Üdv Mindenkinek!

Ismételten egy mangával jövök nektek ám ez az előzőnél jóval komolyabb hangvételű darab ami a Kurozuka címre hallgat!

kurozuka_v01_002.jpg

 

A Kurozuka egy műfajilag Horror-Fantasy manga amit Yumemakura Baku és Noguchi Takashi írt és rajzolt 2002-2006-ig ,először a Super Jump magazinban jelent meg akárcsak a Bartender vagy a Golden Boy. Összesen 10 kötetes a sorozat.

Történetünk az Edo kori Japánban kezdődik ,főhőseink Yoshitsune herceg és segédje éppen a trónfoglaló báty elől menekülnek mikor is betérnek egy kis erdei faházba ahol egy különös lány Kuromitsu él aki vendégül látja őke éjszakára.

kurozuka_v01_020.jpg

Ám csakhamar kiderül hogy ő nem átlagos ember hanem egy több száz éves vámpír és eddig mindenkivel végzett aki betért hozzá ám Yoshitsune életét megkíméli mivel egymásba szeretnek ám szerelmüknek véget vet a fiú halála ám mielőtt meghalna a lány őt is vámpírrá teszi.

kurozuka_v01_086.jpg

Majd több száz évet ugrunk a sztoriban mikor is a jövőben folytatódik tovább hősszerelmeseink története ám itt sem tart sokáig az öröm,majd újabb 120 éves ugrás következik mikor is a posztapokaliptikus jövőben járunk, az emberiséget csaknem kiírtotta egy meteor,a megmaradt népesség élelmezési gondokkal és szegénységgel küzd illetve két uralkodó a Vörös Császár és a Fehér Király uralkodik. Yoshitsune itt már a Császár szolgája és minden erejével azon van hogy megtalálja Kuromitsu-t méghozzá azért hogy megölje.

kurozuka_v02_081.jpg

A Szálak viszont tekerednek össze-vissza,folyamatosan jönnek az új szereplők,lesz itt kavarás bőven és végül mindenre fényderül.

Tömören ennyi a sztori, ha a vámpír és a szerelmes szó hallatán egy újabb alkonyatos ömlengésre gondoltok akkor nagyot tévedtek. A manga ugyanis elképesztően véres és brutális,rengeteg benne a gore elem,mindenki rohadt véresen és trancsírosan döglik benne plusz a szerelmi szál is eléggé háttérbe szorul egészen a végéig.

kurozuka_v01_202_203.jpg

A Történet ugyan eleinte nem valami izgalmas,eléggé lassan indul be,voltaképp a 3.kötetben kezdenek jobban beindulni a dolgok. Mindezek ellenére a történet elég egyszerű de rengeteg benne a csavar a fordulat, mindezek mellet még a hangulatra sem lehet panasz. Amolyan durvább Akirás feelingje van a mangának,a posztapokaliptikus szál nagyon jól van megcsinálva.

A Látvány elképesztően szép. Nem túlzok ha azt mondom hogy ilyennek kell lennie egy komolyan gondolt manga látványának. A Grafika lenyűgöző,a szereplők kinézete is jól van megcsinálva, itt végre mindenki annak néz ki ami,nincsenek benne már-már tranvesztitának kinéző bishik. De ami igazán elviszi a látványt azok a csatajelenetek.

kurozuka_v01_106_107.jpg

 

Most mondjátok erre hogy nem néz ki rohadt jól! Mind az Edo harcok mind a modern fegyveres csaták iszonyat látványosak. De jobb ha tudjátok: Rengeteg shounenfight van a mangában,vannak fejezetek amik csak harcok-ból állnak semmi másból mondjuk pont ebből adódik egy elég nagy negatívum,mégpedig az időhúzás. Ez főképp a végén érződik nagyon amikor márcsak azért harcolnak mert..... mert. Ennyi,és ez szerintem elég nagy érvágás egy mangának hogyha csak agyatlanul fightolnak benne. De azt hiszitek a csaták durvák? Na az még csak a kezdet. A Fanservice szintén jelen van de itt az alkotók nem álltak meg a szokásos csöcspoénoknál......

kurozuka_v04_192.jpg

 

Igen itt már konkrétan a manga átmegy hentai-ba azon belül is XXX-es pornóba. De mégsem tudom ezt hibának felróni mert egyrészt kevés van belőle, össz-vissz 2 durvább jelenet van,másrészt nem erre megy ki az egész mint a legtöbb mai manga esetében,úgy értem nem arra megy ki az egész hogy a főhős megrakjon minden csajt aki az útjába kerül ,ezek csak töltelék jelenetek de ezek is legalább valósághűen vannak megcsinálva.

Ennyit a látványról térjünk ki a szereplőkre.  Karakterek terén ugyan nem sok újdonságot kapunk de legalább nem idegesítőek 1-2 kivételt leszámítva. Yoshitsune és Kuro karaktere ugyan nincs nagyon kibontva,voltaképp semmi lényegeset nem lehet róluk elmondani, Yoshi jellemileg eléggé árnyalt bár voltaképp mintha ő maga sem tudná hogy mit akar pontosan elérni. Kuromitsu-ról se lehet valami sokat elmondani elvégre csak a manga elején és végén kap fontosabb szerepet, közben csak flashback jelenetekben utalnak rá. És persze itt vannak még a mellékszereplők is.

kurozuka_v03_098.jpg

Van itt egy Rai nevű lány aki valami zsoldos vagy kémféleség lehet bár ez nem pontos,a manga ilyen téren nem ad valami kielégítő válaszokat. Szóval Rai és társai szintén Yoshi mellé szegődnek hogy megtalálják a vámpírhölgyet,az már más dolog hogy a csapattársainak az 50%-a csak azért van ott hogy ne legyen egyedül, a történet szempontjából teljesen feleslegesek. Jó azért van pár fontosabb karakter is.Van itt önelégült kavarógép, titokzatoskodó öregasszonyok, kapunk egy kiscsajt is aki valami rémmód idegesítő, és persze a Fehér Király is feltűnik a színen......

kurozuka_v05_034.jpg

Higgyétek el az ő karakterkidolgozása se több órás munka eredménye, sőt voltaképp ő az egyik legsablonabb szereplő az egész mangában , De pont hogy hozzá illetve a mellékszereplőkhöz kötöttek egy melléksztorit az pedig a mesterséges emberkészítés ami voltaképp csak említés szinten szerepel,nincs nagyon kibontva de ezzel magyarázzák a több tucat Fehér Király utódot is. De persze itt sem kíméltek meg minket a szereplők háttértörténeteiktől sem. De amiket ide belemagyaráznak azoktól az egyszeri néző legszívesebben a falnak menne amiből egy kés áll ki. Kuromitsu vámpír illetve hallhatatlanságát például úgy magyarázzák meg hogy evett valami sellőnek a húsából .

Funny-WTF-meme-face.jpg

 Illetve a végére már olyan szinten keverik a szart hogy az egyszeri olvasó már azt se tudja mi a franc folyik itt pontosan. Ebből adódik a manga legnagyobb negatívuma,a befejezés. Kapunk egy olyan WTF befejezést amitől tátva marad a szánk. Bár voltaképp normális befejezés eleve nincs hiszen a végén csak úgy el van vágva az egész viszlát ennyi volt szinten. De a facepalme rajzoktól sem kíméltek meg minket a végére....

kurozuka_v10_122.jpg

Ezt nem én csináltam,ez benne van a mangában. Mondjuk nem értem minek kell ezeket beleerőltetni...

Illetve egyes szereplőkről is lehull a lepel,minden kiderül de ezek a kiderülések úgy vágják haza az egész mangát mint a huzat. Itt főképp Yoshi és Kuromitsu viszik a pálmát.

kurozuka_v10_130.jpg

Konklúzió: A Befejezés ugy rossz ahogy van. Ezt egyébként nem csak én gondolom így,a manga elolvasása után ránéztem pár fórumon és sokan vannak még ezen a véleményen.

Ezzel el is érkeztem a végére. A Kurozuka nem egy világmegváltó alkotás de egy ízig-vérig véres és gore alkotás és  akiknek elegük van a sok cuki moe-lolis meg agybaszós mangából meg light-novelből azoknak igazi felüdülés lehet ha elkezdik olvasni. Egyszer mindenképp érdemes nekivágni.

Kurozuka

-Idő: 2002-2006

- Író és Rajzoló: Yumemakura Baku és Noguchi Takashi

-Magazin: Super Jump

- Hossz: 10 mangakötet

- Műfaj: Horror-Fantasy

Tetszett

- Érdekes alaptörténet

- Kuromitsu

- Érdekes és árnyalt főszereplők

- Elképseztően szép a látvány

-Rohadt látványos harcok

- Nagyon durva hangulat

Nem Tetszett

- Túl sok a csatajelenet

- A Befejezés

- Keretsztori és Háttér Megmagyarázások

Értékelés:

-Rajzolás: 5/5

- Karakterek : 4/5

- Egyediség: 4/5

- Humor: 0/5

-Mondanivaló: 0/5

-Hangulat: 5/5

-Történet: 4/5

- Karakterfejlődés: 3/5

Végső Értékelés:

-Százalékban: 84%-Jó

-Pontban : 8/10

Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr736094170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HimuraHun 2014.05.01. 21:59:04

Still better "lovestory" than Twilight! :D

xxroland23 2014.05.02. 01:00:12

@HimuraHun:

Any lovestory is better than twilight :D
süti beállítások módosítása