Sziasztok!

Nos végre ezt is megtekinthettem mondjuk nem nagy elvárásokkal ültem le elé révén hogy a Spin-Off-ok és a melléksztorik nem szoktak valami jól sikerülni.

Mai alanyom a To Aru Kagaku No Railgun című anime lesz ami a To Aru Majutsu No Index animénak a melléksorozata.

gtoaru_kagaku_no_choudenjibou_v04_chapter18.railgun04_0001.jpg

A Railgun egy 2009-2010-ig futo sorozat ami az azonos című manga alapján készült amit Kamachi Kazuma és Fuyukawa Motoi készít. A Manga először 2007-ben jelent meg a Dengeki Daioh havi magazinban és azóta is fut. Érdekesség hogy ez a bizonyos Kazuma csinálja az Index novel-t is. Maga a sorozat 24 részes illetve Nagai Tatsuyuki rendezte aki az Ano Hana és az Ano Natsu De Matteru sorozatokat is csinálta. Lévén hogy az Index is a J.C Staff műve ezért alap hogy a mellékanimét is ő csinálták meg. Akik még emlékeznek az Index kritikámra azok emlékezhetnek hogy egyáltalán nem estem tőle hasra mivel túl sok a történetszál de egyik sincs rendesen lezárva,3 részenként új szereplők akik 2 részig szerepelnek aztán csókolom többé nem is léteznek és annak ellenére hogy Index a főszereplő nem sok hasznát veszik a sorozatban.

Na de mindegy foglalkozzunk inkább a Railgun-nal.

A Helyszín változatlan ugyanúgy Academy City-ben játszódik ez is. Ennek a városnak a 80%-a diák, technológia szinten messze fejlettebb több országnál is és még egy különlegessége van mégpedig az hogy a legtöbb diáknak speciális képessége van amiket különböző szinteken mérnek.

Főhősnőnk Misaka Mikoto is egy ilyen ember úgynevezett esper ráadásul a legerősebbek közé tartozik.

a_certain_scientific_railgun_022.jpg

Különleges képessége a mágneses mező irányítása ezáltal villámokat is képes kreálni és mindenki csak a Railgun-ként emlegeti és puszta hobbiból rosszfiúkat gyepál el emellett átlagos kollégistaként éli életét.

Életet azonban kissé megnehezíti szobatársa Kuroko aki a város védelmi egységébe a Judgement-be tartozik és már "túl a barátságon" szinten van oda főhősnőnkért.

a_certain_scientific_railgun_001.jpg

Az ő képessége a teleportálás.

Később csatlakozik hozzájuk még 2 lány Ruiko és Kazari akik véleményem szerint csak azért vannak bennt a sorozatban hogy átlagos szereplők is legyenek a csapatban.

a_certain_scientific_railgun_074.jpg

A Történet eme 4 lány körül forog illetve azoknak mindennapjait mutatja be. A Sztori viszonylag hamar beindul. Egy Level Upper nevű gépezet tűnik fel a környéken ami megnöveli az emberek erejét csakhogy a használók egy idő után kómába esnek és a szálak egy Harumi nevű nőhöz vezetnek aki régebben neves kutató volt de a múltjában történt dolgok hatására kezdett el kísérletek kezdeni az erőkkel.

a_certain_scientific_railgun_087.jpg

Ez a történetszál úgy a sorozat feléig fut majd azok után következik néhány fillerrész amik ugyan nem borzalmasak csak olyan semmilyenek mondjuk a Big Spider részek jók lettek. A Történet 2. felében földrengések kezdik megrázni a várost és kisvártatva kiderül hogy ezek úgynevezett Poltergeist jelenségek,a szálak ismét összefutnak és ismét előtérbe kerül Harumi kisasszony és végre megtudjuk hogy miért csinálta mindezt.

Volt régebben egy őrült tudós Gensei aki mindenáron megakarta alkotni a tökéletes espert ezért emberkísérleteket végzett gyerekeken akik kómába estek de a hapsi az egészet elhallgatta és most ezeknek a srácoknak az agyhullámai okozzák a földrengéseket. Harumi pedig ezeket a srácokat akarja felébreszteni persze nem úgy megy minden ahogyan kellene.

Feltűnik egy új szereplő Therestina aki eleinte ugyan jónak mondja magát de persze kiderül hogy ő Gensei unokája és be akarja fejezni a kísérleteket.

a_certain_scientific_railgun_439.jpg

Persze miután minden kiderült a lányok és a város védelmi rendszere ezt nem hagyják annyiban és a feladat máris adott: Megállítani a gonosz idegbajos nénit még takarodó előtt.

Tehát ez volna  Railgun története,sajnos túl sok a spoiler ezért elnézést azoktól akik még nem látták a sorozatot. Visszatérve a történet egész jónak mondható,egy egész korrekt kis történetet hoztak ki a mellékszálból és ami külön érdem hogy normálisan le van zárva az egész.Nincs 8 féle történet hanem egy történetszál van de kétfelé osztva és ez itt működik is.Jó azért el kell ismernek hogy ez a "tökéletes ember megalkotása" alap már eléggé elcsépelt kb minden 20.-ik animében ezt sütik el a főgonosz tervének de itt egyértelmű hogy az FMA-ból van átemelve az egész márcsak az esper kristály miatt is erre lehet következtetni. De ettől eltekintve a történet egész érdekes.Mondjuk az nem tetszett nagyon hogy itt az embereket az erejük és szintjük alapján ítélték meg.

A Látvány nagyon szép,a J.C Staff itt is elővette a szebbik látványát,a harcok is jól meg vannak csinálva emellett a képességek használata illetve az azokkal való harcok pedig piszok látványosak mondjuk a főharc Mikoto és Therestina között egy kicsit el van túlozva,attól a látványorgiától az ember epilepsziás rohamot kap. De mindezek mellet igenis a jó a látvány.

A Szereplők ugyan kicsit sablonosak. Mikoto egy eléggé magának való lány,Ruiko és Kazari csak azért vannak bennt hogy átlagos emberek is szerepeljenek az animében, Kuroko viszont rohadtul idegesítő egyrészt a rekedtes hangja miatt másrészt az állandó leszbi akciói miatt Mikoto ellen.A Legjobb karakter azoban véleményem szerint mégis Harumi lett. A Nő egy eléggé érzelemmentes ember de mindent jó célért akart használni.Therestina viszont pont az ellenkezője,az ő gondolkodásmódja a "cél szentesíti az eszközt" mód ami sajnos mindig rosszul sül el. Ja és a végére megőrül ami mivel jár.....

a_certain_scientific_railgun_517.jpg

Igen ijesztőnek akaró hatni de egyáltalán nem az arckifejezéssel. Mondjuk tény hogy vannak durva dolgok az animében...

a_certain_scientific_railgun_122.jpg

Vannak még mellékszereplők akiknek ugyan minimális a szerepük de azért csinálnak is valamit. Ja és persze feltűnik Touma is a sorozatban egy harc és pár kisebb jelenet erejéig illetve Index is ott van vele.

Zenék. A Sorozat zenéi nem valami nagy számok,sokat is Index-ből hoztak át.

A sorozatnak 2 opeingje van. Akik már látták a sorozatot azoknak nagyon nem kell ecsetelnem a dolgokat hiszen az 1. Opening az Only My Railgun már opening legendává nőtte ki magát.

Ráadásul nem is hiába ugyanis piszok jó a dal. A Fripside amúgyis jó zenéket csinál még a nem animés dalaik között is vannak nagyon jók. A 2. Openinget is ők adják elő és szerintem ez is jó lett.

Az endingek annyira nem jöttek be mint az openingek de nem rosszak.

Tehát ez volna a véleményem a Railgun-ról. Sokkal jobb mint az Index. Nem hittem hogy egy Spi-Off jobb lehet mint az eredeti sorozat de a Railgun erre rácáfolt. Ugyan a fillerek kissé tönkreteszik bár olvastam hogy beérték a mangát ezért rakták bele őket.De összességében ez egy jó sorozat de azért érdemes legalább az 1.évadát megnézni az Index-nek mielőtt ebbe belevágtok mert csak úgy lesz érthető.

To Aru Kagaku No Railgun


-Idő: 2009-2010

-Stúdió: J.C.Staff

-Rendező:Nagai Tatsuyuki

-Műfaj:Fantasy

-Openingek: Only My Railgun by Fripside

                  Level 5 Judgelight by Fripside

-Endingek: Dear My Friend by ELISA

                Real Force by ELISA

-Hossz: 24 rész+ 2 Special + 2 OVA

Tetszett:


-Érdekes a Történet

-Mikoto és Harumi

-Szép a látvány

-A Harcok nagyon látványosak

-Nincs 8 féle történetszál

-Zenék

-Openingek és Endingek

Nem Tetszett:


-Kuroko és Therestina

- A 2.fele picit sablon alapokra épül

-Fillerek

-A Vége harc kissé el van túlozva látványilag

Értékelés:


-Százalékban: 86%-Jó

-Pontban: 8/10


Ezek után érdeklődéssel vágok bele a 2.évadba ami nemrég indult el. Remélem az is lesz minimum olyan mint ez. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr775220709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása