Hölgyeim és Uraim, Fiúk és Lányok! Hát ezt is megértük!

Elmúlt 2019 és ezáltal véget ért egy évtized is. Ahogyan minden év végén úgy idén is listába szedtem azt a 10 legjobb illetve legrosszabb animét és filmet amit ebben az évben láttam. Nem volt könnyű dolgom idén sem habár filmek/ élőszereplős sorozatok terén jobban elkápráztattak mint animék terén de szerencsére sikerült mindkét témában összehoznom azt a bizonyos listát.

Először a filmes listát hoztam el nektek amiben egyben szerepel a 10 legjobb és legrosszabb film a 2019-es évből. Mint mindig a lista ezúttal is személyes véleményen alapul. Lássuk is!

avatar.png

 

Kezdjük először a rosszak listájával.

 

10. Helyezett: Brightburn - A lángoló fiú

182.jpg

 

Tipikus példája annak amikor a trailer és az alapkoncepció egy izgalmas filmet ígér egy olyan elképzelésre miszerint  mi lett volna ha Superman nem a barátja lenne az emberiségnek hanem az ellensége? Erre a koncepcióra épül a Brightburn de ehelyett nem kapunk mást mint egy Elfen Lied szerű anti-hero filmet amiben a srác a szuperképességével legyilkol mindenkit aki valaha csesztette őt. Nem is kell mondanom, hogy iszonyatosan kiábrándító végeredményt kapunk holott James Gunn-ak mindene megvolt,hogy egy igazán szórakoztató filmet hozzon össze de valahol nagyon félresiklott az egész. Reméljük, hogy a hamarosan érkező Superman: Red Son című animációs film pótolni fogja azt amit ez a film kihagyott.

9. Helyezett: Fekete Karácsony

030.jpg

Avagy dögös koleszcicák mennek legyilkolni a gonosz fiúszektát. Na kösz bazdmeg de  Wes Craven forog a sírjában ettől a filmtől.

Az eredeti Fekete Karácsony az elmúlt évtizedekben igazi kultfilmmé nőtte ki magát a slasher zsánerben, az első remake pedig azóta is birtokolja a legrosszabb horrorremake címét amit valszeg ez most elvett tőle és tényleg nem szól másról a film mint arról amit fentebb leírtam. Az egész film egy unalmas, kiszámítható Zs kategóriás hulladék olyan szereplőkkel akiknek a láttán önként képzeljük el őket Freddy kesztyűjének a végén. Ha csak DVD-re akarták volna vagy valamelyik stream szolgáltató kínálatába akkor még érteném is de ez mozikba került de legalább óriásit is bukott amit meg is érdemelt. Inkább a Reszkessetek Betörők karácsonykor mint ez.

8. Helyezett: Anna

anna-572914377-large.jpg

Az Anna Luc Besson válasza volt arra kérdésre, hogy hogyan csináljunk filmet ha kurvára nincs kedvünk filmet csinálni de mégis kell viszont ötletünk sincs hozzá.

Az Anna az összemixelése Luc Besson teljes filmográfiájának a lehető legrosszabb módon. Minden egyes percén érződik, hogy ezt már láttuk a Nikitában, A Leon a Profi-ban, A Lucy-ban, a főszereplők természetesen oroszok mert persze a ruszkiknál még mindig valamiféle beltenyészet van bérgyilkosokból és kémekből de a színészek még ezeket a karaktereket is olyan vérszegényen hozzák, hogy mellettük a Killing Eve karakterei mérföldekkel profibbnak tűnnek és, hogy Helen Mirren mi a halált keres itt az egy rejtély bár javára legyen írva, hogy végig lerí az arcáról, hogy ő maga sem tudja, hogy hol van.

Inkább nézzétek meg a Nikitát vagy az előbb említett Killing Eve sorozatot mert ennél még azok is jobbak.

7. Helyezett: Dóra és az elveszett Aranyváros

278.jpg

"Türüdürü Dóra, 10.000 egy óra!"

Fel nem fogom, hogy mégis mekkora ötlethiányban kell szenvednie valakinek és még tovább, hogy lehet valaki annyira elkeseredett, hogy jó ötletnek tart feldolgozni élőszereplős formában egy 5 éveseknek készült oktató és interaktív rajzfilmet?

A Dóra film a majdnem 2 órás játékidejével nem érződik többnek mint egy Tomb Raider Jr. utánzatnak de még annak is valami iszonyatosan röhejes.  Az alapsztori , hogy Dórikát suliba küldik ahova nem tud rendesen beilleszkedni de nemsokára újdonsült barátaival és a szüleivel együtt egy hatalmas kaland közepén találják magukat ahol meg kell akadályozniuk egy csapat fondorlatosan gonoszkodó gonoszt, hogy kiraboljanak egy ősi templomot. Komolyan ha ezzel a sztorival nincs tele a padlás akkor semmivel. Nem mondanám, hogy rajzfilmként direkt Tv-s leadásra nem lett volna rossz ötlet de itt mondom röhejesen fest az egész. A kisgyerekek talán még tudják élvezni de másoknak ajánlatosabb elkerülni.

" De Dóra hát ebben mi a tanulság?

 Hát az, hogy nem csinálunk több élőszereplős filmet! "

6. Helyezett: Angry Birds 2

ebe8hjrcwdflnqbujrrfmqtuini.jpg

Viszont akkor mennyire kell pénzéhesnek lennie egy stúdiónak ahhoz, hogy folytatást csináljanak egy olyan agyrohasztó vacaknak mint az Angry Birds fillmnek?

Ez a film is ugyanazokban a betegségekben szenved mint elődje. A humor inkább kínos mint szórakoztató, a karakterek teljesen sótlanok, a cselekmény egymásra dobált , teljesen értelmetlen sztoriszálak egyvelege amik csak arra szolgálnak, hogy még több humortojást lőhessenek el. Persze lehet mondani, hogy a célközönségnek ez pont megfelel de könyörgöm egy olyan zsánerben amikor az animációs filmek és sorozatok közt olyan alkotásokkal találkozunk amik nem csak a gyerekek de a felnőttek körében is sikeresek mert mondanak valamit akkor igenis egy ilyen film létezésének a pénzhalmozáson kívül semmi létjogosultsága nincs. Reméljük azért nem kapunk egy 3. részt vagy egy újabb Emoji filmet.

5. A gyászoló asszony átka

360.jpg

Úgy tűnik, hogy mégsem az Annabelle első része vagy az Apáca volt a legfeleslegesebb spin-off film amit a Démonok Között univerzum kitermelt magából hanem a mindenkire rákiabáló nő története aki úgy néz ki mintha Raven és Samara leszbikus éjszakájának a gyümölcse lenne.

Emellett a film a legunalmasabb módon pattogtatja el az összes jump scare ijesztést meg klisét evör, Linda Cardellini több mint kiábrándító mint főszereplő de a többi színész sem erőlteti magát a fizetéséért bár legalább látszik rajtuk, hogy pontosan tudják, hogy mire szerződtek és meg sem próbálkoztak egy értékelhető színészi teljesítményt hozni de még ennek ellenére is ha tényleg még újabb spin-off filmek jönnek ebből az univerzumból akkor ez már lassan át fog fordulni önmaga paródiájába viszont a szeptemberben érkező Démonok Között 3 még adhat egy kis reményt. Ezt meg nyugodtan nézzétek mert nem lesznek tőle rémálmaitok de egy jó kis "mikor üvölt a nő iszunk egyet" ivós játékhoz tökéletes alany.

 

 

4. Helyezett: Kölcsönlakás

324.jpg

Avagy a film amit Dobó Kata azért szart ki magából bosszúból mert még mindig nem kapott Pepsi-t!

A Kölcsönlakás egyszerre prezentál mindent amiért az olyan magyar vígjátékokat mint a Zimmer Feri 2, a Coming Out, a Pappa Pia vagy az Álom. net utálni lehet. A kedves rendezőnő a filmet úgy reklámozta mint " az év legszexibb vígjátéka" ám itt nem történik más csak mindenki félre akar kamatyolni mindenkivel, a színészeknek teljesen láthatóan fogalmuk sincs róla mit kéne tenniük, a szövegkönyvekért felelős személyt minimum 10 év börtönbüntetésre kéne ítélni mert ilyen rossz párbeszédeket magyar filmben az Álom. net óta nem hallottam és még sorolhatnám.  Katika persze ugyanazt csinálja mint Banks kisasszony vagyis hisztériázva védi a filmjét és a gonosz kritikusokat okolja azért mert az orbitális szardarabjára a kutya se volt kíváncsi.  Egy igazi merénylet a jóízlés ellen.

És ha már Banks kisasszonyt említettem......

3. Helyezett: Charlie Angyalai

416.jpg

 

Avagy a film aminek a sztorija egy mondattal leírható:

" A film ahol a gonosz, büdös és kegyetlen pasikat legyőzik az erős (kacc kacc) és szent nők miközben a körmük sem törik le!"

Nem tudom, hogy mit tehetnék még hozzá ehhez hiszen ezt a büdös trágyahalmot már mindenhol elhordták 2019 egyik legrosszabb és egyben legfeleslegesebb filmjének mert most őszintén: Volt akinek felszökött a vérnyomása mikor bejelentették az új Charlie Angyalai filmet? Gondolom nem.

Tisztázzuk, hogy már a 2000-ben készült Diaz-Barrymore- Liu féle film sem egy kiemelkedően jó film de működik mert legalább szórakoztatóan bárgyú az egész de erre még azt sem lehet elmondani hiszen ez már az alapjainál elbukik. Nem lehet úgy nekiállni filmet csinálni, hogy mindössze az hajtja az alkotót, hogy ő aztán megmutatja, hogy minden pasi egy féreg és csak a nők jogosultak arra, hogy létezzenek. Elizabeth Banks viszont így állt hozzá és így megalkotta azt a feminista filmet amit még a nők is utálnak holott pont nekik készült.

Ebben a filmben konkrétan semmi nem működik. A színészek élükön Kristen " tomboy" Stewart-al úgy akciózzák végig a filmet, hogy ha azok alá betennénekk egy Loreal vagy Notino feliratot akkor simán elmehetnének kozmetikai reklámoknak is.A film üzenete egy felháborítóan demagóg szar, a történet unalmas, a fordulatok annyira lepik meg a nézőt mint az, hogy a cukor édes és, hogy ebbe képesek voltak belerángatni még Patrick Stewart-ot is az tényleg megbocsájthatatlan. Nem is csoda,hogy a film orbitálisat zakózott és mind tudjuk, hogy Banks kisasszony , hogy reagálta le:

" Véleményem szerint az ostoba képregényfilmek és a rohadék férfiak a felelősek azért, hogy a közönség nem kíváncsi egy erős nőkről szóló filmre!"

Ohhh tényleg cicám, hát persze és még véletlenül sem az, hogy a kutya sem kíváncsi egy 50 éves béna sorozat újabb bőrlehúzására ami egy akkora hímsoviniszta, ledegradáló marhaság , hogy csak az nem veszi észre aki vak. Banks kisasszony ezek után versenyezhetne Larson kisasszonnyal, hogy melyikük hülyébb a témában. És ha már Larson kisasszony.

2. Helyezett: Marvel Kapitány

captain-marvel-higher-further-faster-i70045.jpg

Avagy a feminista film aminek kb annyira van köze a feminizmushoz mint szaró ogrénak a belpolitikához.

Most attól eltekintve, hogy kb annyira érdekelt a film, hogy semennyire még így is megdöbbentő az a mérhetetlen szarhalom amit ez a film kitermelt magából pedig  Marvel univerzum eddig nem igazán arról volt híres, hogy rossz filmeket adott volna ki a kezei közül de hát mindenki hibázik alapon elkészítették ezt a filmet Brie Larson főszereplésével akinek a film előtti fehér rasszista és férfigyűlölő kijelentései nagyot mentek a sajtóban azon meg a mai napig röhög mindenki ahogyan megpróbálja magyarázni, hogy ő nem is úgy gondolta meg blablabla. 

Viszont emellett a film is olyan mintha csak muszájból kellett volna megcsinálni mert igaz akárcsak a többi ehhez hasonló beléptető film története is teljesen sótlan és súlytalan, Larson hű de feminista, erős alakításakimerül abban, hogy mindenkire csúnyán néz illetve a mellékszereplők pofátlanul kevés időt kapnak a vásznon. A filmet egyedül Sam. Jackson képes elvinni a hátán de sajnos ez nem változtat a tényen, hogy a CM a Marvel univerzum első hivatalos buktája lett.

Nos ezzel el is érkeztünk az első helyezetthez ami nem csak azt érte el nálam, hogy 2019 legrosszabb filmje lett hanem azt, hogy konkrétan megerőszakolta gyerekkorom egyik legelső mozis filmélményét.

1. Helyezett: Az Oroszlánkirály

oroszlankiraly_12v_main_b1_preview.jpg

Az élőszereplős Oroszlánkirály úgy lett számomra 2019 legrosszabb filmje , hogy eleinte egyáltalán nem is akartam megnézni és pont ezért nem lett a Macskák az első helyezett mert nem vagyok hajlandó azt a vizuális rémálmot megnézni és így lett ez az első helyezett.

Ebben a filmben a látványon kívül semmi, de tényleg ,semmi nem működik. Kockáról kockára, snittről-snittre ugyanaz  mint a rajzfilm de az egész nem egy rendes mozifilm hanem inkább egy NG vagy Animal Planet dokufilm érzését kelti. Ez főleg a karakterekre érvényes akiknek az arcáról semmi, de tényleg, semmiféle érzelmet nem lehet leolvasni márpedig, hogy izguljunk például Simba menekülésén vagy az elefánttemető utáni lehordós jeleneten ami a mai napig az egyik legerősebb érzelmeket mutató filmjelenet ha egyszerűen a szereplők Steven Segal-t megszégyenítően nem mutatnak semmiféle érzelmet?

maxresdefault_31.jpg

 

Most őszintén, mit lehet leolvasni a CGI Simba arcáról? Bánatot? Félelmet? Nem! Konkrétan semmit de ez a többi szereplőre is igaz de akit rettenetesen elszúrtak az Zordon volt. Az eredeti Zordon egy igazi szarkeverő, hidegvérű de ugyanakkor mélyen sebzett alak volt aki mindenkit úgy manipulált ahogyan ő akart itt meg kapunk egy hisztis kölyköt aki azért hisztizik mert a testvére elvette a játékát amivel ő akart játszani. A dala meg......hát az a megtestesült gyalázat, a humor meg....minek ide poénok amikor a 6-7 éves gyerekek jót nevetnek azon, hogy Pumba 7x-er fingik? Aha csak éppen a többi néző érzi magát kényelmetlenül és  hiszi azt, hogy Adam Sandler-ről mintázták őt.

A  2019-es Oroszlánkirály egy totális beleszarása volt az eredeti alapanyag alapjaiba, üzenetébe és méltóságába. És ezt jelölni GG-on mint legjobb animációs film? Aha, mentek a.......

Na ez volt a lista kellemetlenebbik része szóval jöjjön a fényesebbik oldala.

10. Helyezett: FOMO-Megosztod és uralkodsz

294.jpg

Hartung Attila filmje a Youtuberkedés azon oldaláról ahol az olyan evolúciós zsákutcák találhatóak meg mint Paul és Jake Logan akik azzal generálnak milliós nézettséget maguknak , hogy megalázzák magukat, egymást és ismeretlen embereket és ezek mellé még semmitmondó tartalmakkal hülyítik az amúgy is hülye rajongótáborukat aztán mikor bebasz a gebasz például egy öngyilkos holltestén való poénkodás képében akkor jön a hidegzuhany ami visszarepíti az illetőt a valóságba.

A Falka nevű evolúciós zsákutcákból álló banda is pont ilyen tartalmakat gyárt ám a bili akkor borul ki mikor egy buli alkalmával főszereplőnk megerőszakol egy lányt pusztán egy challenge miatt majd a videó események egy olyan láncolatát indítja el amiben Gergő képtelen lesz szembenézni saját magával és tetteinek súlyosságával. A film pedig ezt igaz néha kicsit szájbarágósan de remekül mutatja be és vágja egyenesen és kíméletlenül a néző arcába amihez remekül asszisztálnak a színészek is, Stohl András és a Gergőt alakító Yorgos Goletsas is lubickolnak s szerepben. Mindenképpen érdemes megnézni de nem biztos, hogy tetszeni fog a film amit főleg annak köszönhet, hogy olyan karakterek a főszereplői akiket minden normális ember megvet.

9. Helyezett: Átkozottul veszett, Sokkolóan gonosz és hitvány

074.jpg

Nem mondom, hogy ez a film tökéletes. Azt se mondom, hogy egetrengetően jó.Még csak azt se mondhatom, hogy Zac Efronon kívül más színészek is jók. De működik. A Ted Bundy életét feldolgozó film számomra az év egyik meglepetés filmje lett mert habár a témája inkább az American Crime Story-ba lenne érdemesebb még így is képet kapunk Bundy kettős életéről, jó képet kapunk arról, hogy hogyan tudott példás családapaként élni miközben ő volt Amerika egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa. Egy ilyen emberről eleve rizikós filmet csinálni de Joe Berlinger remekül vette az akadályokat. Nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog aki megnézni de aki érdeklődik az ilyen dolgok iránt azok mindenképpen tegyenek vele egy próbát.

8. Helyezett: Battle Angel Alita

0c211eb10df8eb16f65921485093f958f22dc053.jpg

Már megszokottá vált szidni az élőszereplős anime vagy manga adaptációkat ami nem is csoda hiszen eddig több szart termelt ki magából mint ékkövet de az Alitával Robert Rodriguez és James Cameron megmutatták, hogy hogyan kell ezt jól csinálni de persze ne legyenek kétségeink, az Alita egy egyszerű látványmozi cyberpunk stílusban viszont ezt a készítők is tudták és nem is kezelték többnek a filmet. A látvány fenomenális, a CGI remek, a színészek kitesznek magukért viszont a finálé adhat némi indokot arra, hogy sokan félnekattól, hogy ha nem lesz folytatása akkor ez csak lógni fog a levegőben és tekintve, hogy Cameron most már csak az Avatár folytatásokkal hajlandó foglalkozni talán 15-20 év múlva ennek is megkapjuk a 2.részét. Talán.

7. Helyett: John Wick 3.

314.jpg

A John Wick széria nem szól semmi másról minthogy Keanu Reeves god módban legyilkol mindenkit aki az útjába kerül. Ennyi és nem több de mindezt teszi az utóbbi évek legjobb akciójeleneteivel amik más akciófilmeben tényleg zavaróak lehetnének de mivel a John Wick filmek mindig is agyatlan szórakoztató akciómozinak készültek és nem estek bele az Elrabolva folytatások hibáiba sem ezért ezeket el lehet nézni neki lévén az akciók még mindig baromi látványosak, jól vannak vágva, Halle Berry behozatala sem volt zavaró a számomra holott még mindig emlékszem a Macskanőre.

A John Wick 3. része sem lesz csalódás azoknak akik kedvelték az előző részeket.

6. Helyezett:  The Lighthouse

61pmuabadvl_sl1500.jpg

A The Witch-el a köztudatba került rendező ezen munkája még a középkori nyelvezettel operáló boszilány kalandjainál is jobban rátelepszik az ember elméjére. Egy közel 2 órás, fekete-fehér hipnotikus  lázálom az egész film amit nem úgy kell elkezdeni nézni, hogy "oké akkor mots nézek valamit mert szombat este van" nem, ehhez kell a lelki felkészülés mert a film nem szól másról minthogy Willem Dafeo folyamatosan kínozza és csicskáztatja Robert Pattinsont (akik mindketten Oscar esélyes alakítást nyújtanak) aki viszont nem tehet ellene semmit.

Nagyon nyomasztó film, nem is fog mindenkinek tetszeni de azt ajánlom, hogy tegyetek vele egy próbát. Robert Pattinson meg.....gyerekek nem gondoltam volna, hogy képes lesz valaha kibújni a csillógó vámpír karakteréből de itt levett a lábamról. Viszont van egy gyanúm, hogy a Batman első trailerei után záporozni fognak a mémek.

5. Helyezett: Volt egyszer egy Hollywood

308.jpg

Quentin Tarantino az a fajta rendező akinél tudjuk, hogy mire számíthatunk azonban mégis képes meglepni a közönségét igaz ez a filmje alaposan megosztotta nem csak a nézőket hanem a Tarantino fanklubbot is hiszen sokan dobáltákazzal a filmet, hogy nem szól semmi másról csak egy majdnem 3 órás időutazás a 60-as évek hippikorszakába amit Tarantino inkább magának csinált.

De pont ebben rejlik a film varázsa. Egy olyan kort mutat be amikor a filmipar hatalmas változásokon ment keresztül, Sharon Tate még nem is sejtette,hogy milyen jövő vár rá, főszereplőnk küzd, hogy megtalálja a helyét ebben a változó filmvilágban amiben az olyanoknak mint ő már nem nagyon van helyük. Egy hosszú korrajz a film kiváló zenékkel,kiváló színészekkel (Brad Pitt hatalmasat játszik) és olyan hangulattal ami lassan fészkeli be magát az emberbe de aztán nem ereszti egészen a film végéig. Egy letűnt időszak bemutatása ez és Tarantino jól nyúlt vissza ezekhez az alapokhoz.

4. Helyezett: Az Ír

az_ir_600x860_1.jpg

A dobogóról épp csak lecsúszott Martin Scorsese és bandájának hányattatott sorsú ám mégis közönségsikert aratott filmje, a Frank Sheeran életét feldolgozó Az Ír.

Nem tudom, hogy pontosan mit írhatnék még ide hiszen a kritikámban szinte mindent elmondtam erről a filmről amit csak lehetett, olvassátok el azt ha kíváncsiak vagytok rá.

3. Helyezett: Fehér Éjszakák

97285ac74d4ce439a874f0e58680dac6_300x442.jpg

" Fúúúúúj ez a film csak művészfilmkedvelő sznob buziknak való! Fúúúúúj!

Ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illeték egyes megmondó emberkék ezt a filmet holott ez a film sokkal több mint aminek látszik. Ari Aster már az Örökséggel is bizonyította, hogy ért a műfajhoz és a Midsommárral még szintet is ugrott. A békés hippikommunába érkező fiatalok története a film előrehaladtával válik egyre pokolibbá, hihetetlenebbé és ijesztővé úgy, hogy nincsenek zombik, babák, démoni házak, apácák meg ilyenek hanem csakis a pogány szokások és a berögzült hiedelmek. Jó azt elismerem, hogy a film egyes helyeken tényleg túlzásnak érződik de mégsem válik annyira zavaróvá mert a rendező jó arányérzékkel nyúlt a film alapjául szolgáló skandináv szokásokhoz elég csak a sziklás jelenetet megemlíteni amivel bizonyos szinten még egyet is lehet érteni.

Florence Pugh viszi el a filmet a hátán a gyönyörű látvány mellett és külön piros pont, hogy a filmet főképp Magyarországon forgatták szóval bassza meg a Kölcsönlakás mert az ilyen filmekre lehetünk büszkék, meg ugye az Örök Télre :D

2. Helyezett: Élősködők

eloskodok_plakat.jpg

Azt már most tisztázzuk,hogy nem vagyok oda sem a koreai sorozatokért sem filmekért és ezt is csak a nagy hype miatt néztem meg. De milyen jól tettem. A történet amiben egy csóró, a létminimum alatt tengődő család szép lassan betelepszik a gazdag család házába és rátelepszik az életükre az egyszerre thriller, társadalomkritika és szatíra amit a rendező olyan módon kever össze, hogy sokszor már a néző sem tudja, hogy pontosan milyen filmet is néz viszont egy idő után nem is fogja érdekelni mert ez a film egyszerűen nézeti magát. Ehhez hozzátesz még a színészek kiváló alakítása is és ezek után én is merem remélni, hogy a film elnyeri a legjobb külföldi film díját.

És akkor jöjjön is az első helyezett ami sokak számára nem is lehet nagy meglepetés......

1. Helyezett: Joker

dd586203382ee10102c591bff2a551b8.jpg

Az év legjobb filmje ami egyben az év meglepetés filmje is hiszen azt mindenki gondolta, hogy ez a film nagy durranás lesz de arra senki sem számított, hogy ekkorát fog robbantani és felforgatja az egész filmes képregényvilágot úgy, hogy hivatalosan ez nem képregényfilm hanem egy teljesen egyedi háttértörténeti film Gotham bohócmaszkos bűnkirályáról, Jokerről.

Todd Philips nem kis rizikót vállalt hiszen úgy forgatták a filmet, hogy Alec Baldwin otthagyta az egészet (hál istennek), a forgatókönyvet filmezés közben írták és sok idejük sem volt a forgatásra ehhez képest minden jól megoldottak. Gotham pont olyan mocskos, korrupt és büdös mint amilyennek elképzeli az ember, az emberek csak tengődnek és üres fejjel bámulják a tévét miközben a gazdagok partikon vesznek részt és megtehetnek bármit amit csak akarnak. Joaquin Phoenix pedig olyan Jokert tesz le az asztalra, hogy az már félelmetes de ez kellett, hogy a színész teljesen átlényegüljön abba az őrületbe ahol maga Joker kezdődik és ahonnan Heath Ledger nem tudott visszajönni. Megérdemelten fog nyerni az Oscar-on az már biztos.

 

Nos tehát ezek voltak 2019 számomra legjobb és legrosszabb filmjei, hamarosan jövök az anime listával is addig is Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3215378838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása