Movie Review - Kung Fu Panda 3

2016.03.21. 10:08

Sziasztok!

Nem titok, hogy nagyon szeretem a Kung Fu Panda filmeket. Nem is csoda hiszen szerény véleményem szerint az 1. rész a Dreamworks valaha készített legjobb animációs filmje és lett az úgy, hogy szinte csak sablonokból építkezik de azokat nagyon jól használta fel és mindezt kombinálta a gyönyörű látvánnyal és iszonyat király harcjelenetekkel illetve Hans Zimmer 5 csillagos OST-vel is. Aztán 2011-ben befutott a 2. rész aminek sikerült véghez vinnie a lehetetlen küldetést: Nem csak , hogy megugorta a az 1. részt hanem még felül is múlta köszönhetően a még jobb harcjeleneteknek és Shen nagyúrnak aki sokkal jobb negatív karakter lett. Szóval én ezek után tűkön ülve vártam a 3. részt és végre sikerült megtekintenem.

kung_fu_panda_3_poster.jpg

A történet szerint Po és az Örjöngő Ötös szépen élik a kis mindennapi életüket mígnem Shifu úgy nem dönt, hogy átadja a stafétabotot Po-nak ám az 1. tanítási napja csúnya véget ér mikor is újabb nem várt fordulat következik be: Váratlanul megjelenik Po valódi édesapja Li ( Bryan Cranston ) aki nem kicsit forgatja fel a panda életét.

kung-fu-panda-3-screenshot-li-father-bryan-cranston-13.jpg

Azonnal el is viszi őt a Pandák titkos falujába ahol Po teljes örömmámorban úszkál ám az idill nem tart sokáig ugyanis felbukkan a film főgonosza Kai ( J.K Simmons ) akinek a mesterek erejére fáj a foga, hogy bosszút állhasson illetve slussz poénból még a pandákat is kiírtsa.

1450833628099.jpg

Po-ra marad tehát a feladat, hogy a pandákból igazi harcosokat neveljen miközben egyre több és ismeretlen dolog derül ki a pandák és Po múltjából. Lényegében ennyi a történet és ez ide éppen elég. Ha emlékeztek még a 2. rész végére akkor tudhatjátok,hogy az akkora spolier lett, hogy nagyjából mindenki belőtte, hogy mi is lesz a 3. rész a 3. rész egyik központi témája és lényegében annak meg is felelt. Viszont mi után megnéztem a filmet úgy éreztem, hogy jónak jó volt de ennél többet is ki lehetett volna hozni belőle. Hiszen már a 2. részben is voltak ugyebár erős utalások, láthattuk ahogyan egy flashback-ben Po apja Thor kalapácsát használja és azzal gyepálja a farkasokat.

po-father-wolves.jpg

Szóval ebből még rengeteg dolgot ki lehetett volna hozni, a pandák egyszerre lehettek volna harcosok és gyógyítók de ebből a film szinte semmit sem használ fel és e terén elég nagyot csalódtam a filmben. Viszont az nagyon tetszett ahogyan összekapcsolták az 1. és a 2. résszel, nagyon jók voltak az utalások és újfent sikerült egy érdekes történetet kitalálniuk bár ez a chi-s dolog szerintem a sorozatból lett átemelve hiszen abban volt egy hasonló dupla rész.

A látvány még mindig nagyon jó. Iszonyat jók a hátterek, a pandafalut is sikerült nagyon szépre megcsinálniuk, a harcok nagyon pofásak bár azért a pandaharc inkább vicces mint komolyanvehető. Viszont én a végső főharcnál néztem nagyot.

article_lead_wide1006915031gnhom5image_related_articleleadwide_729x410_gnholz_png1458005992400_jpg-620x349.jpg

 

OMG az animátorok meghívták Zack Snyderts, hogy segítsen nekik? Mert ilyet max tőle várna el az ember. Oké a 2. rész végső csatájától is leesik az ember álla de ami itt van az már egyenesen beszarás és van egy elég durva animés feelingje is és éppen ezért halálkomolyan én már vártam, hogy mikor kapunk egy teljes átváltozást ami alatt a Sailor Moon egyik átváltozó zenéje megy illetve csodálkoztam,hogy a csata alá nem vágták be a Sailor Stars zenéjét vagy pedig az Ai no Senshit! Persze ezek nélkül is a főcsata iszonyat pofás és a többi harccal is elmegy amit az 5-ös vív. Viszont a pandacsaták inkább kínosak mintsem komolyanvehetőek. Oké értem, hogy kisgyerekeknek készült de azért az idősebbek ezt inkább kínosnak érezhetik mintsem ütősnek.

De viszont nem ez a sorozat legnagyobb gyengesége hanem a karakterek.

kfp3-footage-6.jpg

Po változatlanul nagyon szórakoztató karakter bár ebben a részben nem fejlődik túl sokat a jelleme mint a 2. részben, Shifu és az 5-ös is teljesen rendben vannak bár az megint szíven ütött, hogy Tigrisen kívül a többiek megint a háttérbe szorultak. Viszont Tigris ebben a filmben érte el a karakterfejlődése csúcsát hiszen még az 1. részben eléggé irritáló volt a jelleme az fejlődött a 2. részre ahol már egész elviselhető volt míg itt már teljesen rendben volt. A gondok inkább a mellékszereplőkkel vannak. Te jézusatyaúristen . Nem túlzok ha azt mondom, hogy a mellékszereplők mindegyike olyan papírízű és egysíkú mint egy A4-es lap. Li karaktere messze nincs kihasználva eléggé sőt vele kapcsolatban azt éreztem, hogy az alkotóknak  fogalmuk sem volt róla, hogy mihez is kezdjenek vele egy idő után. Vannak baromi jó jelenetei de a film jó felét inkább végigbohóckodja az 1. komolyabb harca meg inkább kínos.Pedig mint mondtam a 2. részben Thor kalapácsát használja a rohadt életbe is.A többi panda meg annyira idegesített, hogy majdnem lefejeltem tőlük az előttem lévő  széket. A nagyon beharangozott pandacsaj Mei Mei ( Kate Hudson ) sem kapott túl sok műsoridőt, ennyi erővel ki is hagyhatták volna.

maxresdefault_4.jpg

VISZONT NEM VOLT SZERELMI SZÁL! KÖSZÖNÖM!

Ettől féltem ugyanis a legjobban, hogy egyrészt az egész átmegy egy " Kibe vagyok szerelmes ? Tigrisbe vagy a Pandacsajba " illetve egy " Kit válasszak apámnak ?" műsorba az egész és hála istennek ezeket kihagyták bár Ping féltékenységi jeleneteit is kihagyhatták volna. Sőt az ő szereplését eléggé feleslegesnek éreztem.

De nem is ők a legnagyobb gond hanem Kai. Na már most a készítők úgy nyilatkoztak anno, hogy a 3. résznek még az előzőeknél is durvább gonosza lesz. Na ehhez képest Kai majdhogynem rosszabb mint Tai Lung. Jó Tai Lung sem volt nagyon kidolgozva de legalább ő tényleg egy badass arc volt iszonyat jó kinézettel és ütős harcjelenetekkel. Ezzel szemben Shen nagyúr tényleg ütős főgonosz lett neki ugyanis volt jelleme és egy érdekes háttérsztorija, az a jelenet amikor felnyitja a tollait és szinte hipnotizálja velük Po-t még mindig nagyon erős jelenet igaz kicsit olyan volt a karaktere mintha Jafart az Aladdin-ból vegyítették volna Lokival. Na ezzel szemben Kai annyira egysíkú gonosz , hogy max a Tv sorozat vagy esetleg még a My Little Pony évadnyitó vagy évadzáró részeibe lenne csak hiteles de nem ide. Kai semmivel sem jobb mint Tai Lung volt sőt talán még bénább is nála. Így tehát a széria legjobb gonosza címet egyértelműen Shen nagyúr kapja.

A Kung Fu Panda 3 tehát eléggé vegyes érzéseket váltott ki bennem. Még mindig nagyon szórakoztató az egész de ezekkel a papírvékony és teljesen sótlan karakterekkel teljesen taccsra vágták az egészet így tényleg csak a szórakoztatási faktora és persze a végeharc miatt érdemes megnézni. Ez volt a Zootopia mellet a másik animációs film amit nagyon vártam az idén és így visszanézve a Zootopia méterekkel jobb és jó eséllyel pályázik a jövő évi Oscar-ra. A Kung Fu Panda 3 viszont inkább hasonlít a Shrek 3-ra bár annál még így is mérföldekkel jobb bár még így is ez a széria leggyengébb darabja. Érdemes ugyan megnézni de ne legyenek nagy elvárásaitok vele kapcsolatban. Adok neki egy sima 8/10-et és ha lesz 4. rész akkor remélem, hogy azzal már nem barmolják tovább a szériát. Mert, hogy az 1.és 2. rész nem is kétséges, hogy piszok jó.

Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr638508694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása