Sziasztok!

Mivel nem tudtam kitalálni semmiféle bevezető szöveget ezért csak szimplán kijelentem hogy a mai alkalommal a Medaka Box sorozattal és annak folytatásával fogok foglalkozni. Csapjunk is bele!

Medaka-Box_1.jpg

A Medaka Box a  nagy népszerűségnek örvendő mangaka Nishio Ishin 2009-2013-if futó mangája alapján készült . Ha valakinek ismerős lenne ez a név az nem csoda hiszen az ő nevéhez köthető a roppant (bár meg nem érdemelt ) népszerű Monogatari szériák szóval a Bake, a Nise, a Kizu és a Katanagatari is. A Monogatarikról pont csak annyit tudok amennyit Peter kritikájában olvastam róluk, illetve belenéztem a Bake-ba de 2 rész után dobtam is puszta érdektelenségből. Na de visszatérve, a Medaxa Box sorozatot a Gainax stúdió készítette akik olyan többek közt mára legendásan jó sorozatokat készítettek mint az Evangelion, a TTGL,  A Shikabane Hime és a Panty and Stocking. A rendezői székben pedig az FLCL rendezője Saeki Shouji ült be.

A történet a frissen megválasztott diáktanács elnök , Kurokami Medaka  körül forog aki miután átvette pozícióját szinte azonnal be is vezeti a kis ötletládáját is amibe a diákok dobhatják be kéréseiket amiket a lány aztán a maga fura módján persze de mindig meg is old.

medaka_box_001.jpg

Persze nincs egyedül hiszen vele tart gyerekkori barátja Zenkichi, az egyik csodálója Kouki illetve egy pénzmániás úszózseni Mogana is.

medaka_box_586.jpg

Az 1.évad eléggé epizódikus jellemű szóval minden részben adott egy külön eset amivel ennek a kis csipet-csapatnak kell foglalkoznia , mígnem felbukkan az iskolai rendfenntartó egység aki iszonyat módon féltékenyek a tanácsra, a vezetőjük pedig egy szociopata kissrác Myouri aki mindenáron le akar számolni a lánnyal.

medaka_box_009.jpg

Sajnálatos módon az első évad nem mutat valami sokat, a játékidő kb 80%- kizárólag arra megy ki hogy Medákát addig dicsőítsék amíg már mindenkinek a könyökén jön ki a csaj összes jótette.Az agybajos branch is csak a vége fele mutatkozik meg és legalább akkor végre történik is valami. A 2.évad már jóval komolyabb hangvételt üt meg, megjelenik egy újabb csapat különleges emberke akik egy olyan programban kívánnak részt venni amiben  szuperképességes embereket akarnak kifejleszteni amihez persze a normális embereket fel kell áldozni amit Medaka nem nézhet tétlenül és kezdetét veszi a vad csatározások sora, közben megjelenik pár ismerős arc is, előkerülnek múltbéli dolgok és az is kiderül hogy ki kavarja a barnát ezerrel az iskolában.

Hakama_and_six_members_of_the_Thirteen_Party.png

A történet ezeken a pilléreken nyugszik, és meg kell hagyn elég random módon érintett eleinte a stílusváltás. Míg az első évad egy szimpla iskolai slice-of life ami a vége fele átmegy shounen-be addig a 2.évad már kőkemény shounen ahol minden részben új ellenfél kerül terítékre. Azért azt meg kell hagyni hogy a 2.évad nagyságrendekkel jobb mint az első már csak a fent említett okok miatt is. Maga a történet ugyan nem egy nagy was ist das de kellemesen kikapcsoló, habár sokszor már maga a sorozat se tudja eldönteni hogy mi is akar lenni igazából.

Grafikailag az anime iszonyatosan jó. Nagyon szép színekkel dolgoztak, a hátterek nagyon jól vannak megcsinálva, a karakterdizájn meg elvontabb nem is lehetne.

2mo2rev.png

"SUPER SAIYEN POWER!!! "

Persze egy olyan stúdiótól mint a Gainax nem várhatunk kevesebbet, ennél durvább látványa tényleg csak a Stockingnak van.A Harcok  viszont elég felemás érzést váltottak ki bennem. Egyrészt vannak benne iszonyat jó csaták csak sajnos ez is beleesik a túlzás csapdájába, vagyis a főhőst szarrá is verhetik mégis alig lesz baja viszont az ellenfél egyetlen rúgástól kifekszik, jó példa erre a nindzsa bérgyilkos elleni küzdelem.

663227-mba05_17.jpg

Vazze ettől még Darth Vader is összecsinálná magát. Plusz van még pár kisebb grafikai WTF.....

medaka_box_517.jpg

scared_fluttershy__vector_by_landboom-d4tyo08.png

Hát aki ezt meglátja garantáltan röhögőgörcsben tör ki, annyira röhej ahogyan ez kinéz. De úgy össz-vissz a látvány nagyon is rendben van.

Szereplők terén nagyon változatos társaságot kapunk. Ugyanis ebben az animében ha szabad így fogalmaznom , senki sem normális. Medaka egy amolyan " mindenkiért mindent" típusú harcos csaj viszont a vége fele már teljesen érdektelen és agyontápolt személyiséget kap,  Zenkichiék még a normálisabbak közé sorolhatók az ellenfelek viszont komolyan mondom mintha most szöktek volna Sümegről. Van itt Amelia type rózsaszín hajú loli, Rozsomák eltitkolt kölke,  Afró-Amerikai harcos csávó, gyilokmániás nindzsa, eléggé eltúlzottan egoista Saiyan csávó  és előkerül a hikkikomori , labilis idegű nővér is aki Asurának hiszi magát a Soul Eater-ből.  Elsőre ugyan viccesnek tűnnek de sajnos ők is egy idő után nagyon fárasztóak lesznek az állandó szájkaratéik miatt,ez főképp a Saiyan csávó-ra igaz bár ez már eleve a műfaj egyik alapbetegsége. Aztán van még itt hugikomplexusos bátyó is akivel nagyon nem tudtak mit kezdeni ezért egy idő után nem is csinál semmit....

Maguro's_room_of_Medaka_pictures.png

"PLUSZ FELVÁSÁROLTA A TELJES MEDAKA FAN PIACOT"

Illetve hogy a lolisoknak is legyen valami itt van Shiranui akit próbálnak nagyon fontos szereplőnek beállítani, a valóságban azonban csak fekzabál minden kaját ami 10 cm-re van tőle.

medaka_box_006.jpg

Ráadásul iszonyatosan idegesítő a szinkronhangja.

Térjünk ki a humorra. Őszintén megmoddom,Medaka melleiből adódóan itt is főképp mellpoénokra számítottam de szerencsére pozitívan csalódtam ilyen téren. Nincs benne sok mell poén, amik meg vannak benne azok se rosszak. Amit az Amelia type csaj összeszenved Medakával az komolyan az egyik legnagyobb poén a sorozatban. Mondjuk humor terén eléggé satnya az egész, inkább a túlzott komolykodásra mennek rá.

Már csak a zenék vannak hátra. Maguk a háttérzenék hanyagolhatóak, az openingeket Kuribayashi Minami adja elő akit én nagyon kedvelek  annak ellenére hogy évente kb 8 anime single-el jön ki és azok közül talán ha 3-ra lehet mondani a jó szót.Az első évad openingje sajnos a csalódás kategóriába megy viszont a 2.évadé már nagyon tetszett.Az endingeknél is nagyjából ez a helyzet, az elsőt Medaka seiyuu-a, Toyosaki Aki adja elő aki ugyan egy jó szinkronhang de énekesnőként hagy némi kívánni valót maga után. Ezt a készítők is láthatták hiszen a 2.évadra lecserélték őt Misato Aki-ra aki viszont egy nagyon jó kis dalt énekelt fel endingként.

Ez volna részemről a Medaxa Box sorozat, nem volt vészes csak az első évad amolyan semmilyen míg a 2. már szimpla agyatlan shounenfight-olás mindenféle értelem nélkül de mégis nagyságrendekkel jobb mint a "Dicsőítsük Unalomig Medakát" első évad.A cliffhengeres befejezés pedig talán arra ad okot hogy lesz 3.évad is.Egyszer meg lehet nézni de ne várjatok tőle túl sokat.

Medaka Box+ Medaka Box Abnormal

-Idő: 2012

-Stúdió: Gainax

-Rendező: Saeki Shoujo

-Műfaj: Slice-Of-Life, Shounen

-Openingek: Happy Crazy Box by Kuribayashi Minami

                 BELIVE by Kuribayashi Minami

-Endingek: Ohanabatake no Tsurutette by Toyosaki Aki

                Shogushin Paradox by Misato Aki

-Hossz : 12 rész ( 1. Évad )

             12 rész ( 2.Évad )

1.Évad: Tetszett:

-Érdekes az alaptörténet

-Szerethetőek a főszereplők

-Medaka

-Iszonyat jó a látvány

-Zenék

Nem Tetszett:

- Nagyon gyenge az egész

- Különösebben nem történik benne semmi

- Nagyon fárasztó ellenségek

-Opening és Ending

Értékelés:

-Százalékban: 64%-Közepes

-Pontban: 6/10

2.Évad: Tetszett:

-Még mindig jó a sztori

-Nagyságrendekkel jobb mint az 1.

- Nem teljesen százas gonoszok

-Jók és viccesen eltúlzottak a harcok

-Zenék

-Opneing és Ending

Nem Tetszett

-Túlzottan komolykodó lett

- A szereplők egy idő után totál unszimpatikusak lesznek

-A Befejezés

Értékelés:

-Százalékban: 81%-Jó

-Pontban : 8/10

Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr966896771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása