Sziasztok!

Bocs az inaktivitásért de úgy gondoltam hogy kiköltözöm a palotából 2 hétre egy kicsit nyaralni de most újra aktivitásba fogok. Már kész a versenyvideó az Oscarra de arra még várnotok kell addig is íme egy ugyan rövid de érdekes kis anime kritikája . Ez nem mint a Shinigami No Ballad!

cover_1.jpg

A Shinigami No Ballad először Novel formában jelent meg amit Hasegawa K-ske írt és Nanakusa rajzolt és 2003-2009-ig futott a Dengeki Bunko magazinban majd manga formában is megjelent amit már Izumi Asuka rajzolt és írt és 2005-2007-ig futott. Az anime se váratott sokáig magára ami 2006-ban került adásba és alig 6 részes. Az animét a Group TAC stúdió készítette a rendező pedig Mochizuki Tomomi volt aki olyan animéken dolgozott már mint a Zettai Shounen, a Maison Ikkoku és a Pupa. Műfaját tekintve a sorozat Fantasy-Dráma.

A Történet maga nem igazán agytörő aki látta Member videóját a Shigofumiról azok tudhatják hogy nagyjából az alapszituáció megegyezik. Főhősünk egy Shinigami lány Momo és a hű segéde egy macska Daniel.

momo_the_girl_god_of_death__017.jpg

Ez a lány és macskadémontársa részről részre jelenik meg az adott epizód főbb szereplőinek akik életük során már szembesültek valamilyen módon a halállal,legtöbbször valamelyik családtagjukon keresztül és ezért nem tudnak megnyugodni ahogyan a halottak sem. A Lány tehát beleavatkozik az emberek életébe hogy megértesse velük az élet fontosságát mielőtt eljönne értük.

Mint ahogyan már ebből tudni lehet az anime epizódikus jellegű minden részben adott egy újabb személy aki elvesztette egy szerettét és nem talál nyugalmat és voltaképp ő segít nekik de hogy miért azt nagyon nem lehet tudni. Szóval össz-vissz erről szól az anime semmi többről. Részletesebben nem lehet leírni a történetet hiszen olyan egyszerű mint az 1x1 mégis meglepően hangulatos tud lenni az anime bár nagyon érződik rajta a Shigofumi hatás de annyival jobb nála hogy nem veszi magát komolyan. Ez már egy jó pont az ilyen műveknél.

Látványilag az anime ugyan szintén elég semmilyen de Momo kinézete mindent visz. Nem tudom miért de nagyon tetszett a dizájnja még ha kicsit moe-ra is sikeredett. A Hátterek szintén jól vannak megcsinálva de a mellékszereplő kinézete nagyon lapos és sokszor el is vannak rajzolva. Ennyit a látványról folytassuk tovább....

Karakterekről szintén nem beszélhetünk elvégre talán 3 karakter van aki több szerepet kap a többiek a részük után szépen eltűnnek az éterben. Momo karaktere viszont kellemesen hat az animére mégpedig azért mert vannak érzelmei nem pedig egy robot mint Mika volt,ennél fogva ő győzött. A Mellékszereplők pedig mint mondtam elég unalmasak. Van itt plátói szerelmes srác aki egy macskás lány miatt sír, aztán az én külön kedvencem a gamer srác aki a gamer nagyapa utolsó kívánságát akarja teljesíteni....

momo_the_girl_god_of_death__022.jpg

 

De tényleg az volt a legjobb rész a kocka nagyapával :)

Meg van itt anyakomplexusos tinilány aki nagyon felnőttes akar lenni stb.....

momo_the_girl_god_of_death__025.jpg

Nem nagy eresztések viszont tényleg valós érzelmeket mutat az anime nem pedig mondva csinált világproblémává felfújt dolgokkal operálnak. Voltaképp ez egy lightosabb dráma de pont ebből jön a legnagyobb negatívuma,az pedig az hogy nagyon hamar ellaposodik és önismétlődővé válik. Komolyan majdnem mindegyik rést ugyanazon a formulán halad csal más módon tálalja mondjuk az utolsó rész kicsit feloldotta ezt a kört a szemléletváltással.

Márcsak a zenék vannak hátra. A Betétdalok közt vannak ugyan ütősebbek, a legjobbak azok amik az 5.részben hallhatóak. Az Opening -Ending páros kellemesen lírai dallamúak szóval nem az én izlésemnek megfelelőek,egyáltalán nem tetszettek. A Túl csöpögős dalokat nagyon tudom utálni.

Voltaképp többet nem is tudok elmondani a Shinigami No Balladról hiszen nagyon rövid. Az érzelgősebb lelkűeket biztos jobban meghatja de rossznak egyáltalán nem mondanám.Egyszer mindenképp érdemes átrágnija magát rajta az embernek de összességében nem egy nagy eresztés. De azért az epizódszámot pont eltalálták,talán a készítők is látták hogy ebből nem lehet 12-13 részt kihozni mert akkor végleg ellaposodna az egész.

Shinigami No Ballad

-Idő: 2006

- Stúdió: Group TAC

-Rendező: Moshizuki Tomomi

-Műfaj: Fantasy-Dráma

-Opening: No One by KOY

-Ending: White Messenger by KOY

-Hossz: 6 rész

Tetszett:

-Egyszerű de érdekes története van

- Néhol egész szép a látvány

-Momo

-Háttérzenék

-Valós érzelmeket mutat be

-Nem veszi magát komolyan

Nem Tetszett

- Nagyon sokszor válik lapossá

- Sokszor túl érzelgős

-Opening-Ending

Értékelés:

-Százalékban: 78%-Közepes

- Pontban: 7.5/10

 

Tudom elég rövid kritika lett de a következő már nem lesz az :)  Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr76511367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása