Szegasztok!

Íme hát az első játékosunk a nyereményjátékunkon, Loki, aki a Perfect Blue című animéről és annak egyik különleges kiadásáról tesz nekünk egy rövid kritikát!

Jó szórakozást!

"Üdvözlök mindenkit, ez a kritika nem másról mint Satoshi Kon egyik leghíresebb animéjéről  a Perfect Blue-ról fog szólni.  Akinek nem mond semmit se Satoshi Kon-neve akkor egy kis felvilágosítást tartanék.

Desktop10.jpg

Szóval Satoshi Kon egy elég híres anime rendező és író. 4 azaz 4 filmjével számomra ő van a legmagasabb szinten az animék világában. 2010-ben távozott az élők sorából, de minden anime rajongó nevében szólhatok, KÖSZÖNJÜK.

Művei sok műfajban megállják a helyüket. Első a Tokiói Keresztapák. Egy szívhez szorító dráma, története karácsonykor Tokióban játszódik. Néhány hajléktalan talál egy csecsemőt egy szemetesben és megpróbálják kideríteni hogy kik a szülei a gyermeknek. Második kedvenc filmem tőle mai kritikám tárgya a PERFECT BLUE.

10878 (1).jpg

Ezt a filmet volt szerencsém a slide-pack-os kiadásában beszereznem. A két borító teljesen eltér egymástól, míg az első keménytokon a főhősnő Mima kislányos énje, míg a másik műanyag tokon már Mima kihívóbb meztelen képe díszeleg. Előre elmondom ez az anime szigorúan 18+-os lett. Nem kevés erotikus vagy éppen vérben tocsogó jelenet van a filmben. Na már ne számítsunk vérgőzös gore horrorra, ez egy igazi idegekig hatoló, vérfagyasztó thiller, a legjobb fajtából.

Animeodeon.JPG

Főhősünk Mima egy sikeres japán pop banda egyik énekesnője, aki ki akar lépni a tinisztár imázsból, és komoly színésznőnek akar beállni egy híres japán sorozatban, ahol több-kevesebb erotikus részt is szántak neki. Ennek a hírnek rajongói nem igazán örülnek, köztük egy beteges hajlamú rajongója, aki szerelmes Mima régi énjébe.

Hamarosan gyilkosságok történnek a sorozat készítői között. Először a film két legfőbb alkotóját, majd pedig a forgatókönyv íróját ölik meg brutálisan, később több olyan embert akinek köze van Mima új arculatához.

Mima egyre kétségbe esettebb és lassan víziói támadnak,  eluralkodik rajta az az érzés hogy talán neki is köze lehet a gyilkosságokhoz, és a végére már azt sem tudja hogy ki ő valójában. Közben régi énje is üldözi, a rajongójával együtt.

Meg kell hogy mondjam hogy ez az anime fantasztikusra sikerült. A rajzok nagyon szépen kidolgozottak, a hangulati elemek közül pedig a zenét kell kiemelnem.  Csak pozitívan tudok hozzászólni a film zenéihez.  Nagyon erős hangulatot képez, aminek közepébe mi is be tudjuk magunkat képzelni. A magyar szinkron hangok is nagyon jól sikerültek hozzá, de az igazság az hogy akkor nagyobb a varázsa az alkotásnak ha az eredeti nyelven nézzük felirattal.

111112_galeria_perfect_blue2.jpg

Maga a film 79-perces szóval nem túl hosszú, de akinek ez a slide-pack-os csomagolásban van meg az élvezheti az extrák megannyi háttér információját amit a mű alkotói és szereplői audió kommentárjával mesélnek el nekünk.

Kifogásolhatatlan anime ami az egyik legnagyobb író és rendező egyik legnagyobb munkája. 1998-ban készült, de máig hatalmas rajongói tábornak örvend nem csak szülő hazájában, de nálunk és akár a tengerentúlon is.

Perfect-Blue-4-WEBRKIVPA2-1024x768.jpg

Mindenkinek ajánlom, bár szerintem a legtöbben úgy is láttátok, hiszen egy nem mai darabról beszélünk, és nem is kis hírnevűről. De aki még csak most invitálódott az animék csodálatos világába,(természetesen csak az aki már elmúlt 18, és bírja az effajta filmeket az idegrendszere)annak is bátran ajánlhatom ezt a művet. Nem csalódhat benne, mert ez a mű még a rendes thriller filmek között is megállja a helyét. Akár annak aki egy elég fejtörős de közben halálira szórakoztató filmet akar látni annak meg ér egy próbát ezt a csodát berakni a lejátszóba."

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr674993614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xxroland23 2013.01.05. 21:10:57

Nagyon jó lett a kritika és egyetértek veled. A Tokió.i Keresztapák-ról majd én fogok egy vidit készíteni majd a közeljövőben.

Kibernetika 2021.03.21. 01:03:10

Épp az előbb néztem meg a Perfect Blue-t. Valóban kitűnő alkotás.
süti beállítások módosítása