Szegasztok!

Bevallom, ha valahol új manga után nézek, azt mindenképpen a Mangafox-on teszem. Miért? Mert egyszerű s praktikus keresője van.

Ennek hála találtam rá egy ugyan semmiben sem kiemelkedő, de annál aranyosabb és szórakoztatóbb one-shot mangára, melyet szerintem egyszer mindenképpen érdemes elolvasni.

Mai alanyom a Bkou No Kirai Na Kimi No Koto (angol címén The Things I Hate About You)... b*sszus, ilyen hülye s hosszú címet már nem is tudom, mikor láttam...

Minitokyo.Boku.no.Kirai.na.Kimi.no.Koto.431726.jpg

(S hogy lássátok, egyik címet sem én találtam ki)

A Boku No Kirai Na Kimi No Koto (mostantól csak BNKNKNK... na jó, nem kertelek... ***** hülyén találták ki a nevét!) egy 2009-es one shot manga, mely a Monthly Young Jump-ban jelent meg, írója és rajzolója Betten Court. Műfaját tekintve seinen, romantika és csipetnyi vígjáték.

Na most a történet kapcsán nagy bajban vagyok, mert mivel ez egy "one-shot" (egyetlen, max 2-3 részből álló manga), így a történetről nagyon spoiler mentesen tudok csak írni - bár félek, így sem megy.

Főhősünk egy Takase nevű srác, aki általánosban igen csúnyán gúnyt űzött egy lányból azzal, hogy ellopta valentin napon a szerelmes levelét, viszont Rinko, aki akkor a legmenőbb lány volt az egész osztályban "megalázta" azzal, hogy bocsánat kérésre kényszerítette - gondolván minek, amikor semmi rosszat nem tett s csak játszott. 2 év után újra találkoznak, s Rinko egy Kamiyama nevű srácról érdeklődik, mondván, hogy barátnője 1 hónappal ezelőtt szakított vele, s beszélni akar vele, de nem éri el, ezért megkéri Takase-t, hogy segítsen. Persze Takase-nak már is a bosszún jár az esze, s habár megígéri, hogy segít, valójában keresi a módját, hogyan tegye pokollá Rinko életét. Igen ám, de ahogyan halad a történet, egyre érdekesebb dolgok történnek...

Kb így, hogy ne lőjem le a poénokat. Egyszerű, s habár a történetben vannak csavarok, azért nem formabontó. Viszont annál inkább szórakoztatóbb, főleg a poénok miatt, melyeket Takase generál legnagyobb örömünkre. Nincs egyetlen altesti humor sem, mind normális, a jó ízlés határán belüli poénok.

dboku_no_kirai_na_kimi_no_koto_p005.jpg

A szereplők sablonos jelleműek ugyan, de hihetetlenül szerethetőek, de ami fontosabb, emberiek. Takase pumukli kinézete ellenére igen erős karakterfejlődésen megy keresztül, melyen során rájön arra, hogy amit a múltban tett sokkal gonoszabb volt, mint ahogyan ő hitte, még ha nem is szándékosan tette.

Rinko karaktere is jó lett, ugyan megfelel a szokásos Slice Of Lice női szereplők többségének (kemény), de nem kell számítani semmilyen tsundere idegbeteg 5 percre.

A cselekmény maga természetesen Rinko és Takase régi kapcsolatára épít, illetve eme két karakter fejlődésére, amit szerintem elég jól oldott meg.

A rajzolás szerintem szép, 2009-es minőséget hozza, s mind a karakterek, mind a hátterek egészen jól ki lettek dolgozva. Még a szándékosan eltorzított karakterek is.

Hogy van-e tanulsága a mangának? Nos, szerintem van, de ha elmondanám, azzal lelőném magát a cselekményt is. De szerencsére egy tanulsága van, amit spoiler nélkül eltudok mondani: vigyáz a randi oldalakra, mert kitudja, kivel hozz össze. ;)

Maga a terjedelme rövid, 32 oldalas össz-vissz (mondjuk one-shot mangaként nem is lehetne olyan hosszú, bár állítólag van 100 oldalas is), így pont jó arra, hogyha nem akarsz shonen fight-ot olvasni, akkor csak előveszed és elolvasod.

Fontos tudni viszont, hogy nincs benne fanservice, vagyis aki medencés, bugyivillantós jeleneteket akar, rossz ajtón kopogtat.

Így negatívumkén talán csak a kicsit sablonos történetet tudhatom be, de ez elvégre egy romantikus mangától nem kell sokat várni.

dboku_no_kirai_na_kimi_no_koto_p014.jpg

Összegezve szerintem ez a manga pont elérte a célját, vagyis az egyetlen dolog, amit akar, hogy szórakoztasson minket. Ha szeretitek a Slice Of Lice sztorikat s a seinen kategóriába esőket, akkor essetek neki!

A manga itt olvasható

Boku No Kirai Na Kimi No Koto (The Things I Hate About You)

- Idő: 2009

- Író & Rajzoló: Betten Court

- Magazin: Monthly Young Jump

- Műfaj: Seinen, Slice Of Life, Romantika, Vígjáték

- Hossz: 1 fejezet

Ami Tetszett: 

- Aranyos történet.

- Jó karakterek, erős karakterfejlődéssel.

- Egy-két jó fordulat van benne.

- Jók a poénok.

- Szép a rajzolás.

- Rövid, nem kell 200 fejezetet átnyálazni, hogy értsd, mi van.

Ami nem tetszett:

- A történet nem egy nagy szám, de ezen kívül semmi.

Értékelés:

- Rajzolás: 5/5

- Karakterek: 4/5

- Egyediség: 2/5

- Humor: 4/5

- Mondanivaló: 4/5

- Hangulat: 4/5

- Történet: 3/5

- Karakter Fejlődés: 4/5

Értékelés:

Százalék: 85%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

10/10-es skála szerint: 8.5/10

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr324985084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MrRogerRamone 2012.12.28. 20:03:45

a mangafox nekem kegyetlen mód bugos, vannak oldalak amiket csak félig vagy egyáltalán nem akar behozni 200 frissítés után sem (még ha később visszatérek rá, akkor sem). ez csak nálam jelentkezik vagy másnál is? hihetetlenmód sírom vissza az onemangát, annál jobb mangaolvasó még nem született, sajna. egyébként meg hol van ez a cím az "ore no imouto ga konna ni kawaii wake ga nai" na meg az "ano hi mita hana no namae o bokutachi wa mada shiranai"-tól? :D

am jó kritika

Mangekyo22 2012.12.28. 20:54:54

@MrRogerRamone: Na igen, a Onemanga valóban marha jó kis oldal volt.

A "My Little Sister Can't Be This Cute"-nak jó tudni, hogy hülyébb az eredeti címe mint az angol. :)

Köszi.
süti beállítások módosítása