Sziasztok!

Mit is várhatunk egy olyan sorozattól aminek a címe indulhatna a világ  leghülyébb animecímek versenyén? De most komolyan csak nekem hangzik az Akikan cím röhejesen?  De a cím-ből még nem szűrhető le semmi hiszen az animék 80%-nál inkább az igaz hogy minél hosszabb a cím annál szarabb a sorozat vagy ha benne van az Onee-chan vagy Imuto szócska akkor bele kezdeni se érdemes.

Na ennyit bevezetőnek jöjjön az Akikan!


akikan cover.jpg

Az Akikan először light novel formájában jelent meg 2007-ben amit Suzuha Hiro és Ranju Riku készít és folyamatosan fut a mai napig,majd 2008-2009-ig megjelent egy 1 kötetes manga is az Ultra Jump magazinban. Csak úgy hozzátenném hogy elnézve a statisztikákat sem a manga sem a light novel nem túl sikeres. Az animeadaptáció a manga alapján készült 2009-ben és a Brain Base stúdió készítette és összesen 12 részes a sorozat plusz egyetlen OVA de hát melyik sorozathoz nem készülnek OVA-k manapság! A Rendező Himaki Yuji volt akinek ez volt ez első rendezése.

Lássunk neki!

Történetünk főszereplője Kakeru egy teljesen átlagos srác akinek az a legnagyobb gondja hogy még nem volt barátnője és mindenáron akar egyet magának (na ez már rosszul kezdődik).

akikan_027.jpg

Egy teljesen átlagos napon vesz egy dinnyeszódát egy furcsa beszélő autumatából amit meg is iszik fürdés után ám mikor beleiszik a doboz hihetetlen módon egy Melon nevű lánnyá alakul át aki egy úgynevezett Akikan vagyis egy olyan doboz ami csóktól életre kel (jézusom )!

akikan_011.jpg

Na szóval Melon kisebb bonyodalmak után  Kakeru-nál marad, hamarosan beiratkozik Kakeru osztályába is ahol megismerhetjük a többi szereplőt is,mehjelenik még több Akikan a sorozat folyamán köztük egy "nagyon gonosz" lécsaj de róla később. Lényegében az anime a szereplők hétköznapjait mutatja be,részenként ismerhetjük meg a szereplőket, a 7. résztől a soorzat kezd nagyon eltérni a mangától illetve megkapjuk a 12.részes sorozatok keresztjét is,itt is a végén kezdenek el történni a fontosabbnak mondott dolgok. Ez mind nagyon szép és érdekes lenne ha nem tudnánk előre hogy ez azt jelenti hogy a 9.részben megjelenik a főgonosz és 3 részen keresztül szerencsétlenkednek vele majd kapunk egy nagyon béna befejezést. Hopppááá!

Tehát voltaképp az Akikan követi a 12 részes animék sablonvonalát, az egész anime egy sablon ecchi egy mondvacsinált keretsztorival ami megint csak azért van hogy legyen keretsztorija az animének és ne csak arról szóljon hogy Kakeru kanos és meg akarja döngetni Melon-t, közben jön ugye a szerelmi háromszög is meg stb stb stb.... Az Akikan tehát semmiben nem különbözik a többi hasonló ecchi-hárem animétól. Sablon a kövön az egész.

Az anime látványa  enyhén szólva is hagy némi kívánnivalót maga után. Szép színes meg minden de a karakterek sokszor el vannak rajzolva ráadásul a kinézetre a szereplők semmilyenek,olyanok mintha több másik animéból válogatták volna össze a szereplők kinézetét. A harcok is elég egyszerűek de legalább követhetőek. Igazából többet nem is tudok elmondani róla,térjünk ki inkább a sorozat mélypontjára ,a szereplőkre.

Minden szereplő totál sablon,komolyan a készítők nem nagyon erőltették meg magukat a sorozat készítése nyomán. De akkor lássuk is a főbb szereplőket.

Najimi Kakeru gyerekkori barátja aki persze titokban szerelmes belé miután megmentette az életét,persze a büdös életbe nem vallaná be neki az érzéseit. Szereti a szénsavas üccsit de lerészegedik tőlük  WTF?

akikan_087.jpg

Egy véletlen folytán neki is Akikan-ja Yell aki egy eléggé szolgalelkű típus de minden mozgó tárgyal játszani kezd. A Karaktere kb ennyiben ki is merül.

akikan_079.jpg

Mível nincs ecchi-hárem moe-loli kiscsaj nélkül ezért itt van nekünk Budoko aki tökéletes a szerepre de kb 2 perc után már a halálára vagyunk kíváncsiak annyira idegesítő a csaj. A Hangja se semmi, Yuki Aoi adja a hangját aki nem rossz seiyuu de amit itt összevernyákol az felér egy merénylettel a fülünk ellen.

akikan_054.jpg

Persze a leszbiboszi se hiányozhat,Yurika tölti be ezt a szerepet,szerelmes Najimi-be és imádja verni a fiukat főképp Kakeru-t és a haverját aki annyira jelentéktelen szereplő hogy nem is foglalkoznak vele.

akikan_070.jpg

Itt van még nekünk a sorozatbeli Gazdasági Minisztérium két alkalmazotja is, Hidehiko aki az Akikan ügyekkel foglalkozik és nem mellesleg olyan meleg hogy tojást lehet sütni rajta és szerelmes Kakeru-ba. KOMOLYAN ITT MINDENKI KEFÉLNI AKAR  MINDENKIVEL?

Illetve ott van még Airin a kolleginája akinek még annyira sincs karaktere mint az összes többi szereplőnek. Utálja ha nem a családnevén szólítják és ha megszólal általában csak ennek ad hangot.

akikan_005.jpg

Végül ott van még a főgonosz is. Jesszusom,na ő se nyeri el a legjobb karakter díját az biztos.

anime-manga-akikan-miku-big.jpg

Miku egy kevert Akikan vagyis a különleges képessége az hogy magába olvaszt más Akikanokat és azok klónjaival harcol.  De ellentétben más Akikanokkal neki nincs gazdája mert egy macska véletlenül belé ivott még mielött egy kisrác ivott volna belőle és így lett a macska  a gazdája és Miku őt keresi mindenhol közben néha bekattan és random bunyók-ba kezd. Nekem csak egy kérdésem van: ENNÉL ÉRTELMESEBB FŐGONOSZT NEM TUDTAK VOLNA KITALÁLNI IDE? HOZZÁ KÉPEST MINI HITLER A ROSARIO TO VAMPIRE-BŐL EGY TÖBB HETES AGYALÁSNAK EREDMÉNYÉNEK TŰNIK ! Annyira nincs jelleme hogy nem lenne benne akkor se hiányozna.

Kakeru-ra szót sem érdemel mert neki sincs jelleme,Melon ugyan néha mutat szeretnivaló jeleneteket főképp olyanokat amikor jól behúz a srác-nak :)  Szóval a karakterek rettenetesen sablonosak,idegesítőek,semmi jellem vagy karakterfejlődés nincs.

Jó most már térjünk ki a zenékre. Meglepő de az első Opening dal hmmmm....... nem rossz. Nem valami nagy szám de azokhoz a dalokhoz képest amikkel más ecchi-k rendelkeznek az itteni még a jobbik fajtába tartozik. Az más téma hogy a klipp hihetetlenül gagyi. Viszont a 2. Opening dal és az endingek kivétel nélkül mind pocsékak. Minden résznek más előadó énekli az ending dalát amit én soha nem fogok megérteni hogy mi értelme van.

Ez lenne tehát az Akikan,egy ezerszer újrahasznált elemekből építkező sablon hárem-ecchi abból is a rosszabbik fajta.A Keretsztori egy baromság,a szereplők unalmasak és semmilyenek, a harcok szintúgy de legalább a zenék valamelyest türhetőek. Ecchi rajongók-nak kötelező megnézni de igazából nem érdemes rászánni az időt.

Akikan


-Idő: 2009

- Stúdió: Brain Base

-Rendező: Himaki Yuji

-Műfaj: Hárem-Ecchi

-Openingek: Miracle Plan Ga Dekichatta by Charmmy Queen

                  Juicy Extacy by Little Non

-Endingek: Koisora Rcycling by Varius Artists

-Hossz: 12 rész + 1 OVA

Tetszett:


-Melon

-Néha egész jó a látvány

-Zenék

-Opening

Nem Tetszett:


-Sablon hárem az egész

-Jelentéktelen és unalmas szereplők

- Elrajzolt karakterek

- A Keretsztorinak semmi jelentősége nincs

- Itt is csak a kefélésre megy ki minden

-Ending zenék

-Fillerek

Értékelés:


-Százalékban: 32%-Rossz

-Pontban: 3/10


Ezek után valami igazán különlegesre vágyom és asszem meg is találtam hogy mi lesz az. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr935780172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2014.01.28. 22:37:30

Nekem se különösebben jött be, de inkább csak simán középszerűnek nevezném, mint ténylegesen rossznak. Igazából az általatok anno 8/10-re értékelt Rosario se jobb ám ettől. Érdekesebb az alaptörténete, meg kevesebb benne a quality, de nagyjából ennyit tud az is.

Amúgy 5/10-et adtam erre.
süti beállítások módosítása