Sziasztok!

Épp fennt bókláztam Animeaddictson ahol is egy olyan cikket találtam aminek elolvasása után szó szerint lefordultam a székről egyrészt a röhögéstől másrészt a döbbenettől.

Nem ritka hogy a szülők különleges neveket adnak a gyereküknek. Ez odáig még el is fogadható ha nem egy irtózatosan kretén  nevet adnak neki. A Japán hatóságok már felléptek az ellen hogy a gyereket AKUMA-nak kereszteljék (a szó amúgy démont jelent) de a legújabb divat a japán szülők körében az hogy ha a gyereküket PIKACHU-nak keresztelik el.

pikachu3.jpg

Szerintem senkinek sem kell őt bemutatni hiszen Pikachu nagyjából már akkora kultfigura Japánnal kapcsolatban mint Hello Kitty!

Nos mikor először olvastam olyan röhögésssel kevert döbbenet jött rám mint amilyen azelőtt sohasem.Tudjuk hogy a Japánok eléggé különcök na de ez azért már durva és a legrosszabb benne hogy szegény gyereket ezért agyon fogják a suliban meg mindenhol szívatni. Japánban ugyanis a névváltoztatás csak akkor lehetséges ha az illető elmúlt 20 éves. Háziállatnak ilyen nevet adni még belefér (anno az aranyhalamnak is a Goldien nevet adtam régebben) de azért álljon meg a nászmenet.Japánban olyan szép nevek vannak,csak párat említenék:Sakura,Nana,Nami,Yumi,Mamoru,Toru,Daisuke,Megumi,Morita,Kaede,Ai,Rie,Akira,Kenji,Aya stb..... Akkor meg nem értem minek kell szerencsétlen gyereket megnyomorítani egy ilyen névvel?

Akkor már csak idő kérdése hogy mikor kezdik el a szülők Naruto-nak vagy valami hasonlónak elnevezni a gyereküket.Amúgy csak érdekesség de ez nagy divat Amerikában hogy hülye neveket adnak a sztár szülők a gyereküknek.Asszem Magyarországon is volt pár hasonló próbálkozás mikor is asszem a gyereket Lakatos Nintendonak vagy JoseArmandonak akarták elnevezni.Vagy pedig Son Goku-nak!  Facebook-on meg van Lakatos Britníszpírsz nevű (baromi ronda) csajszi is.

Szóval most ez a legnagyobb vita Japánban. Jó minden szülőnek joga van ahhoz hogy megválassza gyermeke nevét de akkor is több mint hülyeség. Sőt egyeseket Kuribo-nak neveztek el a Mario-ból.

goomba.jpg

AnnoyingKuriboh.jpg

Ne Röhögj!!!!

Nos egy szó mint száz ne adjatok majd a jövőbeli utódaitoknak hülye neveket.SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr344970389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Velvet98 2012.12.17. 20:34:04

Osztálytársam kistesójának neve meg Rácz Alekosz lett. Szegény gyerek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.12.17. 21:40:25

Én Pusoma Leonidaszt ismerek, a következő Pusoma Akhilleusz lesz. A papa látta a 300-at és a Tróját. Romáknál eleve nagy divat, hogy latinos neveket adnak és sokszor fonetikusan anyakönyvezik, amitől a falra mászom.
Meg kéne tanulni, hogy a gyermek nem játékszer.

morwen 2012.12.17. 22:04:17

Ismerős mesélte japán tesitanár a gyerekének a Shuuto (kb az angol shoot) keresztnevet adta, mert szeret kézilabdázni. Egyébként rengeteg angol jövevényszó van, és ezek a neveknél is előfordulnak. Pont az az érdekes, hogy animékben csak külföldieknek van külföldi nevük. Mondjuk ők azzal is el tudnak játszani, hogy milyen betűvel írják a nevüket, mert aki nana az lehet kanji-val írva, hiraganával és katakanával is. Pikachu névben az a jó hogy nem kell mutogatni névjegykártyát, hogy hogyan írja a nevét, mert nincs rá kanji. A külföldi hangzású neveknél is ez könnyebbség, hogy hallás után tudja mindenki hogy kell leírni a nevet, míg egy hagyományos japán névnél el kell magyarázni, hogy pl a nyuszi meg a holdfény kanjija egymás mellett.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.12.18. 12:05:55

@morwen: A lányomat biztosan Holdfény Vérnyúlnak fogom hívni (月光のウサギの血).

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.12.19. 13:08:11

Én Eperkének fogom elnevezni :D meg lehet kövezni (persze ha lány)

morwen 2012.12.19. 17:52:27

@Kvakond: a vérnyúl helyett jobban járnál valami hasonló szörnnyel a japán folklórból, mert ez így névnek túl hosszú (katakanával írod a nyulat, japánban hülyének néznek XD)

Egyébként ez póni név inkább...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.12.20. 14:56:14

Amúgy már Japánban is kétharmad van, lesznek még itt trollkodások.
süti beállítások módosítása