Szegasztok. Biztos vagyok benne, hogy mindenki ismeri a South Park szériát, ami a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. Sajnos játékok terén nem annyira híres. Ennek fő oka, hogy a fejlesztők rosszul nyúltak hozzá az alapanyaghoz. De abból már nem sülhet ki semmi rossz, ha az RPG alkotás egyik atyaúristene, az Obsidian Entertainment, az egyik legismertebb kiadó, a Ubisoft és a South Park írói összefognak? Lássuk a mi lett a végeredmény.

 southparkthestickoftruth.jpg

A sztori szerint a konzolháború után járunk, amikor az Igazság Pálcájáért megy a két frakció között a harc. Az emberek, élükön Cartman főmágussal, az elfek, Kyle elf király vezetésével akarják megszerezni az univerzum feletti hatalmat. A játék hőse (avagy mi) Cartman oldalán kezdjük. A sztori innentől kezdve átmegy mindenbe, ami South Parkhoz köthető. Társadalomkritika, humor, görbe tükör az RPG-s kliséhalmazok felé. Lesz itt szó: árulásról, becsületről vagy csak szimpla humoros megjegyzésről.

 maxresdefault_1_3.jpg

Catmen megjátssza, hogy haldoklik, holott csak ketchupot locsolt a pofájába. Ügyes. :)

Karakterünket bármikor testre szabhatjuk ízlés szerint. Erre rengeteg kozmetikai lehetőséget ad a játék már az elején. 4 osztály közül választhatunk. Lehetünk harcosok, akik alaptámadással és pajzstöréssel zúzzák le az enemyt, varázslók, akik elemi erőket használnak, tolvajok, akik vérzéses sebzésben jeleskednek és végül zsidók, aki afféle középúttat jelent a három felsorolt kaszt között. Egy bizonyos pont után a varázslás (fingások) lehetőségét kapjuk meg. A játék 2 főbb elemből áll. Harc, ekkor körökre osztott, Szabad mód, ahol egész South Parkot felfedezhetjük. És lesz ám dugi cucc bőven, legyen szó epizódokra való utalástól kezdve a dugi gyógy cuccokig.

 southpark9.png

A látványra nem lehet panasz. Olyannyira hasonlít a rajzfilmre, hogy néhány embert képes volt a játék trailere átverni (azt hitték, hogy ez egy újabb trilógia epizód lesz). A zenék is nagyon jóra sikeredtek. Tény, nem figyeltem oda annyira, de ahol megálltam és hallgattam, ott csak dicsérni tudtam. A harcrendszer tökéletes. Körökre osztott, de lehetőséged van védeni a támadásokat, hogy kevesebb sebzést kapj be és a státuszeffektet se kapjuk meg. Továbbá, a képességek használata is megfelelő időzítést és gombnyomás kíván. És erre extraként kiváló irányítást kapunk minden platformra. Karakterünket két módon lehet fejleszteni. Az első a szintlépésünkkel együtt járó képességre tehetjük. A másik kicsit érdekesebb. Facebook barátokat gyűjtésével lehet extra perkeket magadra aggatni (extra élet, magasabb sebzés égett, fagyott vagy undorodott ellenfélen stb.).

 ach_friends.jpg

Viszont, vannak negatívumok, sajnos. Az első, az inkább személyesebb lehet, aki követni szokta az Obsidian munkásságait. Ez ugyanis nem annyira mély RPG, amit a cégtől megszokhattunk. Ez számomra nem volt zavaró tényező. A másik nagyobb bajom magával a humorral volt. Ugyanis, az esetek 75%-ban nagyon jól eltalált poénokat kapunk, de abban a 25%-ban mintha humorizálni próbáltak volna. Ezt főképp a sztori második felétől való Náci Zombi túladagolás váltotta ki belőlem. Mert egy ideig erre próbáltak meg mindent feltenni. Ennek az lett az eredménye, hogy fellélegeztem, ha az ellenfelem nem Náci Zombi elfajzás. És ha ez nem lett volna elég, átestek a ló túloldalára is. Ékes példa a Náci Zombi abortált óriás magzat, aminek a legyőzése után mindig tartottam egy kis szünetet, mert ez már nekem is sok volt. Továbbá egy bug minden végigjátszásomnál fennakadt. Butters Káosz Professzor előhívnál az esetek 1%-ban lefagyott az animáció és tölthettem vissza egy mentést.

maxresdefault_2_2.jpg

Mikor ezt a bosst megláttam, csak néztem magam elé egy ideig, azzal a kérdéssel a fejembe: Ezt most komolyan gondolták, igaz?

Értékelés:

Látvány: 9/10

Zene: 9/10

Irányítás: 10/10

Hangulat: 7/10

Végeredmény: 35/40 Nagyon jó.

Nemsoká viszont jön az újabb része a játéknak, a Fractured, but Whole, amire már nagyon annyira zseniális, hogy megjelenésekor már a gyűjteményemben fog tanyázni. Ennyi voltam mára, Szegasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2012585421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása