Sziasztok. Itt újfent Ragnafan1192 húz elő egy toplistát a kalapja alól. Én már több, mint 10 éve vagyok animés és ezalatt az idő alatt számtalanszor hallom azt a nevetséges kijelentést: Az anime gyerekeknek való. Ez főképp amiatt van, hogy mikor bejött az anime, mint szubkultúra, akkortájt az ORTT (Országos Ribancok Telibevert Társasága) foggal-körömmel harcolt eme szubkultúra ellen. Ezzel viszont rendre taccsra vágták az egészet. Igaz, az A+ és az Animax hozott valamennyit a felnőtt kategóriás animékből, viszont az nem valami sok. De most azon beszólásra reagálok, amit a legtöbbször hallottam eddig: Az anime gyerekeknek való. Ez ihlette meg ezt a listát, ahol helyet kap a pszihológia horror a darabolós, véres, naturalista animékkel egyaránt. Még egy dolog: Van egy egész rahedli anime, ami megéri a +18-as karikát, de a hentaik alapból kiesnek, mivel az teljesen magától értetődő.

10: Death Parade:

 deathparadevisual.jpg

Tény, hogy nem egy véres darab, hiába vannak benne olyan jelenetek, mint az első rész igencsak morbid darts játéka. Sokkal inkább a pszihológiai dolgok tudják könnyen kizökkenteni az embert a hangulatából. Itt nincs helye finomkodásnak, csak a brutális, jéghideg valóság.

9: Jigoku Shoujo (Pokoli Lány)

 maxresdefault_10.jpg

Az anime magáért beszél. A bosszú megtestesítője, aki sokat kér a munkájáért. Itt se a véres elemek lesznek feltétlenül a felelősek a +18-as karikáért. Hanem a pszihológiai hatások és a téma lesz az, ami durva. Megaláztatás, kiszolgáltatottság, kínzások (amikbe állatok is beletartoznak), kapzsiság és ehhez hasonlók. És Emmai Ai által kiszabott halálok teszik igazán zseniálissá a művet.

8: Elfen Lied.

 elfen-lied-anime-hotspot.jpg

Ez az anime gyakori példa a felnőtt animék listáján. Viszont nem nagy szám, mert elég gyorsan megszokja az ember a megölések módjait. Nem fecsérlek rá több időt.

7: Perfect Blue.

 perfect-blue_379.jpg

Tökéletes egyensúly a brutalitás és a pszihológiai elemek között. A vége fele viszont az ember már aligha tudja követni az eseményeket.

6: Hellsing.

 hellsing_ultimate_vol1_cover.jpg

Ismert kultklasszikus. Sok vérrel, halállal és töménytelen akcióval. Alucard karaktere sem az a világmegváltó típus, de pont emiatt szeretjük.

5: Blue Gender.

 2023.jpg

Sci-fi történet keverve a véresebbnél véresebb jelenetekkel. Egy dolog is lenne, de a hozzáadott tömény társadalomkritika az ember önzőségéről és naivitásáról bőven megérdemli az első helyet. Aki meg nem szeretne pár képkockányi hentai jelenetet annak ott van az OVA változat.

4: Another

 75509l.jpg

A Végső Állomás animés megfelelője. Csak itt egy valaki kicseszett a halállal és emiatt mindenki hullik körülötte. A halálnemek is egész változatosak. Például: Torokátszúrás esernyővel,öngyilkosság, fulladás.

3: Berserk.

 mainpagepart1.jpg

A Dark Fantasy történetek koronázatlan királya. Realisztikus, darabolós és jó szaftos. Guts karaktere még tesz rá egy lapáttal, aki válogatás nélkül öli le a démonokat, szellemeket. És senki ne várjon Happy Endet 

2: Devilman.

 letoltes_2.jpg

Az 1972-es sorozat és a Chibis változatot leszámítva olyan Shounen-t kapunk, ami nem sz*rral gurít, ha a brutalításról van szó. Itt a minimum a vér és a végtagok elvesztése. Viszont megakadt a szavam, amikor az Amon Apocalypse OVA-ban Amon ÉLVE megeszi a csapattársát. Határozottan véres, brutális horror, ami nem ismeri az emberi határokat (hála a Devil Lady-nek, a b**d meg fogalmát is teljesen újraírták.).

Mielőtt kitérek az első helyre, néhány említhető példa: Higurashi no naku koro ni (azok a kivégzések és kínzások. Brrr…), Deadman Wonderland, Shiki, Tokyo Ghoul (rossz anime, viszont véres.)

1: Corpse Party: Tortured Souls.

 78811.jpg

Játék adaptációnak pocsék, de Slasher horrornak pont tökéletes. Annyira, hogy nemrég megmutattam Slasher rajongó haveromnak (tudjátok, aki reggeli mellé nézi a Péntek 13-at vagy a Fűrészt). Már az első résznél abbahagyta a nézését legalább egy hétre. Az oka egyszerű: Ha lehet mondani, eddig ez az egyik legnaturalistább horror anime. Kínzások, kivégzések bővelkednek vérben, brutalításban.

Ezt a listát lehetne a végtelenségig húzni, mert még megannyi példa létezik. Viszont, aki legközelebb ezzel a kritikával jön, lazán vissza lehetne vágni ezekkel az animékkel. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1712115103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grayboy94 2017.01.10. 13:13:38

A harmadik a 2016os berserk?

Mert az szörnyű lett..rondák az animációk, és sokmindent kihagytak a mangából ami fontos..

Akkor már inkább a golden age moviek, ott is van brutalitás bőven.

üres mező 2017.01.10. 17:48:44

Sokal kevesebb az edgy szar, mint vártam, sokkal kevesebb a gyerekek számára túl komplex sztori, mint ideálisnak tartanám.

Ragnafan1992 2017.01.10. 23:08:17

@Grayboy94: Nem. Az 1997-98 között futó szériáról beszélek.
animeaddicts.hu/encyclopedia.php?anime.1

Ragnafan1992 2017.01.10. 23:09:35

@üres mező: Itt sajnos a főbb probléma, hogy nem a komplexitást néztem, hanem a való brutalitást.

veterán33 2017.01.11. 15:34:58

Ez a bejegyzés már volt fent vagy csak sok hasonló kommentek miatt ismerős ez a bejegyzés?
Biztos Deja vu. Egyébként mit szóltok hogy a koreaiak és a kínaiak is gyártanak "mangákat". Én meglepődtem.

üres mező 2017.01.11. 17:07:13

@Ragnafan1992: Igen, ez volt az én problémám is. Ez a leglustább módja, amellett érvelj, nem gyerekeknek való. Csak abból, hogy nem gyerekeknek való, még nem következik, hogy érett. Ilyen alapon az első bekezdés utolsó mondatát is át lehetne húzni és megcsinálni azt a hentai listát. Emelné annyira a médium reputációját, mint a slasher horror gore pornó.

üres mező 2017.01.11. 17:11:43

@üres mező: Kiegészítés:
Én, ha meg akarnék győzni valakit arról, hogy az anime nem gyerekeknek való, azt tartalommal és nem felszínnel/körítéssel próbálnám elérni.

Ragnafan1992 2017.01.11. 17:22:11

@üres mező: Teljes mértékben igazad van. Csakhogy én kénytelen voltam a körítéshez nyúlni. Ennek legfőbb oka, hogy akik ezeket mondják nem tudják vagy nem akarják a tartalmat keresni. Amúgyis csak 2 max 3 anime az, ami más szempontból átlagos vagy az alatti. Summa Summarum: Eleve ez a lista nagy falat, hiszen minden +18-as anime más-más szempontból érdemli ki azt a helyet.

Qtya von Disznósajt 2017.01.24. 13:36:46

Csak tudnám miért nem látok itt Kaijit, Black Jack-et, Spice and Wolf-t...

Ragnafan1992 2017.01.24. 18:42:36

@Qtya von Disznósajt: Mert még azokat nem láttam végig. Általában csak azokat veszem listába, amiket már láttam vagy végignéztem.
süti beállítások módosítása