Az Őszi Animekínálat....

2013.09.11. 11:19

Sziasztok!

Ideje áttekinteni, hogy milyen animék lesznek az idei őszi szezonban!

a9165cbf4ae2f679db8aec748d1768c11376505029_full.jpg

Tokyo Ravens


-Rendező : Kanasaki Takomi

-Stúdió: 8bit

Ez az első olyan sorozat, ami felkeltette az érdeklődésemet ebből a szezonból, habár az is igaz, hogy a történetben szinte semmi egyediség nincs. Egy srácról szól aki egy különleges családba születik, akik látják a szellemi energiát, ő maga azonban nem rendelkezik ezzel a képességgel. Már épp kezdené élvezni az életet mikor egy különös család felbukkanása belezavar a dolgokba. Így elsőre érdekesnek hangzik, az Openinget Kurosaki Maon az Endinget Pedig a fripSide énekesnője, Yoshino Nanjo fogja előadni. A rendező neve pedig ismerős lehet azoknak, akik látták a Kore Wa Zombi sorozatokat, elvégre Kanasaki rendezte azokat is. Belenézek, bár van egy olyan érzésem, hogy nem lesz maradandó alkotás.

Walkure Romanze


-Rendező: Yamamoto Yusuke

-Stúdió: 8bit

Még egy 8bit stúdió által készített anime, ezúttal egy ECCHI-HÁREM-KOMÉDIA. Ez a kisebbik gond. A Nagyobbik gond: VISUAL NOVEL alapján készült és köztudott, hogy az erogeme-k után ezekből készülnek a legszarabb animék, na jó a Steins Gate a kivétel. A rendező pedig eddig olyanokat alkotott, mint a B Gata H kei című szeméthalom és a Keroro Gunsou. De ez se győzött meg, hagyom az egészet a francba.

Meganebu


-Rendező: Yamamoto Soubi

-Stúdió: Studio Deen

A Deen ismételten nem hazudtolja meg magát és egy Otome Drama CD sorozatból csinál animét. Szerintem ezzel is mondtam mindent. Felejtős, de nagyon.

Kuroko No Basket 2.évad


-Rendező: ?

-Stúdió: Production I.G

Az első évadot még mindig nem pótoltam pedig egyrészt rohadt jó, másrészt szeretem a kosárlabdát (értelmesebb mint a foci ), harmadszor pedig a 2.évad is rohadt jónak ígérkezik. Lehet, hogy a kövi videó után be is pótolom.

Hajime No Ippo: Rising


-Rendező: Shishido Jun

-Stúdió: Madhouse

Na ez meg a másik. A Hajime No Ippi 3.évada már a bejelentés óta nagy érdeklődéssel és rajongótáborral büszkélkedhet szóval magasak az elvárások vele szemben. A rendező dirigálta le a 2. évadot is, szóval Palacsintaxx már készülhet rá véleményem szerint :)

Diamond No Ace


-Rendező: Matsuyuki Masuhara

-Stúdió: Madhoues,Production I.G

Hát igen, ez a 3. olyan sorozat ami a leginkább figyelemfelkeltő a szezonban. Egy Baseball-os animéről van szó, na ilyen se volt még ha jól emlékszem. Volt már kosárlabdás, amerikai Focis, focis, box-os, de ilyen még nem, szóval nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mit hoznak ki belőle. A Madhouse és az I.G is bebizonyította, hogy sport animét is tudnak csinálni, szóval várjuk az eredményt.

Coppelion


-Stúdió: GoHands

-Rendező: Suzuki Shingo

Ahogyan a Blood Lad-ot, ezt is elhúzták, bár úgy hallottam, hogy a cunami miatt, merthogy ez is egy katasztrófáról szól ami Japánt sújtotta. Már akkor is érdekelt ez a sorozat és most is kíváncsi vagyok rá. A rendező neve viszont ad némi okot az aggodalomra, elvégre a K-t is ő rendezte, ami össz-vissz altatónak válna be, de annak nagyon. Az Openinget és az Endinget is az angela nevű duó fogja előadni, legalább bennük bizakodom, hogy jó dalt fognak összehozni.

Diabolik Lovers


-Rendező: Tagashira Shinobu

-Stúdió: Zexcs

Újabb anime bishounen vámpírokkal. Kösz, de a Vampire Knight bőven elég volt.

Gaist Crusher


-Rendező: Takamoto Nobuhiro

-Stúdió : Studio (basszunk el  mindent amit csinálunk ) Pierott

Újabb jövőben játszódó robotos anime, amiben a Gaist-eknek nevezett metál szörnyek támadják meg a földet és hőseinkre vár a feladat, hogy megállítsák őket. Na jó azért valljuk be, ez olyan tipikus animének néz ki. Még ki is sülhet belőle valami, habár a Pierott-ról beszélünk, szóval az esély az elbaszására 80%. Az Openinhet Kitadani Hiroshi adja elő aki többek közt a JAM Project tagja és ő adta elő a One Piece 1. Op dalát is. Belenézek de nem nagy elvárásokkal.

Kyuokai No Kanata


-Rendező: Ishidate Tachi

-Stúdió: KyoAni

Elolvastam a sztorit, de még most sem értem, hogy mi a halálról szól ez az egész, de szó van benne dark fantasy-ról, vérről meg minden ilyesmiről. Bár ahogy a stúdiót ismerjük ezzel is csak bővülni fog a cuki-moe lánykás sorozataik listája szép látvánnyal és ennyi!

Nagi No Asukara


-Rendező: Shinohara Toshiya

-Stúdió: P.A Works

Az anime két gyermekkori barát mindennapjait mutatja be. Lényegében elmondtam, hogy miről szól a sorozat, ettől függetlenül azért lehet, hogy kihoznak belőle valamit bár az is lehet, hogy nem.

Outbreak Company


-Rendező. Oikawa Kei

-Stúdió: Feel

Kano Shinichi egy  kőkemény Otaku, habár mi más is lehetne egy novel író apa és egy eroge illusztrátor anya mellet. A srác egy nap egy különös világba kerül, ahol mindenki moe, de senki sem harcol óriási szörnyek ellen. A srácot pedig kinevezik moe-misszionáriusnak és a szereplők megismerkednek a moe kultúrával.

WTF IS THIS SHIT! Most őszintén, a moe mániás otakukon kívül ki az aki ezt megnézi egyáltalán? A Legtöbb értelmes animés szerintem az első rész után dobni fogja az egészet a kukába. Esélyes a szezon, mi szezon az évtized leggázabb animéje címre.

Strike The Blood


-Rendező: Yamamoto Hideyo

-Stúdió: Silver Link

A szezon "Annyira Szar hogy már Jó"-nak kinéző fantasy sorozata. Belenézek, de szerintem nem tart majd sokáig mire dobni fogom.

Non Non Biyori


-Rendező: Kawamo Shinya

-Stúdió: Silver Link

Általános iskolás moe-loli cukiságokkal teli sorozat! SOHA


Log Horizon


-Rendező: Ishihara Shinji

-Stúdió: Satelight

Sokan már most az új SAO-ként emlegetik a sorozatot, nem véletlenül hiszen nagyon hasonló a 2 animének a sztorija. Az alapanyag tehát adott, csak hát megint egy olyan stúdió kapta ami nem tud mást csak elcseszni sorozatokat.

Gingitsune


-Rendező: Misawa Shin

-Stúdió: Diomeda

Az anime egy lányról szól, aki családja képességének hála képes látni az isteneket és rókaszellem barátságáról szól. Az anime ugyanolyan témára épül, mint például a Natsume sorozatok szóval a japán fólklórokból merítkezik és ez engem már most meggyőzött, hogy tegyek vele egy próbát.

Blazblue: Alter Memory


-Rendező: Tachibana Hideki

-Stúdió: Hoods Entertaiment

A BlazBlue a világ egyik leghíresebb verekedős játéka, ami  hosszú idő után végre megkapta a rég áhított anime adaptációját. Annak ellenére, hogy nem játszottam a játékokkal a manga elolvasása után érdekelni kezdett ez is, az Openinget Faylan míg az Endinget Aira Yuuki fogja előadni. De most jön a DE szócska, 2 dolog van ami nagyon veszélyezteti az egészet.

1: Megint egy olyan stúdió kapta a projektet ami nem igazán büszkélkedhet eddig jó sorozatokkal de ez a kisebbik gond.

2: A Nagyobbik gond az, hogy a rendező eddig olyan szemeteket gyártott le mint a Dragon Crisis, a H2O és a Higurashi Kira .

A remény hal meg utoljára, szóval a sok rajongó csak remélheti, hogy nem cseszik el az egészet.

Pokemon XY


-Rendező: ?

-Stúdió: Oriental Light and Magic

Könyörgöm, hány bőrt tudnak még erről a szerencsétlenről lehúzni?  Tudom, hogy a sorozat jelenleg a reneszánszát éli Japánban, de akkor is.

Magi: Kingdom Of Magic


-Rendező: ?

-Stúdió: A-1 Pictures

Egész jó volt az 1. évad, bár a végét sikerült elrontaniuk, de azért kíváncsian várom Aladdin és barátainak újabb kalandját.

Samurai Flamenco


-Rendező: Omori Takahiro

-Stúdió: Manglobe

Tipikus animének tűnik ez is egy kis Pán Péter beütéssel. A történet egy abszurd agymenés ennek ellenére adok neki egy esélyt, már csak azért, mert a rendező olyan sorozatokat készített, mint a Durararra! a Jigouko Shoujo, a Baccano és a Natsume sorozatok. Ja és SPYAIR fogja előadni az Op dalt!

Kakumeiki Valvrave 2.évad.


-Rendező: ?

-Stúdió: A-1 Pictures

Az első évad végül egy szokásos mecha sorozat lett kissé Geass beütéssel, de jó volt. Ha a 2. évad is lesz legalább olyan jó, mint az első akkor elégedett leszek. Ja és a 2. széria Op dalát is a Nana Mizuki x T.M Revolution páros fogja előadni, ami azért nem meglepő, elvégre a Preserved Roses hatalmas siker lett :)

 

Nos tehát ezek lennének a sorozatok a szezonból amikről érdemesebb volt pár szót szólnom, ami meg kimaradt azt szándékosan hagytam ki, mert még annyit sem érdemelnek, hogy időt pazaroljunk rájuk, mint a Little Busters 2.évada vagy a Galilei Donna. A Többi loli meg csöcsmutogatós animéról meg már ne is beszéljünk.

Hétvégén jövök egy vidivel addig is SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr155506951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.09.12. 10:00:34

a Fate/Zero is azt hiszem vizual novellből készült anime :D

A Hajime no Ippo risinggel kapcsolatosan teljes mértékben igazad volt, ebben a szezonban csak ez tudta felkelteni az érdeklődésem. Nagyon várom. Képzelj lakatlan szigeten lévő embert, aki már nem evett legalább 2 hete (vagy egy olyat aki normális animét idén még nem nagyon látott) habzó szájjal kigúvadt szemekkel fogom rávetni magam, amint megjelenik. Szerencsére mindig is minőségi animét kaptunk, ami leállt ha beérte a mangát, majd várt, ezért nincs filler, a történet még mindig remek izgalmas és a humorán az ember képes könnyesre nevetni magááát, na de nem reklámozom:P

Hááát baseballos sorozattal a 90 es évek vége, 2000 es évek eleje tömve volt. Kapásból 4 sport animét tudok említeni amiben a baseball játszik főszerepet. Igazából tudod miből van hiány? Az atlétika és a versenykerékpár animék (mind a kettőből eddig egyet láttam, az egyik cím az overdrive míg a másik a Suzuka címet viseli) gondolkodtam is hogy melyikből írjak egy "retro" anime kritikát, az idei szezonból most fejeztem be az egyik új anime bemutatását, ami még nekem is tetszik:P érdemes elolvasni a véleményedre kíváncsi lennék.

A vidit már én is várom ,úgyhogy hajrá hajrá :) az idei évadban pedig egy kezemen megtudom számolni hogy hány olyan anime van ami tényleg tetszett nekem és valóban jó,plusz még ide tartozik amit várok még idén :) a többség csak a zs faktort erősítette. Amúgy a WTF részhez visszatérve één tuti belenézek,mert én is azt mondom hogy WTF kíváncsivá tettél most . Hajaj lehet miattad kárhozok el örökre?

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2013.09.12. 22:14:19

BlazBlue anime? Na erre kíváncsi leszek.

xxroland23 2013.09.12. 22:59:49

@Palacsintaxx:

Na jó az is kivétel bár ez most munka közben esett csak le :)

A Suzukáról már írtam egy kritikát és valóban van benne baseball de sokkal inkább a Love Hinára hajaz az egész. Inkább olyan animékre értettem amikben a központi téma a baseball. El is olvasom a kritikádat arról a sorozatról!

Jajj nem akarok senkit sem elkárhozatni XD

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.09.13. 00:52:10

@xxroland23: félre értettél :D arra gondoltam hogy rengeteg baseballos animét tudok mondani akár az előző évtizedből vagy az az előttiből is :D Ugyanis azt írtad, hogy baseballos anime, na ilyen még nem volt :Dtudom tudom az idézet nem pontos(amúgy pár baseballos egész türhető anime: Mayor, One Outs bár ez az anime ízlés kérdése,Big Windup) megjegyzem ezek közül, csak a mayort voltam képes végig nézni anno.

A Suzukával kapcsolatban igazad van ,most kezdtem újra nézni mert írni akartam róla egy kritikát, de valóban a love hina érzésem volt a szálló miatt,meg maga az egész csetléses botlásos helyzet miatt is. Inkább áttérek az overdrive-ra legalább ott a történetet nem kell részletesebben taglalnom :D

Loxe [Henteles] 2013.09.17. 17:02:18

@Palacsintaxx: "a versenykerékpár animék"
Ebben a szezonban pont hogy lesz az is!
Ez lenne az: Yowamushi Pedal: myanimelist.net/anime/18179/Yowamushi_Pedal

@xxroland23:
És igen, rengeteg Baseball-rók szóló baseball központú anime van, szóval hülyeség volt ez kijelentened, az meg már más kérdés hogy a minőségük milyen!
Szóval a DnA-től nagyon sokan nagyon jót várnak, hisz a mangája is jó, csak az eleje lassú (így az anime eleje is az lesz), de amikor beindul akkor már jön a minőség rendesen, és ugye ehhez hozzá jön még az is hogy Madhouse & Production I.G közös munka lesz, és mint tudjuk mind a két stúdió minőségi adaptációkat, és animeket készít, és már azt is kb biztosra lehet venni hogy mivel ez sport anime lesz, vagy minimum 50 rész lesz, vagy úgy mint KnB, évadokra lesz bontva, mert rövid egy évados 12 részes sport animet nem igen talál az ember, főleg nem baseballosat!

conor_r 2013.09.18. 15:02:37

"A BlazBlue a világ egyik leghíresebb fantasy játéka" Ja, csak hogy ez kicsit pontosítva legyen az egy verekedős játék, így az anime a fantasy fanoknak nem biztos hogy tetszeni fog.
süti beállítások módosítása