Sziasztok! Egy kicsit eltérően bár, de dübörög tovább a játéktermi mánia! Miért mondom? Mert a játék helyett a belőle készült anime adaptációt veszem górcső alá. Az animét a Madhouse stúdió követte el 1997 és 1998 között. Szerencsére ez az anime nem lett ledegradálva a Final Fantasy V adaptáció megalázó szintjére, de azt se mondom, hogy jó mű lett. Lássuk is, miért.

 712d51zd0gl_sy445.gif

A Darkstalkers széria a Capcom egyik kedveltebb játéktermi játék sorozata, ami 1994-ben kezdte meg útját, egészen 1997-ig, a harmadik résszel bezárólag és onnantól csak remakek jelentek meg. 

A legendás vámpír, Demitri feltámad szendergéséből és a Démonok világa felé tart, hogy leigázza. Morrigan, az ereje teljében lévő Succubus kiáll ellene, de harcukat egy sokkal erősebb entitás, Pyron és robot szolgái, a Huitzilok gátolják meg. Pyron feltámadását nemcsak az emberek, hanem más Darkstalkerek, mint Felicia, a macska lány, vagy Joe, a vérfarkas is szívnak miatta. 

 night_warriors_darkstalkers.png

Egy távoli földrészen Donovan, a félig ember, félig Darkstalker hibrid bosszút esküdve megy levadászni más Darkstalkereket. Hozzá társul az ifjú és titokzatos kislány, Anita, Lei-Lei és testvére, Mei Ling (Együtt alkotják Hsien-Kot). A végállomásuk Pyron lesz, akit bármi áron le kell győzni, ha az emberek meg akarják érni a holnapot.

 hqdefault_9.jpg

Technikai oldalról nem panaszkodhat. Egész jó látványt dobtak össze a 4 részes OVA-ra. Zenei részre is letett valamennyit az asztalra. További érdekesség, hogy az angol szinkronja nagyon jó lett. Persze, tegyük hozzá, hogy nem kellet nagyon megerőltetnie magát az angol részről, amikor alig kapunk tisztességes angol szinkront. Viszont a karakterek viszik a prímet és a háttértörténeteik. Donovan és Hsien-ko nővérek története ragadta meg a figyelmem. Nagyon jól ki vannak dolgozva és nekik van teljesen megérteni a céljaikat. Az akció jelenetek pedig nagyon jók. Szóval, technikai téren ki van dolgozva és van is okunk megnézni legalább egyszer.

 nightwarriors1_shot05.jpg

Sajnos, ahogy mondtam nem jó az anime. A legnagyobb hibája, hogy inkább a drámára tettek fel mindent és kevesebb hangsúlyt szenteltek az akcióra. Csak az a baj, hogy a négy részben elég kevés karakter kapott szerepet. Ahhoz képest volt pofájuk az összes Darkstalkert mutatni, de a felük csak arra voltak jók, hogy Pyron szinte egy ütéssel lerendezze őket. A sztori alapjából véve a sokat akart, de keveset hoztak ki. A 160 perc összejátékidő negyedébe zajlott bármi  érdemleges. A másik negyedét a harcok tették ki. A megmaradt másik fele, unalmas, lapos és teljesen érdektelen volt. A hab a tortán a logikátlanság volt, de nemcsak az emberek részéről, hanem a démonok oldalán is. Ékes példa, amikor Pyron már a démonok világába akart menni, akkor a tanácsban inkább az ujjal mutogatás és a felelősség hárítás ment, semmint bármi érdemleges döntés.

Értékelés:

Pozitívumok.

- Látvány

- Zenék

- Donovan és Hsen-Koi

- Angol szinkron

- Akciójelenetek

Negatívumok.

- Kevés akció jelenet.

- Logikátlan

- Fél karaktergárda ágyútöltelékként való felhasználása

- Unalmas jelenetek és párbeszédek

Összesen: 55% Közepes

 Ha azt hittétek, hogy ennél rosszabb sorsra juthatott volna, akkor tévedtek. Kapott egy amerikai szarrá butított változatot, amit a mai napig a legrosszabb rajzfilmek közé sorolni. Ennyi voltam mára, Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr7814303021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása