Jó Reggelit Mindenkinek!

Jó tudom alig pár napja raktam ki az új videómat de úgy hozta a véletlen hogy nagy nehezen de végignéztem eme csodát ami a Black Bullet címre hallgat és most ki kell adnom magamból minden érzésemet iránta.......

57947l.jpg

 

A Black Bullet először light novelként jelent meg amit Kanzaki Shiden és Ukai Saki készít és ami 2011 óta folyamatosan jelenik meg  , a manga verzió pedig 2012 óta fut a Dengeki Maoh magazin oldalain.Maga az anime pedig az idei tavaszi szezon egyik üdvöskéje amit a Kinema Citrus stúdió készített akik a Code Breakert is elkövették anno, a rendező pedig Kojima Masayuki volt aki a Master Keatont, a Mahou Shoutengai-t és az Azuki-chant is levezényelte.

Voltaképp a történet olyan egyszerű mint az 1x1, a távoli jövőben járunk ahol is az emberek harcban állnak az úgynevezett Gastrea nevű mutáns óriáslényekkel akik a múltban csaknem teljesen kiírtották az emberiséget ,a megmaradt népesség pedig egy fallal körülvett városban tengeti napjait és a békét a rendőrség mellet az úgynevezett Civil Ügynökök Szervezete tartja fent.

(KLISÉHALOM)

Főhősünk Rentarou is egy ilyen Ügynök aki maga is szemtanúja volt a nagy támadásnak és most minden erejével azon van hogy megállítsa ezeket a lényeket.

black_bullet_036.jpg

 

 

Társa pedig egy kiscsaj Enju aki joggal pályázhatna a világ legátlagabb loli szereplője címre.

black_bullet_020.jpg

Na most fontos megemlíteni hogy minden ügynöknek egy ilyen csaj a társa mivel ők maguk is hordoznak Gastrea vírust magukban ami az anyjuk terhessége alatt került beléjük. Őket nevezik elátkozott gyermekeknek és a normélis emberek kirekesztik őket,félnek tőlük és utálják őket.

(KLISÉHALOM)

Tehát voltaképp az anime az ö életüket követi végig miközben veszélyesebbnél veszélyesebb kalandokba keverednek de a sztori igazából csak a 9. résztől  kezd nagyon kaotikussá és komollyá válni mikor is már teljesen elszabadulnak az indulatok. Ugyanis jönnek tömegével az óriásmutánsok és egy Rentarou vezette hadseregnek kell megállítania őket.

(KLISÉHALOM)

Eközben persze megismerhetjük a többi fontosabbak ítélt szereplőt is, jönnek új barátok és ellenségek,kiderülnek titkok a múltból,megy az álpolitika ezerrel és így tovább.

Dióhéjban ennyi az egész. Mielőtt részletesebben belevágnék a kivesézésébe had mondjak el valamit. Úgy ültem le az anime elé hogy nem voltak nagy elvárásaim az egésszel és erre az anime képes szemen köpni az embert. Ugyanis még a nagyon minimális elvárásoknak sem képes megfelelni. Igazából a Black Bullet tökéletes példa a HOGYAN CSINÁLJUNK OLCSÓ ,EPICNEK SZÁNT NAGY SEMMIT kifejezésnek. Annyira süt róla az olcsóság hogy azt még egy vak is látja.

Nem véletlenül írtam a sztorileíráshoz hogy kliséhalom. Ugyanis az anime egy nagy határ sablon bár ez nem feltétlenül lenne nagy hiba hiszen ha a sablonokat jól felhasználják akkor még egy jó sorozat is kisülhet belőle mint például a Shikabane Hime. A Gond ott kezdődik hogy a Black Bullet képtelen jól felhasználni a sablonokat de voltaképp a készítők még egy minimális eredetiséget sem voltak képesek belerakni helyette mit csináltak: Úgy van: POFÁTLANUL LOPKODNAK MINDEN OLYAN ANIMÉBÓL AMI AZ ELMÚLT ÉVEKBEN NAGY SIKER VOLT. A Fallal körülvett város amit óriásszörnyek ostromolnak egy az egyben a Titánokbók van nyúlva bár ezt sokan fel is emlegették,a szörnyvért hordozó női alak egy hatalmas Claymore nyúlás annyi különbséggel hogy ott normálisan vannak megcsinálva itt viszont a lányok szörnyjelleméből semmit nem látunk. Aztán persze van itt művégtag az FMA-ból, öntelt elit katonák a Valvrave-ból és még sorolhatnám. Mindenfajta eredetiség hiányzik a sorozatból de mint írtam a készítők se nagyon foglalkoztak ilyesmikkel. És akkor még ott van a csomó kérdőjel a végén bár a Gastreákat nagyon nem is kell magyarázni mert akinek nem esik le a láda felnyitása jelent után hogy mik is ezek annak szemüveg kell. Más szavakkal itt már a fejénél bűzlik a hal.

Látványilag az anime ugyan mutat valamit de ne legyenek nagy reményeink. A Szereplők kinézetét már meg se említem. Voltaképp itt egy adag loli a lolimániásoknak,egy rakás bishi a csajoknak és egy adag bishoujo a fiuknak és ennyi. A Hátterek ugyan jól vannak megcsinálva és van 1-2 izgalmasabb harc is de sajnos ezek mind ki vannak spórolva.

black_bullet_074.jpg

A Gastreák kinézete szintén hagy némi kívánnivalót maguk után bár még mindig normálisabbak mint a Mao-chan óriás állatai. De ami nagyon nem látszik az egészen az a posztapokaliptikus hangulat. Legalábbis én nagyon hiányoltam ugyanis semmi hangulata nincs az egésznek.

Aztán ott a másik véglet a szereplők. Rentarou voltaképp dettó ugyanaz mint az összes többi "Hű de komoly vagyok most mert szörnyű gyerekkorom volt" típusú főhős annak minden negatívumával köztük azzal is ami engem az ilyeneknél  a halálba idegesít, az hogy mindent és mindenre üvölt mint egy sakál mintha ettől komolyabban vehető lenne a karaktere. Plusz Kaji Yuuki adja a hangját a Titános marhaságban is a fpszereplő hangja volt. Enju annyira unalmas és jellemtelen mint egy meszelt fal emellet felruházták az összes Moe-Loli dologgal ami csak létezhet. Két karakter van akit úgymond meg lehet kedvelni az animében,az egyik Kisara a srác úgymond főnöke .....

black_bullet_027.jpg

A Másik pedig a kissé megszállot dokinő bár ő sajnos nem szerepel sokat. Aztán persze ott van a jelenlegi elnök aki egy átlagcsaj, Jön még több Ügynök és a loli segédeik és feltűnik a színen egy titokzatos maszkos illető Kagetane....

black_bullet_039.jpg

Na az ő karakterében van a legtöbb kraft misztikum terén naná hogy sikerül jól elrontani a végére.

Emellet az anime úszik a kihasználatlan lehetőségekben például mikor Rentarou egyszerre beadja magának az új drogot . Na abból egy csomó mindent ki lehetett volna hozni naná hogy semmit nem kapunk belőle. A Befejezés meg úgy van összecsapva ahogyan a nagy könyvben meg van írva,annyi kérdőjel maradt a végére hogy egy dobozt meg lehetne tölteni velük. Viszont legalább kihagytak pár dolgot belőle ami ronthatná az eleve sem nagy színvonalat. Az első ilyen hogy kispórolták a loli csajok meztelen testének mutogatását,a mellpoénok is minimálisra vannak véve, nincsenek benne diáktanácsos hülyeségek és végre tengerpartos részeket sem kapunk.Meg persze itt is előhozzák a kérdést amit már az Elfen Lied is feszegetett,hogy a szörnylolik emberek-e vagy sem bár ezt csak a 2.felében veszik komolyabban elő.

Viszont amikkel nagyon meg voltam elégedve azok a zenék. Az openinget a fripSide adja elő akiket a Railgun óta imádok és itt sem kellet bennük csalódnom. Rohadt jó az opening dal bár kreatívabb címet is választhattak volna. Az ending zene sem rossz bár Yanagi Nagiért sose voltam különösebben oda. A Háttérzenék meg persze olyanok mintha egy másik tucataniméból csorták volna őket bár nem lepne meg ha tényleg így volna.

Na kiadtam mindent magamból a sorozat iránt. Végszóként szerintem nem is érdemes semmit sem hozzáfűznöm , nem éri meg rápazarolni az időtöket erre a kliséhalomra.

Black (bullshit) Bullet

-Idő: 2014

-Stúdió: Kinema Citrus

-Rendező: Kojima Masayuki

- Műfaj: Akció

-Opening: Black Bullet by fripSide

-Ending: Tokohana by Yanagi Nagi

-Hossz: 13 rész

Tetszett:

- Akciók

-Kisara és a dokinő

- Néhol egész jó a látvány

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:

-Eredetiség egy nagy nulla

-Pofátlanul csór más animékből de még azokat se tudja jól felhasználni

-Úszik a kihasználatlan lehetőségekben

-Idegesítőek a szereplők

-Rentarou

-Semmi hangulata és súly nincs az egésznek

-A Befejezés összecsapott

Értékelés:

-Százalékban: 42%-Rossz

- Pontban: 4/10

Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr126465985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása