Sziasztok!

Komédia animét csinálni nem könnyű dolog. Ami a japánok számára tök viccesnek hat az nem biztos, hogy más embereknek is ugyanolyan vicces lesz de még fontosabb, hogy a komikum csak akkor vicces ha egyrészt érti is az ember másrészt tényleg vicces harmadszorra pedig igényes. Persze az aljahumort is lehet viccesen előadni de ha a viccet csak látjuk de nem értjük mert nincs az adott animéhez normális felirat akkor fújhatjuk az egészet mert egy büdös szót sem fogunk érteni az egészből. A random bullshit sorozatok  ( Hayate no Gotoku, Excel Saga, Nichijou, Panty and Stocking ) ilyen téren a legjobbak mert általában ész nélkül dobáják az utalásokat és paródiákat, a moe animék csak egy bizonyos réteget nevettetnek meg a csöcspoénok meg minden poénforrás legalja. Ennek tükrében lássuk, hogy teljesít a Level E című anime!

scan0002-5.png

A Level E eredetileg a Weekly Shounen Jump magazinban jelent meg 1995 és 1996 között és a mangát a Yu Yu Hakusho és a Hunter x Hunter mangakája Togashi Yoshihiro írta és rajzolta majd 15 évvel később 2011-ben a Pierott stúdió és a David Production leporolta a mangát és egy 13 részes sorozatban dolgozták fel. Az animét  Kato Toshiyuku rendezte aki a Full Moon wo Sagashite , a Code-E és a Mission-E animéket is rendezte. Mint ahogy talán a borítóból is kitalálhattátok ez egy Sci-Fi komédia.

Maga a történet 2 szálon fut amik azonban nem igazán kapcsolódnak egymáshoz. Az alapsztori szerint a világegyetemben számtalan békés illetve agresszív idegen faj él akik tudnak rólunk csak mi nem tudunk róluk. Főszereplő srácunk Yukitaka éppen megkezdené a saját életét az iskolai baseball csapat sztárjaként mikor is váratlanul lezuhan egy UFO a lakásában pedig egy idegen szőke férfit talál.

level_e_005.jpg

A srác neve amúgy Baka és mint kiderül ő egy alien és nem akármilyen hanem alien herceg aki éppen egy gyűlésre igyekezett de lezuhant és amnéziája miatt semmire sem emlékszik. A dolgok meg csak bonyolódnak mikor is megérkezik Craft Bakaherceg testőre és annak kísérete illetve egy balszerencsés baleset miatt háború kezdene kitörni egy agresszívabb alien fajjal akik a földön élnek.

_cyber12_com_level_e_03_mp4_snapshot_00_11_2011_01_30_11_15_01.jpg

A herceg azonban nagy szarkavaró hírében áll és lényegében arról szól a sorozat, hogy a herceg válogatott módokon igyekszik a főszereplők agyára menni mint például emlékbezárás vagy éppen egy Földvédelmező csapat összeállítása.

levele6.png

Itt jön be a 2. történetszál. Ugyanis Baka kiválaszt 4 srácot akiket megtesz a Föld Védelmezőjének azonban egyikük kivételével mind szabadulni akar csakhogy a herceg ezt nem engedi ezért a srácokat is válogatott kalandoknak teszi ki csak úgy hobbiból. És az a helyzet, hogy elmondtam mindent, lényegében arról szól a sorozat, hogy Baka herceg 13 részen keresztül válogatott baromságokkal borítja ki a szereplőket és okoz kellemes vagy épp kellemetlen perceket a nézőknek.És most nem nagyon tudok erre mit mondani, egy kezdő mangakától ez első próbálkozásnak nagyon jó lenne de egy olyan vén rókától akinek a Yu Yu Hakusho-t is köszönhetjük elég fura. A manga se valami hosszú alig 3 kötet  ( és nem tudom az milyen lehet) szóval kicsit olyan érzés ez mintha a mangaka csak azért csinálta meg volna a mangát, hogy ne unja szarrá magát egy szombat délutánon és az animével is ez a helyzet, kicsit olyan " csináljunk valamit két Naruto Szarpudden fillerévad között " érzése van neki, Ugyanakkor viszont önmagában nézve egy tisztességes mű ami tényleg vicces de az ember úgy is csak egyszer fogja megnézni mert többször nem érdemes mert a poénok messze nem ütnek akkorát, hogy emlékezetesek maradjanak. A történetvezetés nagyon ciklusos, több kisebb-nagyobb történetből áll össze a sorozat és ezeknek a minősége is eléggé ízlésfüggő. Szóval történet gyakorlatilag nincs de legalább kellemesen szórakoztatóak a kis történetszálak.

A látvány is elég változó függvényt mutat. A háttér és karakterdizájn elmegy, a CGI is egész elfogadható illetve némelyik Alien kinézet is egész pofásra sikerült.

maxresdefault_7.jpg

Nem sok csatajelenet van de azok meg inkább mókásan komolyanvehetetlenek ez főképp a Rangersrácok harcaira igaz. A poénok meg szintén felemások. Igazából olyan nagyon hasfalszaggató poénok nincsenek benne helyette inkább ilyen  kellemesen elmosolyogtató fajtájúakat kapunk.

Lássuk a karaktereket. Yukitaka igazából nem egy nagy was ist das , ő képviseli a normál emberi lényt a sorozatban. Baka egy igazi szarkavaró alak és igen ebből adódóan a az anime fő poénforrása is. Jól is hozza a formáját és Namikawa Daisuke is jól szinkronizálja igaz néhány alkalommal eléggé átmegy Hetalia style-ba a hangja. Craft a maga túlzottan ideges stílusával szintén okoz néhány kellemes percet és Takehito Koyasu hangjával párosítva ezeket egy élmény hallgatni. Ellenben ez az 5 kölyök valami kikészítően irritálóak. Mindegyiküknek van 1 darab személyisége és azt nyomatja a sorozta jó felében. Különösen a Deadpool Vörös srác Taiyo képes nagyon felidegelni az embert úgy, hogy elég csak megszólalnia.  A fekete hajú srác szarik mindenre, a Kék ruhás állandóan ordibál ugyanúgy a sárga ruhás, a fehér ruhás volt az egyetlen aki nem annyira idegesítő mint a többi kis kliséjellemű zsebpiszok. Az meg már csak slussz poén ,hogy ez a Power Rangers klisé már nem is tudom hányszor volt ellőve az ilyen animékben szóval ezek a leggyengébb poénok mégis ezek vannak a sorozat közepéig belerakva. Na mindegy van még egy alien bérgyilkos is akivel igazából csak 1-el többen vannak illetve feltűnik még Baka kicsi és halálosan fárasztó és karót nyelt öcsikéje Mohan illetve Baka menyasszonya Luna hercegnő is és ezzel megkapjuk a "' meg kéne nősülnöm de a franc sem akar " sztorit is de messze ezek a részek voltak a legjobbak az animében bár nem a legviccesebbek azok ugyanis a bogárnős részek de nem spoilerezek.

saki-620x.jpg

 

A zenék egész elfogadhatóak, a ViViD ED száma nagyon jó lett viszont az meglepett, hogy a Kill Bill-ben GoGo Yubari-t játszó színésznő azaz Kuriyama Chiaki adja elő az OP dalt ami maga szintén nem lett rossz.

És ezzel el is mondtam mindent. A Level E egy egész szórakoztató sorozat és arra bőven megteszi,hogy egy délutánt elüssön vele az ember de szigorúan csak ennyi mert 1 hét múlva már lehet nem is fogtok rá emlékezni annyira felejthető az egész.

Level E

-Idő: 2011

- Stúdió: Studio Pierott, David Production

-Rendező: Kato Toshiyuki

- Műfaj: Scfi-Fi, Komédia

- Opening: Cold Finger Girl by Kuriyama Chiaki

- Ending: Yume~ Mugen no Kanata by ViViD

- Hossz: 13 rész

Tetszett:

 - Apró de mégis elfogadható sztorija van

- A látvány egész elfogadható

- Craft

- A poénok javarésze nagyon jól sikerült

- Zenék

- Opening és Ending

Nem Tetszett:

- A legtöbb szereplőt egyáltalán nem lehet megkedvelni

- A Sablon Power Rangers részek

Értékelés:

-Százalékban: 77% -  Közepes

- Pontban: 7.5/10

Higgyétek el rengeteget vaciláltam a pontszámon, hogy mennyit is adjak neki. Nos mára ennyi voltam Sziasztok!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3411965615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása