Sziasztok!

Eddigi tapasztalataim alapján a japán animeipar eléggé hadilábon áll az olyan témákkal amik nem a saját kultúrájukból származnak. A Vámpír illetve a Szellem témában már alkottak figyelemre méltó sorozatokat viszont a Zombi téma még mindig nem az erősségük sajnos.

Ma egy olyan anime van nálam terítéken ami nagyon jól tükrözi azt amit az előbb említettem. Ez a Sankarea.

34623l.jpg

A Sankarea Hattori Mitsuru 2009-2014-ig futó mangája alapján készült , a sorozatot pedig az a Studio Deen követte el akik régebben tudtak jó animéket gyártani mára viszont inkább a meleg pornó animék gyártásával foglalkoznak ha meg mást csinálnak akkor az vagy felejthető vagy felhypolt marhaság (igen a Higurashi-ra gondolok).  A rendező pedig Hatakeyama Mamoru volt akinek ez volt az első rendezése és ez sajnos eléggé meg is látszik az animén.

Szóval az anime központi témája a zombik. Főszereplőnk Furuya Chihiro gyerekkora óta zombimániás, ideje nagy részét zombis filmek nézésével illetve zombis játékok játszásával tölti illetve arról álmodozik hogy egy zombilány lesz a barátnője.

sankarea_001.jpg

A srác egy templomban éli átlagos életét a pap apjával , a kissé szenilis nagyapjával , a lélekmentes hangnemben beszélő húgával és egy macskával.

sankarea_031.jpg

Élete akkor változik meg a macskája elpusztul és a srác feketemágiával akarja őt visszahozni az életbe. Ekkor találkozik a másik főszereplővel, Sanka Rea-val aki egy gazdag család egyetlen gyermeke és már nem bírja elviselni az életét ezért titokban beleiszik a varázsitalba amitől később tényleg zombivá lesz.

sankarea_082.jpg

A lány beköltözik Chihiro-hoz és minden vágya hogy normális életet éljen ám a dolgot megnehezíti a lány apja aki magának akarja Rea-t és mindent elkövet hogy visszaszerezze őt. A történet nagyjából ebből építkezik , nem egy nagy eresztés a cucc láttunk már sokkal gyengébben megírt sztorit is de a gond megint ott kezdődik hogy maga az alapkoncepció papíron jól hangzik viszont a megvalósítás igencsak szegényes. A zombitéma ugyan elég sokszor visszaköszön és egy-két érdekesebb dolgot ki is hoztak belőle csakhogy ez is 3-4 rész után átmegy egy 12 egy tucat romantikus-ecchi-fanservice sorozatba.Tehát másnéven megkapjuk a Warm Bodies animésített kiadását. De 2 jó pont máris jár 1 dologért: Tényleg elég sok zombis cuccot mutatnak benne, filmeket, játékokat, babákat....

Grafikai fronton az anime felemás teljesítményt nyújt. A háttérgrafika szép, a zombis cuccok is jól vannak megcsinálva és a karakterdizájn sem rossz.

sankarea_003.jpg

Ugyanakkor ez is sajnos tele van grafika fail-ekkel, és tudom ez csak kekeckedés de miért vannak a srácnak macskafülei? Engem legalábbis baromira irritáltak .

Szereplők. Chihiro  egy egyszerű de szerethető karakter talán a sorozat legkedvelhetőbb szereplője ő volt, Rea viszont eléggé egysíkú karakter, ha nem tudnánk róla hogy zombi akkor szinte fel se tűnne mert annyira nincs jelleme mint egy hullának. A csaj csak a sajnáltatáshoz ért a legjobban de az már nem jut eszébe hogy a rinyáláson túl mást is csinálhatna. Aztán a fontosabb szereplők közt van még Ranko ,Chihiro tsundere unokatesója....

sankarea_004.jpg

Plusz amellet hogy tsundere még rohadtul fülsértő szinkronhangja is van. Na de akkor jöjjön a sorozat mélypontja karakterileg aki nem más mint Rea apja.

sankarea_146.jpg

A sorozat azt akarja ugyanis elhitetni hogy ő mindent Rea érdekében csinált holott ez marhára nem így van. Ez a fazon egy degenerált pedofil állat komoly pszichés problémákkal. Legalábbis ha valaki meztelen képeket csinál a lányáról akkor az pedofíliának számít.Nem tudom hogy a mangaka miért csinálta ilyen degeneráltra, ámbár hozzá is csináltak egy hű de szomorú múltat amit akár komolyan is lehetne venni ha nem lenne marhára szájbarágós és klisés az egész.Bár az a jelenet amikor a srác leoltja a fatert messze a legjobb jelenete az egész animének és lehet hogy most kárörvendőnek fog tűnni de valahogy élveztem nézni ahogy ez a degenerált f@kalap szenved. Az ilyenek nem érdemelnek mást. A többi szereplő meg voltaképp említésre sem méltó tucatszereplők szal haladjunk is tovább.

Maga az anime komédia néven van reklámozva. Na most már maga az komédia hogy ezt annak nevezik. A poénoknak kb a 90%-a egyáltalán nem vicces, az önismétlődő poénok fárasztóak , amiből ki lehetett volna hozni egy vicces jelenetet az meg átmegy Győzike show szintű degenerált humorba.Emellett még sikerült 2 teljesen értelmetlen fillerrészt is belerakniuk Ranko és Chihiro gyerekkoráról illetve a húgica és barátai zombivadász kalandjairól.

sankarea_507.jpg

"A KIS TRANSZVESZTITA"

Most komolyan ez most fiú vagy lány? Mondjuk az X-Akták utalás poszter kellemes emlékeket idéz fel. És igen a fanservice...

sankarea_344.jpg

Hál istennek itt azért nem mentek túl messzire a készítők és meg kell hagyni hogy Rea ilyenkor tényleg zombiként viselkedik. Ja és van még egy-két priceless jelenet....

sankarea_506.jpg

Hmmm NYAMI!

Ezek a jelenetek mégha kissé gyomorforgatóak is de legalább emelik a sorozat elég alacsonyan lévő színvonalát.

Már csak a zenék vannak hátra.A Háttérzenék most kivételesen szépen sikerültek, jó volt hallani őket. Az openinget az általam fokozottan megvetett Nano. Ripe adja elő akiket csak abban a másfél percben lehet elviselni de a full dalaik már nem az én fülemnek valóak, egyedül a Jinrui openingje volt az ami úgymond tényleg tetszett tőlük. Az endingről Annabell gondoskodik aki most egy dögunalmas altatódalt ad elő szóval nyugodtan át lehet tekerni.

A Sankarea ugyanolyan sorsra jutott mint a legtöbb Studio Deen anime ami nem melegpornó,egyszer megnézi az ember aztán el is felejti hogy létezik.Ez részben a nagyon gyenge történetvezetésnek és az irritáló szereplőgárdának köszönhető de mégis a fater és a szerelmi műdráma vágja taccsra az egészet.Az a pár pozitívuma amije van a sorozatnak szerencsére megmenti a totális katasztrófától, egyszer nézhető de felejthető darab.

Sankarea

-Idő: 2012

-Stúdió: Studio Deen

-Rendező: Hatakeyama Mamoru

- Műfaj: Romatikus-Ecchi-Komédia, Horror (ezt még leírni is kész vicc )

- Opening: Esoragoto by nano. RIPE

- Ending: Above your hand by Annabel

-Hossz: 12 rész

Tetszett:

-Tetszetős a zombis alapszitu

-Chihiro a legjobb karakter az egészben

- Zombis cuccok

-Jó a háttérgrafika

- Van benne 1-2 egész érdekes jelenet

-Zenék

-Opening

Nem Tetszett:

-Alig hoznak ki a zombis alapból valamit

-A Mellékszereplők

-A Fater

-Szerelmi műdráma

- Fillerrészek

-Nagyon gyenge a történetvezetés

-Ending

Értékelés:

-Százalékban: 68%-Közepes

-Pontban: 6.5/ 10

Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr66925097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása