Év Végi Értékelés....

2012.12.29. 15:07

Sziasztok!

Nos ahogyan tavaly is most is listázom azt az 5 sorozatot amelyben eléggé csalódtam illetve azt az 5-öt amikről nem gondoltam túl sokat mégis eléggé szimpatikusak lettek számomra.

Kezdjük is.

Top 5 Csalódás:

5.Helyezett: Berserk

berserk_1.jpg


Nem rossz maga a sorozat csak túl sok benne az unalmas rész illetve sok dolgot kihagytak belőle ami jóvá a mangát.Bár sok helyen olvastam hogy a Berser-ket nem nézni kell hanem olvasni. A Filmjei közül meg igazából csak az elsőt láttam de az se valami hű de nagy dolog,inkább csak összefoglalja a sorozatot.Énszemély szerint inkább azt néztem volna hogy mi történik a főhőssel azután hogy megkapta a pecsétet. Ez a sorozat inkább csak amolyan előjáték féleség.

4.Helyezett: To Aru Majutsu No Index


to-aru-majutsu-no-index-main_1.jpg

Egy olyan sorozatra számítottam mint a Shana ellenben amit kaptam az több mint kiábrándító. Az egyik történet követi a másikat de egyik sincs rendesen lezárva,Index-nek szinte semmi jelentősége sincs a történet szempontjából, a huszadrangú sablon főgonoszok-ról meg már ne is beszéljünk élükön a zöld hajú alkimistával, a seggből elővett karakterek pedig csak még jobban kiábrándítják az embert. Még mindig vacilálok azon hogy megnézzem-e a 2.évadot plusz a film is startol nemsokára de hogy az se lesz jobb mint ez abban biztos vagyok.

3.Helyezett: Cardfight! Vanguard-Asia Circuit Hen


36945l.jpg

Márcsak 1 rész van belőle hátra de már most kijelenthető hogy a Vangaurd 2.évada több mint röhej.Történet szempontjából nem rossz de a megvalósítás az szánalmas. A Szereplők nem hogy nem fejlődnek de még inkább idegesítőbbek és unalmasabbak lettek, jó Ren az aki elég szép karakterfejlődést mutatott az 1.évadhoz képest de a többiek kiábrándítóak. 2 Jó ötlet van benne,az egyik az a szörnyek új képessége illetve Takuto csavarja de ez minden. Ja és ha Seto Kaiba-t irrítáló gonosznak találtátok akkor Leon-tól leszakad a pofátok plusz a háttérsztoriján meg elfog a röhögőgörcs mindenkit annyira baromság az egész. Majd a kritikában jó alaposan kivesézem úgyhogy készüljetek fől rá.

2.Helyezett: Ichiban Ushiro No Daimaou


ichiban_2_1.jpg

Ahogyan Member mondaná ez tipikusan az a fajta sorozat amiben mindenkinek tök random és egyedi képességei vannak és mindenki 1 osztályba kerül illetve megalkotnak 1 ellenséget aki csak az utolsó részekben tűnik fel és addig egy árva szó se esik róla.Poén: Ez még így se működik,akkora agyzsibbasztás az egész hogy mire befejezed elfogyasztottál 1 levél fejfájáscsillapítót.Nem is érdemes rá időt szánni.

1.Helyezett: Arcana Famiglia


arcana-famiglia.jpg

Hogy miért ezt tettem be elsőnek? Egyszerű. A Sorozat még azt se teljesíti ami elvárható lenne egy 12-13 részes sorozattól. Konkrétan semmi  nem történik benne,annyira unalmas az egész hogy még egy shounen fillarévad is érdekesebb mint ez és mintha csak a készítők ráeszméltek volna, az uccsó részbe bepakolják mindazt amit 10 részen keresztül kellet volna elmesélniük de azt is a legunalmasabb formában, konkrétan a harcokat 2 perc alatt lezavarják.De mégis a legbosszantóbb benne hogy az olaszságot itt is csak a sztereótípiák ábrázolják. Bár látszik rajta hogy eleve lányoknak készült a sok bishounen miatt.

És most akkor jöjjön a 5 meglepetés lista.

5.Helyezett: School Rumble


school-rumble1_1_1.jpg

Egy nagyon vicces kis anime és tényleg megéri ráfordítani az időt nem úgy mint hasonló társaira.  AHaosnló animékben ugyebár megy a dráma és a csöpögés egyszerre itt viszont poén van poén hátán mégha némelyikük fárasztó is. Ugyan ez sem mellőzi a sablonokat de nagyon szórakoztató.

4.Helyezett:Millennium Actress


Millennium_Actress_1.jpg

Nem hittem volna hogy Satoshi Kon képes olyan animefilmet csinálni amiben nincs gyilkolás illetve krimihangulat.Aztán Blacksheep ajánlotta ezt a filmet,megnéztem és végül beláttam hogy tévedtem. A Millennium Actress egy gyönyörű és szívszorító dráma tele gyönyörű zenékkel.

3.Helyezett: Another


another_anime.jpg


Ha valaminek a címében benne van hogy Higurashi vagyhogy thriller akkor okkal feltételezhetjük a legrosszabbat hiszen jó thriller anime kevés van. És ez kivétel. Az Another egy nagyon hangulatos és tényleg ijesztő atmoszférájú anime de semmiképp sem horror inkább olyan lightosabb thriller. Sajnos ebben is van tengerpartos filler de a 11. rész kárpótol érte. Csavar csavar hátán szép látvánnyal és az Ali Project animéhez illő opening dalával.

2.Helyezett: Mahou Shoujo Madoka Magica


madoka-magica.jpg

Csak egy hajszál választotta el attól hogy első legyen. A Mahou Shoujo kategóriában nem sok újdonságot lehet mutatni már legalábbis ezt hittem amíg meg nem néztem ezt. Úgy forgatja ki a témát hogy közben még tiszteli is, egyedül a látvány az ami egy picit kiábrándító vele kapcsolatban. De ha ezen túltesszük magunka akkor egy nagyon érdekes élményben lesz részünk.

És akkor most jöjjön az első helyezett.

1.Helyezett: Steins Gate


ff06631478e5344b467111c7aa85ff881302201468_full.jpg

Hogy miért ez az első? Nos először is hogy annak ellenére piszok jó hogy a Chaos Head alternatívája ami köztudottan egy értelmetlen katyvasz ez viszont jóL fel van építve és nincsenek benne fillerek. Másodszor egy olyan stúdió csinálta akiknek ez volt a 2. animéjük szóval nem kicsit kockáztattak ezzel kapcsolatban.Harmadszorra pedig egy visualnovelből készült ami azért is említésre méltó mert nem sok jó visualnovel anime létezik.Lassan indul be a sztori de aztán egy olyan élményben lesz részünk ami nem hétköznapi az biztos és nem is érthető elsőre hogy mi folyik benne. Ehhez társul még a szép látvány és a nagyon jó zenék,még az opening cím is passzol az animéhez. Egyedül az zavart benne hogy itt is van pár karakter akiket ki lehetett volna hagyni mert semmi szerepük nincs. De még így is azt mondom hogy nem hittem volna hogy ennyire király ez a sorozat.

Nos tehát ez lenne az idei listám. SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr274986399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morwen 2012.12.29. 22:41:15

A címből valahogy azt hittem az idén leadott animékről lesz szó. Ahhoz, hogy valaki miket nézett idén, nem igazán tudok értelmesen hozzászólni, máshogy meg minek.

morwen 2012.12.29. 22:42:52

A címből valahogy arra számítottam, hogy az idén leadott animékről lesz szó. Ahhoz, hogy valaki mit nézett idén, nem igazán tudok értelmesen hozzászólni, máshogy meg minek.

morwen 2012.12.29. 22:43:22

bocs, akadozott a net...

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.12.30. 04:12:30

Hogy lehet az Arcana Famiglia a legnagyobb csalódás? Ahhoz hogy csalódjál, elvárásokat kellett megfogalmaznod, ami az Arcana esetében nem értelmezhető.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.12.30. 07:53:40

Az Index egy érdekes teremtmény, az első évad a totális káosz szóval jellemezhető, a Railgun nevű melléksztori abszolút egy slice of life, az Index II. pedig valahol a kettő között van. Jó sok embert megöklöz Torma abban is. :D Ha Accelerator volna a főhős, könnyebb dolgunk volna.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.12.30. 07:54:37

@Kvakond: Gondolom valami olasz maffiózós cuccot várt volna szegénykém.

Kagamin (törölt) 2012.12.31. 01:38:43

LOL, a tetszett lista jó volt, abból hármat tűzre vetnék legszívesebben, a másik kettőt nem ismerem. XD

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2013.02.19. 02:39:48

School Rumble
Az hogy fárasztó a humora nem kifejezés. Nálam valahol a felénél szakadt el a cérna, és abbahagytam.
Berserk
Hogy te hol találtad meg benne az unalmas részeket arra kíváncsi lennék :D de igazad van a megpecsételés utáni rész még izgalmasabb viszont nem ajánlom a mangát, a szerencsétlen mangaka 10 év múlva sem fogja befejezni, és iszonyú fájdalom végigolvasni aztán hónapokat várni egy egy 20 oldalas semmire.
süti beállítások módosítása