Szegasztok!

Néha nehéz eldönteni, hogy mi a fontosabb: az "igény" vagy pedig a minőség. Ugyanis habár az évezred forduló után a nagyipari gyártásnak hála egyre több az igénytelenül elkészített anime, melyekre valamiért mégis van "igény", már az évezredforduló előtt is voltak olyan animék, melyeknek volt egy korrekt, magas színvonalú tartalma, de valamiért mégsem volt rá az embereknek "igénye", ezért süllyesztőbe került.

Így végezte az 1988-as Dragon Half manga 1993-as animéje is, melyből eredetileg 4 részes OVA lett volna, de csak 2 rész készült el, mivel "nem volt igény rá".

De lássuk, vajon magával az animével volt-e a baj, vagy már akkor is a tömegnek készített hulladékokra volt magasabb "igény".

Ma az 1993-as Dragon Half animéről írok nektek!

14220.jpg

 A Dragon Half eredetileg egy 1988-as manga volt, melyet Ryusuke Mita írt és rajzolt a Dragon Magazine oldalain 1994-ig bezárólag. Műfaját tekintve fantasy, komédia volt. A Production I.G 1993-ban Shinya Sadamitsu rendezésével elkezdett egy eredetileg 4 részből álló OVA sorozatot készíteni, de csak a második részt élte meg, mivel "érdeklődés hiánya" miatt lefújták az egészet. Így sajnos csak két rész látott napvilágot.

De vajon jól tették, hogy lefújták, csak mert nem volt akkor rá érdeklődés, vagy talán az egyik legnagyobb hibát követték el?

dragon_half_episode_1_of_2_watch_or_download_this_series_0001.jpg

 A történet szerint régen egy lovag elment, hogy megöljön egy sárkányt, de az beleszeretett a sárkányba és elvette feleségül, majd született nekik egy Mink nevű lányuk, aki félig ember, félig sárkány. Mink-nek van egy hatalmas szerelme, Dick, aki az egész fantasy világ egyetlen szépfiúja és ügyeletes hülye gyereke. Mink viszont hiába vonzódik iránta, fél, hogy "mássága" miatt semmi esélye a szőke srácnál. Viszont megtudta, hogy régen egy takonygombóc, aki szerelmes volt egy igen randa, egyetlen hajszállal rendelkező királyfi iránt, egy "varázsital" segítségével emberré vált és így szerelme beteljesedett. Fel is szedi Mink két barátját, hogy megkeresse eme italt, hogy beteljesülhessen nagy szerelme. Amit nem tud, hogy az említett takonygombócnak és királyfinak született egy félig ember, félig takony lányuk, aki szintén szerelmes Dick-be. Illetve hogy Dick és egy Damaramu nevű kretén állat is leakarja őt vadászni a király parancsára.

Igen, a történet közhelyes, viszont egyáltalán nem veszi magát komolyan! Annyira nem, hogy az egészet poénosan, groteszken ábrázolva adja elő az anime, mely által a röhögés garantált!

A karakterek is egytől egyig szerethető hülyék, főleg Damaramu, akiről annyit, hogy hozzá képest egy zombi is matematikus!

dragon_half_episode_2_of_2_watch_or_download_this_series_0007.jpg

 A látvány valami rettenetesen ronda, de már a manga sem volt valami szépség, s így legalább illik rá a "ronda de finom" kifejezés is!

A zenék viszont közepesek lettek. Ugyanis a rendes háttérzenék általában unalmasak voltak, viszont az ending zene valami zseniális! Nem csak vicces, de annyira jól cseng, hogy az ember napokig emlékezni fog rá!

Ami miatt eme anime mindenképpen ajánlott, az a humora és a hangulata! Ugyanis mivel az anime egyáltalán, szó szerint 0%-ban veszi magát komolyan, így az ember mindig készülhet arra, hogy valami ritka nagy baromságot fognak csinálni a szereplők. A helyzetkomikumokon kívül rengeteg kikacsingatás is van, valamint néhány enyhe paródia is hozzásegít a humorhoz!

dragon_half_episode_1_of_2_watch_or_download_this_series_0004.jpg

 Viszont egyáltalán nem tökéletes mű a Dragon Half és most nem a ronda, főleg mai "grafika búza generációt" ijesztheti el egy kiadós szórakozástól, hanem a felemás zenék és a tény, hogy a befejezetlenség miatt sokaknak rossz szájíze lesz. Az ending-ből is érezni lehet, hogy valóban lett volna még pár rész, s az alapjául szolgáló manga 1994-ben ért véget, szóval 1993-as kora miatt simán végigtudták volna adaptálni, de ugye "nem volt rá érdeklődés", így hiába volt sok szeretet az anime készítők felől, a nézőben örökre ott marad a tudat, hogy egy "befejezetlen animét" nézett meg.

dragon_half_episode_1_of_2_watch_or_download_this_series_0002.jpg

 Összefoglalva egy egyszeri megnézést mindenképpen megér eme vicces, szórakoztató anime, melyen többet nevettem, mint az utóbbi néhány "humoros anime" többségén.

Aki kíváncsi rá, az itt tudja megnézni magyarul:

http://indavideo.hu/video/Dragon_Half_OVA_1resz_magyar_felirattal

http://indavideo.hu/video/Dragon_Half_OVA_2resz_magyar_felirattal_Vege

Dragon Half

- Idő: 1993

- Rendező: Shinya Sadamitsu

- Stúdió: Production I.G.

- Műfaj: Fantasy, Vígjáték

- Hossz: 2 rész                                                                                        

Ami Tetszett:        

- Klasszikus, de baromira szórakoztató humor.

- Szerethetően idióta karakterek.

- Egyáltalán nem veszi magát komolyan.

- Az ending.

Ami nem tetszett:

- Ritka ronda látvány.

- Semmilyen háttérzenék.

- Érződik, hogy több rész is lett volna. 

Értékelés:              

Százalék szerint: 76% = Közepes

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 7.5/10 = Közepes

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6413989390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kossza 2018.05.21. 21:22:07

Tényleg nem rossz anime, de remélem valamikor kap egy teljes feldolgozást a manga alapján.
süti beállítások módosítása