Szegasztok!

Nem rég olvastam híreket, miszerint a WHO szerint most már "hivatalosan" is mentális-zavarnak számít a sok videojáték.

Két különböző oldalról is vannak cikkek róla:

https://index.hu/tech/godmode/2018/06/18/videojatek-fuggoseg_betegseg/

http://hvg.hu/elet/20180618_Hivatalos_mentalis_zavar_a_videojatekfuggoseg

Nekem csak annyi kérdésem: Most már hivatalosan? Nem azért, de már évtizedek óta köztudott, hogy bármilyen túlzásba vitt dolog "mentális-zavarhoz" vezethet, függetlenül, hogy mi az. Ok, hogy nem drog-cigaretta-alkohol szint, de semmi sem veszélytelen, ha túlzásba van véve!

Magáról a jelenségről érdekes tudni, hogy eddig csak az USA meg néhány ország regisztrálta a túl sok videojátékot mentális-zavarnak, de amúgy a világ nagyobb része inkább csak a cenzúrával éltek.

Aki ismert, az tudja rólam, hogy én a két álláspont között vagyok: maguk a videojátékok nem károsak, DE ahogyan minden, még a sport és az olvasás is, károssá válhat. Illetve sok függ attól, hogy mivel játszik és hány évesen - még mindig sírok, amikor egy szülő a boltban megvesz egy 10 év alatti gyereknek egy 18+-as játékot. Viszont sok függ magától a játékostól is, hogy mennyit játszik. Számomra az egészséges heti játékidő az olyan heti 5-8 óra maximum. Az fölött már én is soknak tartom.

S nektek mi a véleményetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr314062929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hunterbey 2018.06.21. 22:43:45

Ha iskolai napok vannak, akkor meg van az 5-8 óra, de most nyári szünet van, és az össze barátom messze vannak, 30-40 km-re, legtöbbjük meg meg 55-re van, így lehetetlen a találkozás. Szerencse, hogy azért nem csak játszok, néha főzők, néha írok, néha modolok, néha meg egy játékon belül hasznosabbat csinálok(pl.rFactor-ban új pályákat készítek, meg ilyesmiket).
süti beállítások módosítása