Sziasztok!

Mint egyszeri animerajongó elgondolkoztam azon hogy vajon mit nem dolgoztak még fel animében?

-Nindzsák: Megvolt

-Halálistenek: Megvolt

-Mechák: Megvolt

-Angyalok: Megvolt

-Apokalipszis: Megvolt

-Szamurájok: Megvolt

-Tudathasadásos Gyilkoscsajok: Megvolt

-Varázslók: Megvolt

-Boszorkányok: Megvolt

-Kártyajáték ami megmenti a világot: Megvolt

Én akkor már azt hittem hogy nincs új a nap alatt és akkor ráleltem a Genshi Shounen Ryu című animére aminek a főszereplői ősemberek! Na akkor gondoltam hogy ezt megnézzük!

ryuilragazzodellecavern.jpg

A Genshi Shounen Ryu először a Shounen Champion magazinban jelent meg,az alkotója pedig Ishinomori Shotaro volt aki olyan mangák atyja volt még mint a Kamen Rider,A Gilgamesh és a 009 Cyborg. A Mű 1971-ben futott a magazinban utána 3 mangakötetben kiadták a művet. A Sorozat pedig 1971 márciusától indult szóval az anime követi a manga cselekményszálát. A Sorozatot pedig a Toei Animation készítette,a rendező pedig Masayuki Akihi volt aki a Mazingazer Robbo filmeket is levezényelte.

A Történet végtelenül egyszerű,főhősünk egy Ryu nevű fiatalember akit az első részben még csecsemőként kidobnak a törzsből mégpedig azért mert fehér bőrűnek született és a törzs szerint a fehérek szerencsétlenséget hoznak (japánok :/ )

ryu_the_primitive_boy_027.jpg

De még mielőtt egy éhes dinó megenné egy majomanya magához veszi és felneveli. Felnőttként Ryu visszatér az emberek közé ahol is megtudja hogy az édesanyja él és elindult megkeresni őt,útközben összetalálkozik egy Ran nevű lánnyal aki a sorozat főhősnője lesz és aki szintén vele tart hogy a bátyját megtalálja.

ryu_the_primitive_boy_028.jpg

Persze útközben rengeteg kalandban lesz részük,új barátokra és ellenségekre tesznek szert.

Tehát mint láthatjátok a sztori olyan egyszerű mint a faék,az ősember háttér szerintem nagyon jó alapötlet volt és ki is hoztak belőle néhány dolgot csak sajnos helyenként ez is iszonyat sablonos. Igazából a sorozat ilyen terén egy átlag shounen szintjén van és ezt még csak azzal sem lehet megmagyarázni hogy a sorozat régi. Akkoriban azért készültek már shounen animék. De ezt az egyet elnézem neki a korára való tekintettel. Úgyis lesz itt még más is.

A Toei Animation nem hazudtolj meg magát látvány terén,a látvány illeszkedik a 70-es évek animés stílusához. A Hátterek ugyan néhol elég szegényesek és azért valljuk be Ryu is kaphatott volna valami markánsabb és ősemberesebb kinézetet mint ezt a Saint Seiya küllemet. A Csaták elég egyszerüek ugyanakkor a vége fele mikor a főbb harcok vannak kapunk pár egész jól kidolgozott verekedős jelenetet. A Látványról igazából ennyit tudok elmondani,térjünk ki a szereplőkre.

Ryu ahhoz képest hogy főszereplő szerintem nem egy nagy szám. A Karaktere elég egyszerűre de ugyanakkor elég unalmasra is sikerült. Van azért pár poénos megmozdulása de ezek sajnos elég ritkák. Ran tipikus főhősnő akit vagy meg kell menteni vagy pedig lelkizik főszereplőnkkel. Láthatjátok hogy a főszereplők nem nagy számok de akkor még nem beszéltem a mellékszereplőkről.

ryu_the_primitive_boy_039.jpg

Először is itt van nekünk Taka aki az úgymond forever enemy karakter,vagyis mindenáron le akarja ölni ryu-t de ő is csak a fehér bőrre tud hivatkozni. Jó mondjuk azért az okok később még kiderülnek de sajnos ez se menti a karakterét ami inkább a szánalmas kategóriát bővíti. Jobban belegondolva ezt a fajta ellenséget a későbbi animékben sem tudták jobban megcsinálni.

ryu_the_primitive_boy_015.jpg

Kapunk egy Don nevű kissrácot aki Ran öccse és őt indult megkeresni! De nem bátyja volt neki? Na ezt a cserét valahogy nem magyarázza meg a széria. Don karaktere a sorozat egyik mélypontja. Halálosan idegesítő,folyton pattog mint egy hiperaktív szöcske és eszméletlenül idegesítő a szinkronhangja. A Magyar Hangjáról inkább nem is beszélek.

ryu_the_primitive_boy_014.jpg

Kipa egy volt törzsfőnök akinek a családját megölte egy T-Rex és azóta őt vadássza. És itt megragadnám az alkalmat hogy kijelentsem: Ő a legszerethetőbb karakter az egész animében. Nem idegesítő,nem idegbeteg, mindig megfontoltan cselekszik és nem megy át a karaktere a szánalmas kategóriába.

Ők lennéneka főbb szereplők,Kipán kívül igazából egyikük se túlságosan érdekes vagy szerethető.

Akkor mist kitérnék a soorzat 2 nagy hibájára. Az első az hogy a sorozat nagyon időhúzó. Egy ilyen sztoriból egy max 13 részes anime jobban sikerülhetett volna,a maradék 9 rész csak tölteléknek jó. Ráadásul a főbb szálat,szóval ezt az anyásat a feléig valamilyen rejtélyes oknál fogva elfelejtik egészen a sorozat 3/4.-éig . Addig azt kell bámulnunk ahogy dínókra vasásznak meg egymással harcolnak. Ebből adódik a 2. probléma: A Túlzottan erőltetett Taka-Ryu konfliktus szál. Ez még egy mai shounenben is gáz hát még akkoriban.

Nézzük a zenéket. A Háttérzenék egész kellemesre sikerültek. Az opening zene szintúgy illik a 70-es évekhez. Nagyon jó kis beat hangulata van a dalnak. Az ending is egész kellemes,nem lehet rá panasz.

Mit mondhatnék még el róla? A Genshi Shounen Ryu végülis ráébresztett arra hogy csak azért mert egy széria régi és nem tartalmazza azokat a hibákat amiket egy mai anime attól még nem feltétlenül kiváló. Ugyan nem tartozik a rossz kategóriába sem,igazából egy erősen közepes sorozatról van szó.

Genshi Shounen Ryu


-Idő: 1971-1972

-Stúdió: Toei Animation

-Rendező: Masayuki Akihi

-Műfaj: Shounen

-Opening. Genshi Shounen Ryu ga Iku by Ichiro Mizuki

-Ending: Ran no Uta by Mitsuko Horie

-Hossz: 22 rész

Tetszett:


-Érdekes az alapsztori

-Ran és Kipa

-Szép a látvány

-Van benne 1-2 jobb harcjelenet

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:


-Helyenként iszonyat sablonos

-A Többi szereplő rettenetesen unalmas

-Túlságosan erőltetett konfliktusok

-Taka és Don

-Nagyon időhúzó

Értékelés:


-Százalékban: 76%-Közepes

-Pontban: 7.5/10


Egyszer meg lehet nézni de ne várjatok sokat tőle. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr225790427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.01.31. 00:12:30

A képeket elnézve:D megnéztem volna azt az ősasszonyt ,aki a 3. képen szereplő Don-t kinyomta magából :D elég nagy a kis srác feje :D,na de komolyrafordítva a szót, a kritikád olvasása közben, beugrott a gyerekkoromból egy emlék,amikor még képregényeket olvastam. Volt egy hasonló kőkorszakos kis sorozat Góliát volt a neve, vagy valami ilyesmi, a főszereplőnek egy varázs kőbaltája volt :D Érdekes ez az anime, talán megnézem. A magyar szinkrontól szerintem menekülni fogok,nevetséges, hogy néha a fiú karaktereket női színészekkel szinkronizáltatták le. Ha pedig a szinkronja régi,még azt is megmerem kockáztatni,hogy magyar neveket próbáltak adni a szereplőkre (női hang pl dragon ball a kisgyerek songohan és songoten, magyarosított név meg öö az az autóversenyes aminek a címére nem emlékszem, a főszereplő neve valamilyen Tamás volt :D nagyon gáz:D )

Hát alapshounennek tűnik ahogy leírtad, de azért a képek alapján a rajzolása tetszetős.
süti beállítások módosítása