Sziasztok!

Még anno valamikor az ősidőkben Wangood csinált egy videót a Hatenkou Yuugi című animéről amiről aztán szépen meg is feledkezett mindenki. Mostanában viszont újranéztem ezeket a vidiket és valami különös hang hatására kéztetést éreztem arra, hogy megnézzem ezt az animét. Jöjjön is akkor az én véleményem a Hatenkou Yuugi című animéről!

a7820-1412372419_1402590235.jpg

A Hatenkou Yuugi először mangaként jelent meg 1999-ben  amit Endou Minari rajzolt és írt és mind a napig vagyis már lassan 20 éve fut és még mindig nagy népszerűségnek örvend. A mangakaasszony nevéhez fűződik még a gyalázatos Maria Holic című förmedvény is. Az animeadaptáció 2008-ban készült el amit a Studio Deen készített Takamoto Norihiro rendezésében akinek a nevéhez fűződik még a Beelzebub, a 07-Ghost és az Ookami Kakushi című anime is.

Nagyon könnyű magáról a történetről beszélni mert olyan egyszerű mint a faék. Főszereplőnk egy Rahzel nevű gazdag lány aki boldog kényelemben éli életét mígnem egy nap apja random ki nem dobja a házból azzal az indokkal, hogy a lánynak világot kell látnia.

dazzle_010.jpg

Egy darab plüssmaci kíséretében tehát útnak is indul majd kisvártatva összehozza a sors egy Alzeid nevű bűnözővel aki apja gyilkosa után kutat, hogy megbosszulja annak halálát.

dazzle_009.jpg

Kénytelen-kelletlen módon útitársak lesznek miközben csatlakozik hozzájuk Heat Rahzel úgymond testőre és így már hármasban folytatják útjukat miközben random rejtélyeket és eseteket oldanak meg és furcsábbnál furcsább kalandokba keverednek hőseink például szellműzésbe, egy Frankenstein szerű őrült cirkuszigazgatónőbe, gekete mágia és gyilkosság stb. Kvázi ennyi a sztori és azt kell, hogy ez alapjáraton nem is hangzik annyira rosszul és biztos, hogy mangaformában sokkal élvezetesebb de az biztos, hogy erre a sztorira felhúztak egy olyan random animét amilyet még életemben nem láttam és a random szót itt vegyétek halálkomolyan. Ugyanis a sorozat valami eszméletlen gyorsasággal zavarja le az indulás-összeismerkedés-bajtársiasság kombót, kvázi a sorozat ezt 10 perc alatt lerendezi ( máshol egy egész rész szól erről btw) , hogy aztán következhessenek a rejtélyes ügyek. A felvezetés tehát iszonyatosan gyorsan van lezavarva majd epizódikusan kapjuk a különböző történetszálakat amik közt nem sok összefüggés van , össz-vissz 2 darab olyan rész van amiket összeköt egy darab történetszál amik közül az 1. az baromi jól sikerült míg a 2. a szokásos Deen féle melegpornó amiket csak a yaoi fangirlök tudnak élvezni. Viszont a kapkodás mentségére legyen szólva, hogy az anime mindössze 10 részes és bár a fordulatok meg a háttérsztorik nem rosszak de azok sincsenek felvezetve csak random bele vannak dobva a közepébe de ugyanúgy el lehet ezt mondani a varázslós szálra mert ez sincs megmagyarázva mint ahogy az sem, hogy mikor játszódik ez az egész egyáltalán. .Szóval a sztori össz-vissz érdekes de annyira gyorsan történik minden, hogy időnk sincsen pislogni mert addig le is maradtunk valamiről. Viszont ennek hála nem sok üresjárat van az animében, nagyon hangulatos az egész ez főleg a háttérdizájnnak köszönhető.

Nézzük is akkor a látványt. Mint mondtam a háttérdizájn iszonyatosan szép, nagyon hangulatos. A sötét részek nagyon borzongatóak míg a falus jelenetek kellően üdítőek.Igaz a karakterdizájn nem valami eredeti, az egész tényleg inkább a Vampire Knight-ra hajaz bár a Deen sosem arról volt híres, hogy szép karakterdizájnt tudott volna csinálni. A csaták maguk nem rosszak, a fegyveres és mágikus harcok is egész látványosak csak sajnos nem sok belőlük.

dazzle_015.jpg

Maguk a szereplők is elég felemásak. Rahzel a nagyszájú és gazdag tsundere girl bár nem annyira vészes mint más hasonló társai ez főképp annak tudható be, hogy egyes jelenetei és tettei elég nagy csodálkozást képesek kiváltani az emberből. A háttérsztorija meg ugyan jól van bemutatva de nincs felvezetve csak random be van dobva az egész közepébe. Alzeid szintúgy ez a kategória csak nála a beszólásaitól esik le az ember álla, az az oltás amit a végén tol le a meleg bishi katonának az priceless. Heat a nagydarab testőrsrác akivel látványosan nem tudtak mit kezdeni már az elejétől fogva csak pakolgatják a karakterét jobbra-balra mint a kocsmáros lányát, a nyomulós jelenetei meg inkább kínosak mint szórakoztatóak.A mellékszereplőkről közt meg kvázi senki sincs akiről nagyon kéne beszélni. Talán Rahzel apucija aki egy akkora troll amilyet csak ritkán lát az ember. Illetve van még egy szereplő aki csak az anime végén jelenik meg , Kiara aki szerintem a folytatás beharangozása vagy cliffhenger miatt került bele a sorozatba mert 5 percnél többet nem szerepel.

A zenék fájdalmasan átlagosak ahogyan az ending sem nyerte el a tetszésemet, az openinget Itou Kanako adja elő akinek kvázi a Steins Gate OP dala mellett ez a másik dala ami úgy ahogyan jól sikerült.

Szóval a Hatenkou Yuugi nem egy nézhetetlen sorozat, tökéletes egy unalmas délután elütésére de annyira gyorsan történik minden , hogy az nem igaz, a fordulatok és a háttérsztorik sincsenek rendesen felvezetve. A karakterek a főszereplőkön kívül vagy semmilyenek vagy idegesítőek  a vége meg biztosan arra ad okot következtetni, hogy lett volna még ennek folytatása csak valahogy nem kaptak rá engedélyt vagy nem tudom. Mindenesetre alapanyag van bőven szóval akár egy reboot sorozat is szóba jöhetne 24-26 résszel.

Hatenkou Yuugi

-Idő: 2008

- Stúdió: Studio Deen

- Rendező: Takamoto Norihiro

- Műfaj: Akció, Fantasy, Romantikus.

- Opening: Heartbreaking Romance by Itou Kanako

- Ending: Te no Naka no Eien by Hikita Kaori

- Hossz: 10 rész

Tetszett:

- Egyszerű de élvezhető történet

- Rahzel és Alzeid

- Szép a háttérdizájn és a csatajelenetek

- Opening

Nem Tetszett:

- A sorozat iszonyat gyorsan halad előre

- Nincsenek felvezetve a fordulatok a háttérsztorik

- A 2. összefüggőbb sztori

- Heat

- Zenék

- Ending

Értékelés:

-Százalékban: 73% - Közepes

- Pontban: 6.5/10

Ennyi voltam mára Sziasztok!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr8212501301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása