Sziasztok!

Marvel vs DC. A képregényes kultúra örök szembenállása. Vannak akik szerint a Marvel a jobb mások a DC-t szeretik jobban, mindkét fél igyekszik megvédeni az adott tábort és vannak azok az emberek mint például én is akik egyikbe sem tartoznak. Sose tartottam magam egy hű de nagy képregényfilm fanatikusnak , ha felkelti az érdeklődésemet valamelyik azt megnézem aztán vagy tetszik a végeredmény vagy nem. Viszont az kétségtelen, hogy filmes fronton a Marvel uralkodik az Iron Man óta míg a DCEU eddigi elég vegyes minőséget produkált.Nolan óta a filmjeik vagy iszonyat pocsékak ( BvS, Man of Steel) vagy pedig elérték az elmennek kategóriát ( Suicide Squad) holott a DC már sokkal korábban készített filmeket elég csak a Tim Burton féle Batman-re gondolni vagy pedig a zseniális Batman rajzfilm sorozatra persze ez a Marvel-re is vonatkozik..De filmek terén képtelen lábra állni így a 2017-es Wonder Woman-t is elég szkeptikusan fogadták eleinte aztán kijöttek  a trailerek amiktől mindenki eldobta az agyát, és hogy milyen lett a végeredmény? Nos ilyen! Jöjjön  a Wonder Woman!

256187_1478548773_8291.jpg

A történet szerint az 1. VH idején járunk mikor is férfi főszereplőnk egy Steve Trevor ( Chris Pine ) nevű amerikai vadászpilóta lezuhan a gépével egy ismeretlen szigetre amiről később kiderül, hogy az amazonok szigete. A tengerből egy szépséges és erős amazonlány Diana (Gal Gadot ) menti ki aki akkor látott életében először férfit.

2017-gal-gadot-in-wonder-woman_1920x1200.jpg

Steve miután felépült figyelmezteti az amazonokat a háborúra akik döbbenve fogadják a hírt. Diana elhatározza, hogy a kinti világba megy,hogy véget vessen a háborúnak melyet az amazonok szerint Ares a háború istene robbantott ki. Steve-el együtt útra is kel viszont az eddig nők között élő harcos hercegnő nem igazán találja a helyét a civilizációban de eltökéli, hogy véget vet a háborúnak és beteljesíti a sorsot ami rá vár.

Ez a történet már önmagában is izgalmasnak hangzik és akkor még nem láttátok a filmet.Mert gyerekek ez a film nagyon betalált. De tényleg! Nagyon szkeptikus voltam a WW-el hiszen ő kvázi mindig is csak egy réteg karakter volt  Superman és Batman mellett így ő is abba a helyzetbe került mint a Marvelnél Deadpool vagy a Galaxis Őrzői vagyis, hogy róla filmet forgatni egy elég nagy kockázatvállalás és itt is ugyanaz történt mint az előbb említett filmeknél. Ugyanis a Wonder Woman messze a legjobb film amit a DC mostanában kiszült magából.

A rendezői székben a félig meddig ismeretlen Patty Jenkins ült aki amúgy Oscar díjas színésznőt csinált Charlize Theronból a Rém című filmmel de azóta nem igazán hallatott magáról így óriási lehetőséget kapott ezzel a filmmel amit be is váltott a rendezés ugyanis kiválóan sikerült, a forgatókönyv is nagyon a helyén van és nem 10 perc alatt lett megírva mint a BvS forgatókönyve. Nagyon jól adagolja a film a cselekményt, az eleje nagyon pörög aztán a közepére kicsit leül ami egyáltalán nem tett rosszat a filmnek  aztán  a nagy bunyóra ismételten bepörög. Az akciójelenetek pedig iszonyat látványosak és szerencsére itt nem mennek át egy Zack Snyder féle LSD rémálomba hanem tényleg ütősek, Diana belépője WW-ként az egyik legjobb jelenet de amikor egymaga lezúzza a katonákat na az a jelenet egyszerűen beszarás és az akciójeleneteknél azért meglátszik Gal katonai múltja.

wonder-woman-fighting.png

És ami a legmeglepőbb, hogy a sötétség ami általában jellemzi a DC filmeket itt egyáltalán nem volt zavaró hiszen az 1. VH eleve egy sötét korszak volt és ez tényleg jól átjön a filmből. De maguk a jelmezek is nagyon szépek és nem coplaynek hatnak.

Aztán a színészek. Gal Gadot akit eddig csak a Halálos Iramban filmekben láthattunk egyszerűen lenyűgözően játszik, látszik rajta hogy apait-anyait beleadott a szerepébe de emellett nagyon élvezte is a szerepet ami valljuk be illik is rá elvégre Diana egy gyönyörű ám erős és bátor harcos nő és ez Gal-ra abszolúte ráillik hiszen mint már mondtam 2007-ig katonaként szolgált az Izraeli hadseregben aztán őrmesterként szerelt le ( na ezt tegye ki az ablakba aki tudja) .Igaz nem ő volt az első választás hiszen sokáig egy ismertebb színésznőt szerettek volna a szerepre. Szóba került még Sandra Bullock, Megan Fox és még Angelina Jolie is de sokan kampányoltak még Lucy Lawless mellett is aki ugyebár a Xéna című nagyon hasonló sorozattal vált híressé. Gal mellett szintén jól játszik Chris Pine is igaz őt nem igazán kedvelem mint színészt de Gal-al remekül kiegészítették egymást.

trevor.jpeg

Amazon téren pedig ott van a királynőt alakító Connie Nielsen akit eddig nem sok filmben láttam és számomra eléggé ismeretlenül is hat a neve de itt remekül hozza a királynő szerepét igaz erre a szerepre eleinte Nicole Kidman-t szerették volna megszerezni.

wonder-woman-trailer-2-queen-hippolyta-and-diana.jpg

Illetve az Antiopét alakító Robin Wright akit a legtöbben a House of Cards című sorozatból ismerhetnek de szerepelt még a Forrest Gump, a Tetovált Lány illetve a Herceg Menyasszonya című filmekben.

gallery-1489058413-wonder-woman-amazons-on-horseback-robin-wright.jpg

Aki viszont számomra üde színfolt volt a filmben az a Ludenroff-ot alakító Danny Huston aki az Amerikai Horror Sztoriból lehet sokaknak ismerős.

b9818a702476000d837ee02f869541afb9354340.jpg

Szóval a történet jó, a karakterek szintúgy, a látvány nagyon király ahogy az akciójelenetek is, a színészek remekül játszanak szóval akkor ez egy tökéletes film? Nos nem. Hibái azért vannak. Az 1. ami számomra nagyon lehúzta az a befejezés volt amit nem értem minek kellett ennyire cukormázasra megcsinálni. A 2. pedig az a tény, hogy a  gonoszok  iszonyat sablonosak bár itt van egy jópofa csavar de akkor is számomra egy kissé zavaró volt. Ahogyan a zenei aláfestés is ami annyira semmilyen, hogy az már fáj egyedül Ares theme zenéje volt ami tényleg emlékezetes lett.

Viszont a kisebb hibái ellenére is a Wonder Woman a 2017-es év egyik legnagyobb meglepetése viszont a DC filmeknek meg egy igazi megváltás mert végre összehoztak egy tényleg jó filmet ami nem szájbarágós, nem nyögvenyelős, nem Zack Snyder és nem utolsó sorban nem veri át a rajongóit. Nagyon remélem,hogy a DC megtartja ezt a formulát és a Justice League esetében is ezt alkalmazzák. 8.5/10-et adok a Wonder Womannek szóval mindenképpen nézzétek meg abszolúte megéri moziban megnézni.

Ennyi voltam mára Sziasztok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3512562427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása