Sziasztok!

Ma egy olyan anime van nálam terítéken ami hűen tükrözi a mai animés társadalom egyik rétegét képező embereket.

Ma a Chuunibyou Demo Koi Ga Shitai című műről fogok írni nektek!

chuunibyou_demo_koi_ga_shitai_2104.jpg

A Chuunibyou egy 2012-es anime ami a hasonló cím alatt futó light novelből készült és a Kyoto Animation készítette akik olyan animékkel foglalkoztak eddig mint a Suzumiya Haruhi No Yuutsu,a Clannad ,a Kanon és az Air. A Rendezője Ishihara Tatsuya volt aki szintén a fent említett sorozatokat rendezte. Műfajilag a Komédia kategóriába tartozik.

Mi is az a chuunibyou? Ez egy mentális szindróma ami elsősorban a tinédzsereket érinti és legfőbb jellemzője hogy az egyén teljesen másképp viselkedik mint a megszokott átlagember,voltaképp a saját kitalált világában él és ez szerint éli az életét,főképp animés hősöknek vagy karaktereknek képzelik magukat. Állítólag nem veszélyesek.

Főhősünk Yuuta is sokáig ebben szenvedett,a kitalált alteregójaként élte az életét ám most kezdi a középiskolát és itt mindent szeretne tiszta lappal indítani ezért teljesen szakít múltbeli önmagával.

Ám az idill nem tart sokáig ugyanis megjelenik Rikka aki kinézetileg az Another-es Misaki továbbfejlődött változata és mindent tud Yuuta sötét múltjáról.

regardless_of_my_adolescent_delusions_of_grandeur_i_want_a_date_002.jpg
És igen ő ebben a bizonyos betegségben "szenved",önmagát a zsarnoki szem tulajdonosának hiszi és egy bizonyos Horizontot  keres. Mindeközben persze úgy is beszél mint egy fanatasy animés main character..

Yuuta persze igyekszik magát távol tartani tőle de ez sajnos lehetetlen mivel 1 osztályba kerülnek,majd később egy klubba is ahova később csatlakozik az osztályképviselő Shinka is aki mint kiderül szintén ebben a betegségben szenvedett hosszú évekig de most próbálja teljesen törölni az életéből.

regardless_of_my_adolescent_delusions_of_grandeur_i_want_a_date_004.jpg

A Bajokat csak tetézi hogy a klubba kerül Rikka egyik barátnője Sanae is aki mestereként kezeli a lányt és aki kinézetileg Usagi Tsukino 10 éves változatának néz ki. És igen ő is beteg.

regardless_of_my_adolescent_delusions_of_grandeur_i_want_a_date_138.jpg

Voltaképp az anime ezeknek a srácoknak a hétköznapjairól szól illetve hogy hogyan idegesítik egymást,ugyanakkor kiderül hogy miért viselkedik Rikka így ,persze a szokásos tengerpartos és sulisfesztiválos részek sem maradhatnak el.

 Szóval a történet egy semmi kis nonszenszség  ugyanakkor amit kihoztak az belőle az nagyon is szórakoztató. Ugyan ez sem találja fel a spanyol viaszt de az amire betartja azt amit gondolnak róla: Szórakoztat.És egy ilyen sorozatba nem kis kell több ennél. Nem kellenek álfilozófiálgatások,se lelkizés meg ehhez hasonlók. Egy anime szórakoztasson és kész. A Közepe fele ugyan eléggé leül a tempó,a befejezés meg pont olyan lett mint amitől féltem,nyálas és erőltetetten kliffhengeres.

Nem nagyon ismerem a Kyoto munkásságát de azt tudom hogy a látványilag nem panaszkodhatnak csak kicsit furcsának tűnhet  a rajzolás. Ugyanakkor a lányok által elképzelt harcok olyan bárgyúak hogy szinte élvezet nézni őket mert legalább lehet rajtuk nevetni,főképp hogy közben bejátsszák ahogyan a hajukkal csapkodják egymást vagy épp köréjük tekerik azt.

regardless_of_my_adolescent_delusions_of_grandeur_i_want_a_date_143.jpg

A Harcok látványilag a Nanoha és a Chaos Head  harcainak a keresztezéseinek néznek ki.

A Szereplők is megérnek egy misét. Yuuta és Shinka annyira nem érdekesek eltekintve az ötperces rohamaiktól,Rikka és Sanae viszont annál érdekesebbek mondjuk rajtuk is lehet a legtöbbet nevetni. A Főbb poénok az ő általuk elképzelt dolgokra épülnek de konkrétan csak Rikka-ról derül ki hogy miért is viselkedik így de Sanae-ról semmit sem tudunk meg,plusz rohadt idegesítő is. Van még 2 fontosabb szereplője az animének,az egyikük Touka Rikka nővére aki maga se normális valamennyire bár ő még a viccessebb szereplők közé tartozik,a másikuk Kumin aki viszont annyira unalmas hogy ha nem lenne benne a sorozatban akkor sem hiányozna.A Sorozat 12 része alatt csak 2 dolgot csinál: Cukiskodik és alszik. A Cuki részeitől  egyszerűen elmegy az ember életkedve.De ezeket leszámítva a szereplőkkel nagyobb baj nincs.

Zenék terén is kielégítő az anime. Az opening egy kellemes kis Jpop szám,nem rossz de a 6.rész után én inkább áttekertem,az ending viszont nagyon bejött. Egy nagyon ütős Jpop szám az ending dal amit a hölgyszereplők adnak elő, hangzásilag kicsit olyan mint a Nyanpire ending dala.A Sorozat betétdalai viszont eléggé semmilyenek,bármelyik fantasy animében találunk vagy 100 olyan dallamot.

Összegezve a Chuunibyou egy semmi kis ugyanakkor eléggé nonszensz anime de mégis engem meggyőzött mert nagyon szórakoztató és néhol eléggé debil is. Csak a végét kellet volna másképp megcsinálni.

Chuunibyou Demo Koi Ga Shitai!


-Idő: 2012

-Stúdió: Kyoto Animation

-Rendező: Ishihara Tatsuya

-Műfaj: Komédia

-Opening: Sparkling Daydream by ZAQ

-Ending: Inside Identity by Maaya Uchida,Chinatsu Akasaki,Azumi Asakura,Sumire Uesaka

-Hossz: 12 rész + 6 ONA+ 1 OVA

Tetszett:


-Aranyos története van

-Rikka

-A Karakterek néhol eléggé debilek

-Szép a látvány

-A Harcok annyira bénák hogy már élvezet nézni őket

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:


-Sanae

-A Közepe felé leül a sorozat

-A Befejezés

Értékelés:


-Százalékban: 88%-Jó

-Pontban: 8/10


Nos mára ennyi lettem volna,a legközelebbig SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr965004974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása