de mégis szép látványvilág, átérezhető drámai jelenetek, nagyszerű Opening zene és remek humor jellemzi az animét illetve Kamiya Hiroshi ismét remekel a főszereplő Goto hangjaként.

Egyetlen negatívuma, hogy a manga még mindig fut ezért a részek végén sejtetett esetre valszeg nem fogunk választ kapni. Ennek ellenére máris szezonkedvenc.

III. Hachi-nan tte, Sora wai Nai deshou!

69059.jpg

Megtekintett részek száma: 6 rész

Várható epizódok száma: 12 rész

Eddigiek látottak alapján: 3/10

Ha a fent említett sorozatot kilehet kiáltani szezonkedvencnek akkor ezt nyugodtan lehet nem csak a szezon hanem az egész 2020-as év egyik legrosszabb animéjének nevezni. Elsőre nem tűnik többnek egy újabb egymilliómodik isekai animének de ehhez képest a Cheat Magican de még a Smartphone-os is 10/10-es animéknek tűnnek. Miért is?

Kezdve azzal, hogy a készítők már a legelső rész után eltérnek a mangától, Shingo vagy mit tom én milyen 1 kilométer hosszú fantasy nevű főszereplőnk-höz képest Shuichi maga John Rambo és ahogy átkerül a basic és nem mellesleg iszonyatosan steril és unalmas fantasy világba , na olyan lusta megoldást én még az életben nem láttam. És , hogy miről szól eddig az anime? Nos vagy arról, hogy a karakterek változatos helyeken beszélgetnek és fárasztják egymást a hülyeségeikkel vagy a főszereplő a Japán ételeket promózza!  Gondolom ezek után már sejtitek, hogy mennyire dögunalmas ez az anime mert 6 rész alatt kapunk 1 ismétlem egyetlen harcjelenetet egy bűnronda CGI sárkánnyal amit mintha csak a Yugioh-ból szalajtottak volna. Az egyetlen pozitívumai azok az Opening és Ending zenék de sajnos nem sokat mentenek az összképen.

Ez egy hulladék!

IV. Arte

arte_fr_8840.jpg

Megtekintett részek száma: 6 rész

Várható epizódok száma: 12 rész

Eddigiek látottak alapján: 8/10

Már az első résszel levett a lábamról.Elképesztően gyönyörű látványvilággal rendelkező anime egy tényleg szerethető és elszánt női karakterrel a főszerepben aki szembemegy a korának és családjának az elvárásaival, hogy művész lehessen belőle és mindez egy olyan korba és időbe belehelyezve ami ténylegesen megadja a sorozatnak azt a kezdőlökést amire szüksége van mert anélkül valószínüleg ez is csak egy újabb mester-tanítvány anime lenne igencsak papírvékony történettel.

Ha tetszett anno a Violet Evergarden akkor ezzel is érdemes tenni egy próbát.

V. BAN - Brand New Animal

bna_poster.jpg

Megtekintett részek száma : 6 rész

Várható epizódok száma: ?

Eddigiek látottak alapján: 8/10

Utoljára pedig jöjjön véleményem szerint a szezon abszolút meglepetése a BNA avagy a Trigger stúdió legújabb agymenése és szerencsére ezúttal sem hazudtolja meg magát a stúdió. Az anime remekül vegyíti a színtiszta agyament humort a mély társadalmi problémákkal úgy mint a kirekesztés, a gyűlölet propaganda és az intolerancia de ellentétben például a TTGL-el ez a sorozat nem elosztva teszi ezt hanem egybesimulva de mégis képes megállni ott ahol ez már bőven komolyanvehetetlen lenne. Emellett érdekes látványvilággal, egy egész elfogadható főszereplő párossal, remekhangulattal és egy piszok jó Opening zenével rendelkezik csak valahogy a főszereplő Ogami sikerült túl OP-ra és a teleportációs képessége is elég figyelemre méltó.

Az eddig elkészült 12 rész már elérhető a neten.

Nos tehát ezek lennének azok amiket jelenleg nézek a tavaszi szezonból de most egyenlőre vissza a Ghost Sweeper Mikami-hoz. Sziasztok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr8215676508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása