Mahou Shoujo Site kritika

2018.11.14. 16:23

Sziasztok. Vannak olyan animék, amikről nem igazán szeretek beszélni. Nem, itt nem az olyanokról beszélek, amik szarok, hanem azokról, amik nem tudnak semmiféle hatást kelteni, csak csalódást (Ousama: The Game. Anime hasonló példa.). És ez az eset bőven illik a mostani alanyomra, a Mahou Shoujo Sitera. Lássuk is miért.

 mv5bmtljnjkyytgtm2e1ms00otuylwjlnjatmme0njnlzgmzodq4xkeyxkfqcgdeqxvymzuzmzgxna_v1_uy268_cr3_0_182_268_al.jpg

Aya Asagiri élete egy csőd. Hagyján, hogy három ribi folyton szekálja, de otthon a pöcs testvére ingyen bokszzsáknak használja. Rátalál a Mahou Shoujo Sitera, amire felregisztrál. Rá másnapra megkapja a fegyverét, a teleport stukkert. Jókor, mert a három ribi meg akarta erőszakoltatni egy perverz állattal. művelete eredménye, hogy az egyik tetű picsát és az erőszakolót a legalább 100 km/h vonat elé teleportálta. Másnapra a ribik vezetője, Sarina ki akarja egy késsel vágni Aya nyelvét. Ekkor viszont....ZA WARUDO!

 maxresdefault_28.jpg

Megáll az idő. Kiderül, hogy nem ő az egyetlen képességekkel rendelkező lány. Ezt bebizonyítva, az új tag, Yatsumura elvágja Sarina torkát és elviszi Ayaát onnan. Elmondja, hogy a fegyverek használata életerőbe kerül. Továbbá, hogy egy titokzatos vadász, aki más Mahou Shoujokat vadászik le. Megtalálják, lerendezik és ekkor derül ki, hogy nem ok nélkül tette. Egy titokzatos vihart akart megakadályozni, ami a világ pusztulását eredményezné. Aya és későbbi társainak a feladata az oldal adminjainak és a viharnak a megakadályozása.

 letoltes_4.jpg

Hallatra jó a sztori, nem? Papíron igen, de akkora hülyeségeket találtak ki, amit még a Boruto forgatókönyv írói is körberöhögnek. Kezdetben afféle Death Note szerű az egész. Később átmegy Mirai Nikkibe, ami még nem baj, mert láttunk már ilyet. De amikor bedobnak gagyi humort és fanservice cuccokat, akkor már látható, hogy hol gurult el a készítő gyógyszere. Nem tart jó tempót az anime, amihez még az sem segít hozzá, hogy a manga feldolgozás iszonyat döcögős. Hol csak kettő, hol pedig négy fejezetet dolgoznak fel. Négy fejezet már eléggé necces és hajlamos kapkodni, hogy a fél órás játékidőbe beleférjen. Ám a legnagyobb hiba az egészben, hogy próbál darkos atmoszférát teremteni, de amikor a kilencedik vagy tizedik részben látjuk, hogy Aya testvére és 12 éves kislány bugyijával pózol (Az is varázspálca, csak a bugyi hipnotizál,), akkor felröhög az ember. És csak megsúgom, hogy a testvért a nagy antagonistává akarta tenni a mangaka, csak az lett a vége, hogy egy random névtelen emberke elrabolta és hátulról megerőszakolta. Szép munka!

 2018-05-26_7-12-14.png

Hogy azért ne csak negatívumokkal bombázzam az animét, mondok róla pár jó dolgot. A látvány igazából hozza a 2018-tól elvártakat. Nem ronda, viszont nem tökéletes! A zene még szódával elmegy. Az openingje egész pofás, ám az ending nagyon nem tetszett, de ez ízlés kérdése. Karakterek közül Aya fejlődése igazán példamutató. A kezdetben gyáva és gyenge főhősnőből sikerült kihozni egy igazán belevaló karaktert, aki hatalmas bátorságról tesz tanúbizonyságot, ha a barátairól van szó. Mellékszereplők tekintetében is azért kapunk egy-két érdekesebb karaktert. Yatsumura az egyik ilyen példa. A higgadt és eszes karakterhez köthető az anime egyik legjobb gore jelenete. A szüleit egy pszihopata gyilkos ölte meg és ennek bizony bosszú lett a vége. Yatsumura elkapta és úgy tartotta életben, hogy közben kitépte az összes körmét és fogát. Mi ez, ha nem teljes bosszú?

 

Az anime első kettő és utolsó két része minden hülyeséget elhanyagolt. Az első kettő rész kellően sötét és hangulatos, míg az utolsó kettő rész inkább akcióban fog dúskálni és egy jó csavart is hozzáadtak a Mahou Shoujo Site adminjaihoz, hogy még misztikusabb legyen az eset. Ám négy rész egy amúgy 12 részes anime negyede csak és ez édeskevés ahhoz, hogy közepesnek lehessen mondani.

Értékelés:

Pozitívumok:

  • Opening
  • A főhősnő karaktere és jellemfejlődése
  • Az első két és utolsó két rész
  • Érdekesebb mellékszereplők

Negatívumok:

  • Történet kezelése
  • Pocsék dialógusok
  • Felesleges humor és fanservice
  • Egyetlen igazán értékelhető Gore jelenet
  • Inkább egy véresebb Mahou Shoujo, mint horror (a horror címzés megtévesztő)
  • Idétlen strandos epizód
  • Unalmas

Végeredmény: 40% Rossz!

Hatalmas csalódás lett a Mahou Shoujo Site. Idétlen, gagyi és egy igazán nagy katyvasz, amit turmixgéppel írhattak, hiába négy jó rész! Állítólag készül a második évada, de én ebből nem kérek. Ennyi volt a bemutatóm. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4614372285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2019.01.05. 23:36:12

De rég jártam erre :D
Én kíváncsi voltam végig arra hogy mire megy ki a játék, kik az adminok és természetesen, hogy van-e fény az alagút végén a főszereplő számára. Nekem a Mirai Nikki kimaradt, pont az edgysége miatt meg talán az sem jött át hogy a kölyök miért nem akar együtt lenni a csajjal, talán 4 vagy 5 részt láttam belőle. Ez a sorozat viszont megfogott azzal hogy volt valamilyen magyarázat arra, ki mit és miért csinál. A kölyök azért volt szadista mert a feszültséget testvérén tudta csak levezetni, Yatsumurának is volt egy "ok" háttér története és nála is volt fejlődés. Tetszett a gyilkolós csaj is aki elég kreatív módon használta az eszközöket amiket lopott.
Én nem pontoznám az animét, csak annyit mondok, hogy egynek elmegy de úgy mint mondjuk a Berserket a Claymoret vagy a KonoSubát nem nézném újra.

Ragnafan1992 2019.01.10. 17:36:52

@mykola: Üdv újra itt!
Tény, hogy voltak jó pontjai, de attól még ez az anime nálam tényleg megérdemli a rossz jelzőt, mert nem mentették attól, hogy élvezhetetlen lett.
A Berserk manga körökkel jobb, mint az anime.

Krisz Yang Balogh 2019.01.12. 18:51:48

Remélem a Mahou shoujo Spec
-Ops Asuka-t is bemutatod idén fog még jeleni :)
süti beállítások módosítása