Sziasztok!

Na végre! Már azt hittem sose végzek a Ceressel,egyszerűen egy idő után már szinte noszogatnom kellet magamat hogy nekikezdjek egy epizódnak.

Próbáltam eltekinteni Member videójától (mondjuk nehezen ment) és saját véleményt alkotni az animéról de minduntalan rákérdeztem hogy direkt élvezem ha kínoz egy sorozat?

Na mindegy,vágjunk is bele az Ayashi No Ceres -be!

e2d115f55631b714d5fd326ea9e7d901.jpeg

Az Ayashi No Ceres Yuu Watase Shoujo mangáj alapján készült akárcsak az írónő másik ismertebb alkotása a Fushigi Yuugi is. A Manga 2000-ben márciusában ért véget rá egy hónappal  pedig elkezdték sugározni a sorozatot tehát a sorozat egész hűen követi a manga eseményeit. Ahogy a Fushigi Yuugi-t ezt is a Pierott készítette ugyanakkor csak fele olyan hosszú mint elődje de higgyétek el még ez is végtelennek tűnik ha belekedztek. Ámbár érdekes hogy a Fushigi Yuugi előbb kijött és annak még a történetét is meg lehet érteni mégis a Ceres mangáért kapta meg Yuu a Shogakukan Manga Awards díjját 98-ban.

Nos akkor felkészülni, vigyázz, rajt!

A Sztori két főszereplője egy testvérpár Aya és Aki akik a Mikage család gyermekei és a családjuknak elég nagy befolyásuk van az üzleti életre. Ezért hát a családjuk még közelről sem hétköznapi bár próbálnak annak látszani.

Ayashi_no_Ceres_0001.jpg

Szóval hőseink a történet elején lesznek 16 évesek és karaokézni akarnak a barátaikkal de végül lemondják mert a nagyapjuk az egész családot összehívta hogy megünnepeljék az eseményt.El is mennek bár furcsállják hogy mindenki elég közönyösen viselkedik velük ámbár ez még csak egy kisebb gond.

A Gyerekek kapnak egy furcsa dobozt ajándékként amit kinyitnak és amiben egy emberi kéz van és aminek láttán Aki-n sebek jelennek meg,Aya-ban pedig felébred valami és furcsa változáson megy keresztül. De ezt még mindig lehet fokozni.Ayá-val közlik hogy meg kell halnia mert ami benne felszabadult az ki akarja nyírni az egész családot.

A Lány tehát menekülőre fogja a dolgot,majd nem sokkal később feltűnik egy Suzumi nevű hölgy aki befogadja és mindent elárul neki. És ezzel megkapjuk az anime keretsztoriját is:

5000 évvel a történet előtt egy Tennyo szállt le a földre és fürdött egy tóban,őt meglátta egy Mikagi nevű férfi és egyből beleszeretett és hogy ne menekülhessen előle ellopta a hagoromo-ját ami nélkül nem tud visszatérni a mennybe így a férfival maradt,összeházasodtak és gyerekeik lettek. Ám a pasi egyre agresszívabb lett vele aminek következményeképp a csajszi megölte őt de mivel nem tud visszatérni ezért a földön maradt. Ez a bizonyos Tennyo Ceres aki minden Mikage lányban újjászületik és a 16. születésnapjukon felébred hogy kiírtsa a családot és megkeresse a hagoromo-ját.Ceres most Aya-ban született újjá csak most a dolog bonyolúltabb mivelhogy az Ős mikagi pedig Aki-ban született újjá és ő is feléledt és magának követeli Cerest.

anc_ceres034_0001.jpg

Érdekes hogy Ceres-nek külön személyisége és élete van mivel Aya-t csak gazdatestnek használja. Suzumi is Tennyo leszármazott bár közel sem olyan erős mint Aya.

img_show.aspx.jpeg

Suzumi feladata hogy megvédje a lányt,erre testőrének adja a volt férje öccsét Yuuhi-t aki viszont beleszeret a csajba.

Aki-val már más a helyzet mivel ugye az ős benne született újjá ezért elkényeztetik a Mikage-k és ő is kap egy testőrt egy végtelenségig érzelemmentes bishounent Tooya-t akinek szépen kimosták az agyát ezért mindent megtesz amit mondanak neki.

1anc0210_0001.jpg

Persze ő is szerelmes lesz Aya-ba és ezért menekülniük kell a család elől akiket most már Aki vezet miután megölte a nagyapát. Aya elhatározza hogy véget vet ennek az egésznek,megkeresi a hagoromo-t ami persze nem egyszerű,a Mikage család-ból Kagami folyton követi őt és mindenáron kísérletezni akar Ceres-en. Mindeközben Aya örlődik hogy Yuuhi-val vagy pedig Tooya-val jöjjön-e össze (nem nehéz kitalálni hogy kit választ végül is),Tooya-ban is kezdenek felébredni az emlékek,egyre zavarosabb lesz az egész történet.

Nos tehát ez a történet,és most föltennék egy nagyon hülye kérdést:

MIT SZÍVOTT AZ ÍRÓNŐ AMIKOR EZT AZ IRDATLAN MENNYISÉGŰ AGYROHASZTÁST KITALÁLTA? Ugyan voltaképp ez se több egy szerelmi vívódásos sztorinál egy hülye kerettörténettel megspékelve de akkor is annyira zavaros és értelmetlen az egész hogy arra nincsenek szavak. De legalább az jó volt hogy erre a sorozatban is rákérdeztek:

HA A TENNYO A CSALÁD VÉDŐANGYALA AKKOR MINEK KELL ŐT MEGÖLNI? És nem kapunk rá választ.Ezt egyszerűen elfelejtették megírni.

Oké elhiszem hogy a csajoknak az ilyesfajta sorozat jön be,végülis nekik lett kitalálva bizonyíték erre a sok bishi illetve a szexuális erőszak is de ez így tálalva valami hihetetlenül nagy katyvasz.De ami a legjobb a sorozat választ ad arra hogy végül is hogy született meg az Elfen Lied. Ugyanis sok hasonlóság van a két anime között.

-Gyilkolni akaró személyiség

-Egy vállalat akik le akarják őt vadászni

- Több liter vér

- Nemi Erőszak kísérlete

- Családon belüli párosodás mert igen a Mikagék egymás közt házasodnak és kefélnek mivel nem akarják beszennyezni az isteni vérüket. A Szülök is unokatesók voltak.

Tehát igen végül is az Elfen Lied a Ceres alapján jött létre!!!! Köszönjük Yuu köszönjük!

Térjünk át az anime látványára. A Látvány szerencsére valamivel koppenzállja a történet hülyeségeit ugyanis nagyon szép.A Hátterek is jól megvannak rajzolva,tipikus 90-es évekbeli ábrázolás ámbár a sorozat már 2000-ben startolt el.A Szereplők is jól meg vannak csinálva,a hagorome formája is elég tetszetősre sikerült. A Harcok ugyan eléggé összecsapottak és kiszámíthatóak de legalább nem követhetetlenek.

Nézzük a szereplőgárdát. Na azok se semmik. Aya nem valami érdekes míg Ceres annál inkább. Mondhatni elege van az egészből csakhogy nem tehet ellene semmit. Aki szintén nem túl érdekes de Ős formában meg egyszerűen elviselhetetlenül pocsék,de legalább lehet alatta ivós játékot játszani:

Akárhányszor kimondja hogy AZ ÉN ASSZONYOM LEHET INNI EGY FELEST :)


A Többi szereplő meg vagy idegesítő köztük Kagami úrral nem értem mért nem lövik le egyszerűen amikor lehetőségük van rá vagy pedig annyit se szerepelnek hogy beszélni lehessen róluk. Mert igen a fölösleges szereplőktől a vége fele kezdenek megszabadulni. Legjobb példa rá Chidori aki szintén Ceressé tud alakulni bár jó ha 3 részben szerepel:

Az 1.ben megismerjük-A 2.ban csinál valamit-a 3.ban kinyírják. Ennyi a pályafutása.

img_show.aspxdddd.jpeg

Mondjuk 1 szereplő van akin azért jókat lehet nevetni az pedig Q asszony Suzumiék cselédje de komolyan a nő halálos tud lenni. Tud repülőt vezetni,autókkal száguldozik autópályán meg ilyenek. Meg viszonylag Tooya még az aki valamennyire még érdekes de amint megtudjuk a születésének körülményeit akkor már a maradék agysejtünk is elpusztul. Egy szó mint száz a szereplők közül egyedül Q asszony és ők az érdekesebbek, még a főszereplők is rettenetesen unalmasak.

Most nem térnék ki az anime logikai zsákutcáira mert akkor estig itt ülnék. De az biztos annyi van benne mint méhkasban a méh.


Zenék kategória. Az opening veszettül unalmas gyakorlatilag már a 2.résztől áttekertem mer nem érdemes megnézni se meghallgatni. Amúgy Ceres seiyuu-ja adja elő az opening dalt.Viszont az első ending-ben szintén Memberrel értek egyet. Nem lehet kiverni a fejből de tényleg nagyon jókis dalt választottak endingnek amit ugyan a 15. rész után lecserélnek de a 2.-ra se lehet mondani hogy rossz.

Tehát ez lenne az Ayashi no Ceres. Összegezve Member-nek teljesen igaza volt,ez egy logikátlan nyálas és feletébb erőltetett csajoknak készített anime tele irtózatos nagy hülyeségekkel. Ne is pazaroljátok rá az időtöket,a Fushigi Yuugi még a nézhető kategóriába tartozik de ebben semmi remény nincs. És hamarosan újabb Watase csapás éri a világot az amit ARATA KANGATARI-nak hívnak.A Tavaszi szezonban jön ki.

Ayashi No Ceres


-Idő: 2000

-Stúdió: Studio Pierott

-Rendező: Hajime Kamegaki

-Műfaj: Shoujo

-Opening: Scarlet by Junko Iwao

-Endingek: ONE-Kono Yo Ga Hatete Mo Hanarenai by Day-Break

                Cross My Heart by Day-Break

-Hossz: 24 rész

Tetszett:


-Nagyon szép a látvány

-Q Asszony és Tooya

-Endingek

Nem Tetszett:


-A Történet a keretsztorival együtt egy irtózatosan nagy kreténség

-Unalmas vagy idegesítő szereplők

-Logikai zsákutcák

-Összecsapott harcok

-Az egész anime inkább egy beszívott drogos látomáshoz hasonlít

-Egyértelmű hogy csak csajoknak készült

-Opening

Értékelés:


-Százalékban: 32%-Rossz

-Pontban 3/10


Na ezt is letudtam végre,többet nem is akarok ezzel foglalkozni. SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr85063942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása