Szegasztok!

Tudom, megkésett hír, de sajnos közbejött egy pár dolog.

Most mindenesetre egy fontos hírrel jövök azoknak, akik olvassák a Bleach-et: nem lesz Bleach manga egészen szeptember 9-ig!

Hogy mi az oka, az nem érdekes, de hogy Kubo is beszállt Kishimoto és Oda "idő trollkodásába", az vicc!

Legutóbb Oda vett ki kb 3-4 hét szünetet, azóta pedig sokszor 2 hetente jön. Kishimoto meg a fél év első felében minden második héten szünetet vett ki, egyszer még úgy is időzítette, hogy becsússzon egy ünnep, s így lett neki egy három hetes szünete.

Szóval igen, ez a "három király" (One Piece, Bleach, Naruto) és a mangakáik egyre kiszámíthatatlanabbak!

Plusz, hogy fokozzam a rossz hírt, ezen a héten One Piece sem lesz, szóval aki utálja a Naruto-t, sz*rban van.

Habár eszembe jutott egy érdekes dolog: mint tudjátok, nem rég volt a Fairy Tail-nek két olyan hete, amikor tripla fejezet jött ki, vagyis három-három fejezet egy héten! Most, hogy szünetel jó pár hetet a Bleach, nem kéne valamelyikkel (One Piece, Toriko, Gintama, Naruto stb) eljátszani? Mert hogy szerintem ki kéne most valamivel tölteni azt a kis űrt a Bleach helyén, az biztos! Persze az is lehet, hogy most One Shot-ok lesznek helyette.

Szóval szeptember 9-ig senki ne akarjon Bleach-et olvasni, mert nem lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr485419721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loxe [Henteles] 2013.07.23. 12:34:54

Oda kórházban volt amikor sokáig nem volt vánpísz, ezt még én is tudom pedig nem olvasom azt, Kubo-nak meg gondolom szóltak hogy szedd össze magad, és ezért szünetel, mert már jó ideje a top10ben sincs benne a manga, vagy jó ha a tizedik a heti helyezéseken, és ilyenkor szoktak szünetre küldeni mangakákat amikor nem mondanak semmi okot hogy miért!

Viszont szívesen láttam volna hírt az oldalon, hogy Akira Toriyama új manga sorozatot indított a Jump-ban Ginga Patrol Jako címen!

Mangekyo22 2013.07.23. 13:44:59

@Loxe [Henteles]:

Milyen Top 10? Eladásokra gondolsz? Az kb semmit nem jelent, pl Naruto minőségileg már 3-4 éve a béka segge alatt van, mindenhol szidják, még a nagyon hardcore Naruto fanok is, minőségileg pl a Toriko is hegyeket ver rá, mégsem küldik Kishimoto-t szünetre. Valamint az eladások nem feltétlenül tükrözik a minőséget, más is közrejátszik, hogy valamiből sokat vesznek, valamiből nem - pl Bleach vagy Gintama jó, ha fele annyi reklámot kaptak, mint pl a Naruto valaha. Pl Monster sem volt soha "népszerű" eladásilag, mégis mind japánban, mind az egész világon legendás mangának számít, a mangák krémjének, rengeteg díjat bezsebelve. Emellett pl sok sz*r film (lásd pl Katasztrófa Film) hiába rossz, messze jobban kelnek, mint a jó filmek.

Szóval az eladások önmagukban semmit nem jelentenek, hiszen akkor a Gintama és Toriko is mehettek volna 4-5 hetes szünetekre. Valamint így is kb 3 millió példányt adtak el a Bleach-ből 2012-ben csak japánban, ami így is szép nagy szám eladásilag.

Olvastam az új mangát, de hogy őszinte legyek, még annyira nem nyűgözött le. Várok belőle még pár fejezetet, s majd azután írok róla. ;)

Loxe [Henteles] 2013.07.23. 16:11:14

Nem a kötet eladásokról van szó, az mindig is jók voltak a Bleachnek (a Gintama az nagyon népszerű japánban és az eladásai is jók, szóval az más téma, meg az nem shounen fight, szóval nem ide tartozik!), hanem tudod a Jump-nak van minden héten egy rangsora, az emberkék az újság mellé kapnak egy szavazó lapot, amiben egy mangát nevezhetnek meg hogy az tetszett, és ezt beküldik a Jump szerkesztőségéhez, és ők felállítanak egy rangsort hogy melyik sorozat mennyi szavazatot kapott az adott héten!
És ez nagyon is sokat számít, mert ha pl egy sorozatnak rossz a heti helyezése sokáig, akkor szünetre küldik jobb esetben, rosszabb esetben vége az adott manga sorozatnak pár héten belül, azaz elvetik mert nincs kereslet rá, nah de ugye vannak kivételes esetek is, ilyen pl a Bleach is hogy ugye a heti helyezések rosszak, de a kötet eladásai kb mindig benne van a top5ben, és mivel már régi is, több mint 10 éve megy, és ugye egy kult-cucc így nem fogják csak úgy elvetni mint egy újonnan indított sorozatot, de mint most is szünetre küldték hogy össze tudja szedni magát a sztori, mindent részletesebben kigondolni stb, szóval ez csak jót tesz ha nem kell a következő fejezetnek egy hetet gondolkodni csak, hanem jóval részletesebben megtudja tervezi a sztorit!
Itt megtekinthető a lista visszamenőlegesen is, meg majd folyamatosan hetente az új lista szerdánként: weeklyjump.livejournal.com/
(Jah és ajánlom a Bakuman 3 évadát megnézésre mert abban sokat meglehet tudni a manga készítésről mert arról szól, és ugye a DN alkotói csinálták magukról a mangakává válástól egészen a DN befejezéséig szól a sztori, és így ez amolyan élet rajzi történet, csak persze sokmindent megváltoztattak, címeket stb)

A Ginga Patrol Jako meg értesülésem szerint csak 10 fejezetes kis sorozat lesz, azaz Toriyama mégsem tért vissza rendesen a shounen fight véráramba sajnos, és ezért későbbiekben se lesz valami nagy cucc, maximum olyan mint a DB eleje, mert első fejezet alapján olyannak néz ki, és hát ez jobb nem is lesz, mert ugye 10 fejezetbe nincs mit elérni!

Mangekyo22 2013.07.23. 18:36:04

@Loxe [Henteles]: "a Jump-nak van minden héten egy rangsora, az emberkék az újság mellé kapnak egy szavazó lapot, amiben egy mangát nevezhetnek meg hogy az tetszett, és ezt beküldik a Jump szerkesztőségéhez, és ők felállítanak egy rangsort hogy melyik sorozat mennyi szavazatot kapott az adott héten!"

Na erről nem tudtam! :O Viszont kicsit vicces, hogy picikét ellentmondásos egy pár mangánál a lista, mert minden második fórum 80%-a szerint a Naruto egy hulladék és inkább hagyja abba Kishimoto, e listák szerint meg... most vagy a japánoknak tényleg ennyire eltérő a véleménye, vagy meg Kishimoto "cél közönsége" ilyen nagy, mellyel a mangaka nagyon dicsekszik szégyenkezés helyett (2012-es interjúban neki a 12 évesek a fő cél közönség, saiyan island-en van fent az interjú) ;)

Ginga Patrol Jako, ha tényleg ilyen rövid lesz, akkor lesz is belőle kritika. ;)

Loxe [Henteles] 2013.07.23. 19:11:14

@Mangekyo22: "most vagy a japánoknak tényleg ennyire eltérő a véleménye, vagy meg Kishimoto "cél közönsége" ilyen nagy,"

Hát ez így van, mind a kettő igaz, az meg lényegtelen hogy az angolok, magyarok, németek, ukránok, oroszok, albánok meg minden más ország mit mond egy-egy mangáról fórumokon meg itt ott, a Jumpnak az a lényeg hogy vegyék a cuccot a Japánok, jöjjön a pénz, és az hogy milyen a minősége az lényegtelen (ez így pl benne is van a Bakumanba, csodáltam is hogy ilyet bevállaltak ami lényegében magukat járatják le), szóval akik fikázódnak erről meg arról a mangáról, tegyék de felesleges, mert még porba se veszik az ilyen puffogásokat ha jogos, ha nem, ez sok esetben jó, sok esetben meg nem jó ugye pl narutó esetében...
(Egyéni véleményem fartúróról; sose szerettem még a simát se, de azért elszenvedtem a shitpúden 266 részéig, és ott lett elegem végérvényesen belőle, szóval én még szerintem nálad is jobban gyűlölöm azt, ezért is bírom ha épp olyan post van amikor szidod, jókat röhögök rajta hogy milyen igaz, csak nekem még az eleje se tetszett, nekem szar volt az mindig is úgy ahogy van! XD)
Szóval amíg a Japán gyerekek veszik és eszik a szart, mert ugye a Jumpnak mint magazin a célközönsége a 10-18 évesek, mert ugye a shounen műfaj az ennek a kórosztálynak szól, és jön be belőlük a pénz addig nem is fog sose véget érni, akárhogy akarja akár maga a mangaka is befejezni, a Jump nem hagyja neki, mert ugye addig kell ütni a vasat amím meleg, és fejni a tehenet amíg ki nem apad, sajna a manga ipar az ilyen kegyetlen, kb a celebek szintjét ütik meg, mert ha pénz van benne akkor addig csináljuk amíg eszi a nép, aztán ha már nem érdekli őket, akkor hozunk valami új szart amit ismét csak esznek!

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.07.24. 01:05:01

@Mangekyo22: "@Loxe [Henteles]: "a Jump-nak van minden héten egy rangsora, az emberkék az újság mellé kapnak egy szavazó lapot, amiben egy mangát nevezhetnek meg hogy az tetszett, és ezt beküldik a Jump szerkesztőségéhez, és ők felállítanak egy rangsort hogy melyik sorozat mennyi szavazatot kapott az adott héten!"

Na erről nem tudtam! :O Viszont kicsit vicces, hogy picikét ellentmondásos egy pár mangánál a lista, mert minden második fórum 80%-a szerint a Naruto egy hulladék és inkább hagyja abba Kishimoto, e listák szerint meg... most vagy a japánoknak tényleg ennyire eltérő a véleménye, vagy meg Kishimoto "cél közönsége" ilyen nagy, mellyel a mangaka nagyon dicsekszik szégyenkezés helyett (2012-es interjúban neki a 12 évesek a fő cél közönség, saiyan island-en van fent az interjú) ;)

Ginga Patrol Jako, ha tényleg ilyen rövid lesz, akkor lesz is belőle kritika. ;) "

Ejnye Ejnye Ejnye @Mangekyo22 :D nem nézel Bakumant ?:D Szerintem onnan vette a srác is aki írta a dolgot.

DasOmen 2013.07.24. 12:01:53

"bírom ha épp olyan post van amikor szidod, jókat röhögök rajta hogy milyen igaz"

De nagy kár, hogy ilyen nem lesz többet, pedig miket tudna mára írni róla...

Mellesleg szerintem most nem gáz a Bleaches szünet, finálé előtt összekaparja magát Kubo, és csak minőségi füvet szív. Ha ezért most sokkal összeszedettebb részeket kapunk, akkor nyugodtan a szünet.

Szofron (törölt) 2013.07.27. 02:56:58

Pedig a Bleach mostani végső Arc-ja eléggé jóra sikeredett eddig. Elég sokan dicsérik még azok is akik nem nagyon csípték az utóbbi években. Ennyire nem lehet hulladék a japán manga olvasó társadalom hogy még így is lehúzzák abban az állítólagos ranglista szavazásban. Bezzed a naruto meg mindig megelőzi, mikor akkora hulladék a manga... Egy éve követem mangába mert most már én is kíváncsi vagyok a végére, de egyszerűen legtöbbször csak az van hogy az angolt végig pörgetem, a szöveg 60%-át el se olvasom, mert annyira nem tud érdekelni hogy erőt fecséreljek rá. Csak kép alapján végig nézem hogy nagyjából mi történik. Magyar fordítással már nem is foglalkozok. Néha hogy ha nagyon unatkozok elolvasom magyarul is, de csak akkor.

Szívesen olvastam volna Bleachet nyáron, de szerintem jót fog tenni ez a kis szünet, nem zavar. Már sokszor akartam abbahagyni a manga olvasását, nem a minőség miatt mert az jó, hanem "jóból is megárt a sok" alapon. Egy éve követem a végső arc-ot hétről hétre, előtte meg az Aizenes csatáig végig olvastam + az animét elejétől a végéig. Egy kicsit már sok, de mindig tudott valami új érdekeset mutatni a manga ami miatt mégsem tudtam abbahagyni. Még az új Quincyket el is kezdtem összegyűjteni azon a deviantartos képemen, betű, név, kép. És most ők jönnek csatázni szóval szeptembertől megint csak nem fogom tudni letenni a mangát. :D

Egyébként ha megfigyelitek, ez az egész világ szinten zajlik, ez a nép butítás / hulladék falásra nevelés és a nép leláncolása / bénítása. Egy ilyen Naruto 10-20 éve úgy ment volna a kukába mint annak rendje. TV adás, mozifilmek, híradó, animék, játékok, egyre jobban süllyednek színvonalba és még is ezeket falja a nép mert azt mondják nekik és hitetik el velük hogy ez a jó. Videó játékok is, egy egy mai "menő" kelendő játék másból sem ál mint hogy megyünk egy idézőjeles cső pályában, és hülye quick time event gombokat nyomogatunk meg agyatlanul lövünk az autómata célzós fegyverekkel ami magától rááll az ellenfélre, és bámuljuk a hülye cutsceneket ami több mint a játék felét kiteszi... Semmi kreativitás semmi lófütyi. És ezeket veszik millióan, meg Cod, 8 éve ugyan azt adják el a vak népnek és benyelik mint fürdős k**va a hagy ne mondjam mit :D meg az NFS-is. Régen meg milyen király és kreatív játékok voltak, én ma is 99%-ban 10-20-30 éves játékokkal játszok mert azok jönnek be. Az újak közül jó ha évente van 1-2 cím ami úgy tényleg bejön, és azoknak a többsége is indie játék.

Tudom kicsit már eltértem a témától, de ez megy, a nép butítása, hulladék evésre nevelése, hogy tehetetlen legyen és ne jelentsen veszélyt az aktuális világ vezetésre. Régen még hétvégente kijártak az emberek pihenni szórakozni a szabadba, meg néha 200-300 fő is összegyűlt egy egy mezőn kikapcsolódni, aztán jött a tv, internet, mindenki a szobákba láncolódott, ma már lassan személyes barátai sincsenek az embereknek. A tömegtől retteg a vezetés, és szépen eltüntették úgy hogy közbe azt hitte a nép hogy ez nekik jó. (Ezt az utolsó 2 mondatot már nem tudom hol olvastam, valami fórumon, de igaza van.) Régen nem volt olyan hogy szociális fóbia, ma meg már népbetegség, és nagyon sokan vannak. Az iskola is mindenre megtanít csak az életre nem. Aki betartja a suli minden szabályát az ilyen szociális fóbiás rabszolga zombi lesz akit kihasználhatnak. Az emberiségnek mindíg is ez volt a legnagyobb baja, nem tud mit kezdeni a túlzott tömeggel, kis csoportokban jóltudunk élni békében, de nagy tömegben, már jönnek a háborúk, önpusztítás agresszió. Mint valami genetikai biztosíték a túlszaporodás ellen.

xxroland23 2013.07.27. 07:03:18

@Szofron:

A Kreativitás már sajnos jóideje hiányzik mind a mangákból mind az animékból. Jó van néhány példány amire azt lehet mondani hogy érdekes meg hogy na ezt érdemes elkezdeni de a többségre időt sem érdemes szakítani.

Most a Toriko-t nyomatják ezerrel de én például a mai napig nem értem minek kellettek a One Piece-s crossoverek mikor ég és föld a két anime sztorija,ezek után márcsak egy Naruto-s crossover lenne még nagyobb fatális baromság.

Az antiszoc viselkedés meg azért nem annyira újkeletű már régebben is voltak ilyenek csak ugye ma már odáig fajult a helyzet hogy a sok idióta tinédzser abban leli örömét ha másokat baszogathat mindenféle ok nélkül. Ha olvasgattok a neten akkor a híradós portálok tele vannak basztatott öngyilkos tinédzserhírekkel akiket megaláztak a facebook-on. Meg azért ott van ugye a "klikkesedés" is ami állítólag nem létezik mégis ha bemegyünk egy suliba akkor sokszor láthatjuk hogy a plázacicák csak egymással,a rosszfiúk egymással a többi meg szintén egymással beszél de a másikhoz egy szót sem szól.

A Bezárkózásnak meg azért számos lelki vagy pszihikai oka lehet nemcsak az internet,vannak például az otthonülő típusú emberek (például én is) akik nem szívesen járnak diszkóba vagy ilyen helyekre hanem inkább TV-nek otthon.Én se bírom a tömeget amúgy. Az más kérdés hogy valaki bemeséli magának hogy az egész világ utálja őt és hikkikomori lesz és még a családjával sem hajlandó beszélni. Érdemes megnézni a Welcome To The NHK-t mert nagyon jól rávilágít ezekre a dolgokra.

Szofron (törölt) 2013.07.27. 17:19:35

Egyébként múlt nyáron is szünetelt a Bleach, bár csak 1 hónapot. Lehet csak sima szabadság.
süti beállítások módosítása