Sziasztok!

Ma ismételten egy kulisszák mögött rovattal jövök ezúttal nem másról fogok írni nektek mint a seiyuu szakma egyik igazi nagyágyújáról azaz Megumi Hayashibaráról.

295111-megumi_hayashibara_1.jpg

Megumi 1967-ban született Tokió-ban. Gyerekként egy katolikus iskolában tanult ami azért meglepő hiszen a japán lakosság túlnyomó része shinto vagy buddhista vallású.Már gyerekként is szeretett színészkedni majd 12 évesen határozta hogy szinkronszínésznő lesz ugyanakkor a szülei nem túlságosan támogatták ezt az ötletet hiszen valljuk ez nem egy biztos szakma. Ezért elvégezte a nővérképzőt de az álmát nem adta fel.

Seiyuuként 1986-ban kezdett dolgozni mikor is egy kisebb szerepet kapott a Maison Ikkoku című animében majd 2 évvel később jött az igazi siker mikor is megkapta egy másik Rumiko Takahashi manga alapján készült anime a Ranma 1/2 egyik főszerepét.

howtoanimeranmagang.jpg

Megumi itt a főszereplő Saotome Ranma női alakjának volt a hangja. Ezzel a szereppel futott be végül is hiszen nagyon sikeres lett az anime. Ugyanakkor még ebben eljátszotta Alfrédot az Alfréd a Kacsa című sorozatban.

A Következő években olyan animékben szerepelt mint a Samurai Pizza Cats,a Yu Yu Hakusho, Blue Seed és a Minky Momo széria.

Legsikeresebb évének mégiscsak 1995 mondható ugyanis ekkor kapta meg azt a 2 szerepet ami végleg beírta őt az animék nagykönyvébe. Először Rei-t játszotta el a Neon Genesis Evangelion-ban majd ezután jött az a szerep ami végleg naggyá tette őt.

slayers_1.jpg

Bizony ez volt Lina Inverse a Slayers-ben,a szerep ami ma is egyet jelent Megumi nevével.Ugyanakkor ez az anime lendítette be az énekesnői karrierjét is hiszen itt már az Opening és Ending dalt is ő adja elő Masami Okui-val.

Ezek után sorban kapta a jobbnál jobb szerepeket,a következő évben újabb sikert könyvelhetett el mikor megkapta Ai Habara szerepét a Detective Conan-ben.

Ai_Haibara.png

A Saber Marionette-ben Lime szerepében is tündökölt és ezek után jött az első negatív szereplő karaktere,ugyanis ő játszotta és játsza még ma is Musashi-t (Jessie) a Pokémon -ban.

tumblr_lgi4nzNsqV1qclarso1_500.jpg

Ezek után jöttek az olyan sorozatok mint a Love Hina,a Shaman King és a Cowboy Bebop. A Love Hinának és a Shaman King-nek szintén ő énekelte az Openingjeit és Endongjeit is.

Ugyanakkor ő sem csak animékben szinkronizál.A Sikolyban például ő volt Drew Barrymore japán hangja,a Batman rajzfilmben Batgirl-t szólaltatta meg illetve az egyik Star Trek filmben is feltűnt a hangja.Animefilmes szerepei közül meg az olyan filmeket érdemes megemlíteni mint a Paprika,a Vampire Hunter D és a Hegylakó című film animeváltozata. Ja és tudtátok hogy ő Hello Kitty hivatalos hangja is? Ez azért nem semmi.

Megumi mostanában csak ritkábban szinkronizál mivel 98-ban pont a születésnapján ment férjhez majd 2004-ben megszületett a kislánya is. Manapság két saját rádióműsorát vezeti és kisebb szerepekben ugyan de még mindig szinkronizál. Legutóbb az Ao No Exorcist-ban és a Smile Precure filmekben vállalt munkát és dalokat is jelentet meg illetve koncertjei még mindig sikeresek.

Összességében tehát azt mondom hogyha Megumi anno nem  lenne akkor az anime és seiyuu ipar is szegényebb lenne egy tehetséggel. Vitathatatlanul ő a szakma egyik igazi nagyasszonya és remélem még sokáig hallgathatjuk csodálatos hangját.

SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr24966944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2012.12.16. 18:09:40

Részben miatta a kedvencem Ai Haibara karaktere a Conan-ban, mert nagyon jól visszaadja a karakter személyiségét. :)
süti beállítások módosítása