Sziasztok!

A mai napon egy igazi csemegével készültem nektek ugyanis egy nagyon  ismeretlen animével foglak most benneteket megismertetni amiről ha nem írna valaki akkor talán senki se hallana. Ez nem más mint a Gokudo-kun Manyuuki című fantasy anime!

19946l.jpg

A Gokudo-kun egy 1999-ben készült originál  akció-fantasy anime amit a SoftX stúdió készített akik mint már mindannyian tudjátok az eredeti Slayers trilógiát is legyártották. A rendező pedig Sugishima Kunihisa volt a Yugioh sorozatokat is rendezte. Elöljáróban igazából ennyit tudok elmondani róla mivel mangája az nincs, lássuk is mivel van dolgunk.

Igazából nehéz dolgunk nincs mivel ahogy mangája úgy túlzott története sincs az animének, a főszereplő egy Gokudo nevű srác aki mindig csak a pénzszerzésre tud gondolni de azt bármi áron ezért lop, csal, hazudik és mindent bevet a pénz megszerzése érdekében.

jester_the_adventurer_063.jpg

Élete  azonban hamarosan kalandok sokaságába fordul át amikor egy öregasszonytól ellop egy ékkőnek hitt közönséges követ amiben azonban egy Djinn lapult aki fel is ajánlja szokásos klisé 3 kívánság lehetősége de itt azonban nem ingyen ugyanis a Djinn-ért cserébe az öregasszony úgymond "csicskája" lesz  aki neki hála őrültebbnél őrültebb kalandokba keveredik amiket ő azonban sokszor igyekszik a saját hasznára is fordítani. Kalandjai során mellészegődik még egy fiatal lány Rubette, a mágikus világ hercege Niari illetve a Djinn is vele tart.

685-1.jpg

Az anime lényegében ezeknek a kalandoknak az elmeséléséből tevődik össze,összesen 4 ilyet kapunk a 26 rész alatt.Habár egyik sem találja fel a spanyol viaszt viszont mindegyik nagyon szórakoztató és nagyon elborult. De itt az elborult szót értsétek a lehető legvalósabb módon. Az anime ugyanis annyira agyatlan és ostoba hogy azt látni kell. Tipikusan az a 90-es évekbeli random bullshit anime amiben folyamatosan nyomják az idiótaságokat és esküszöm az Excel Saga óta nem röhögtem ennyit egy sorozaton mint ezen. Ha már itt tartunk beszéljünk kicsit a poénokról.

jester_the_adventurer_051.jpg

A poénok egyszerűen hihetetlenek. Vannak nagyon jó poénok, vannak olyanok amin majdnem behugyoztam a röhögéstől és persze van 1-2 erőltetett poén is bár azok nagyon is erőltetettek és nem viccesek ( például , hogy Goku állandóan túrja az orrát ). A fő poénforrás egyébként maga Goku de erről később.Az anime egyébként főképp helyzetkomikumokra épít de hát egy fantasy vígjátéknál erre kell számítani. Bár már az maga egy poén hogy egy fantasy világban mobilt használnak O_O. Egyszóval a röhögésfaktor garantált.Plusz itt végre ismét láthatom azt a bizonyos dolgot amikért anno megszerettem ezt a műfajt:

jester_the_adventurer_036.jpg

Hát igen, régi szép emlékek.....

Látványilag ugyan ez az anime sincs a toppon ahogyan a Slayers  első évada sem, majdhogynem ugyanúgy néz ki mindkettő.A fantasy világ itt is jól ki van használva csak a karakterek tűnnek eléggé elhanyagoltnak és összecsapottnak de valahogy ez nem zavart mert ide ez kell, persze vannak olyan dolgok is amiket szépen megcsináltak, ilyen például Djinn sárkányformája....

jester_the_adventurer_007.jpg

Vagy pedig a csaták. Egyszerűek de legalább jól néznek ki... (legalább nem robban fel az ember feje a sok CGI miatt)

jester_the_adventurer_058.jpg

A szereplők aztán egy újabb tészta a rétesben. Mint már az anime fő poénforrása maga Goku és nem véletlenül. Mert hát milyen is Goku: RIPACS, INFANTILIS, ÖNTELT, OSTOBA,KÉTSZÍNŰ, HAZUG szóval szöges ellentéte a tipikus férfi főszereplőknek de a hülyeségein egyszerűen meg lehet halni a röhögéstől.A csávó olyan szinten egy kretén amilyet még egy animében sem láttam de mégsem hat idegesítően a jelenléte. Ez egyébként nagyban köszönhető még Ishida Akirának is aki a hangját adta neki mert nagyon jó munkát végzett.Persze azért a többiekről sem szabad megfeledkezni. Rubette tökéletesen kiegészíti a főszereplőt és csinál is valamit nem csak fanservice módban van.

jester_the_adventurer_038.jpg

Niari pedig a perverz szoknyapecér és hozzá tényleg csak ez az 1 poén kötődik és ezért sokszor hat teljesen feleslegesnek a karaktere.

jester_the_adventurer_004.jpg

Rajtuk kívül van még ugye pár mellékkarakter is bár ők vajmi keveset szerepelnek és a történetük után a legtöbb el is tűnik. Vannak köztük kedvelhetők mint például a Tigrislány vagy Ikkyu és vannak köztük vernivalóan irritálóak ezek főképp az aktuális főgonoszt illeti meg ugyanis mindegyik eszméletlenül idegesítő, főképp Indra akinek az igazságról előadott monológjától még Amelia is lemenne hídba. Szóval a főbb szereplők szintén egyszerűek de szerethetőek. Viszont ami igazán meglepett ,hogy a készítők behoztak pár ismertebb mítoszbeli történeteket és legendákat mint például Momotaro vagy pedig a kérdéseket feltevő Szfinx. Ezek amolyan vérfrissítésnek hatottak ki a sorozatra.

jester_the_adventurer_031.jpg

Akkor végezetül a zenék. A háttérzenék nagyin jók meg lettek komponálva, illenek az adott részhez ami alatt szólnak. Az opening egy kellemes kis jrock dalocska, nem kivételesen kiemelkedő de hallgatható. Az első ending úgymond szólva nem tetszett főképp zenei téren viszont a második már képileg és zeneileg is jó lett. Így a végére is értem a beszámolónak, remélem meghoztam a kedveteket ehhez a nagyon agyament sorozathoz.Aki belekezd az garantáltan jól fog szórakozni rajta.

Gokudo-kun Manyuuki

-Idő: 1999

-Stúdió: SoftX

-Rendező: Sugishima Kunihisa

-Műfaj: Akció-Komédia, Fantasy

-Opening: Prism by Baiser

-Endingek:  Wake Up! by Chisato

                 Silent Moon by Ellemo

-Hossz: 26 rész

Tetszett:

-Olyan agyatlan az egész hogy nem lehet nem röhögni rajta

- Jók a történetek

- Szerethető főkarakterek

- Goku viszi a hátán az egészet

- Szép a háttérgrafika

- Nagyon jók a csaták

-Eszméletlenek a poénok

-Egyáltalán nem veszi komolyan magát

-.Zenék

-Opening és a 2. Ending

Nem Tetszett

-Idegesítő főgonoszok

-Niari

-Van benne 1-2 erőltetett poén

- A karakterdizájn lehetne szebb is

Értékelés:

-Százalékban: 87 %-Jó

-Pontban:  8/10

Ennyi voltam mára SZIASZTOK!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr287127449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása