Sziasztok!

Hosszas megfontolás után úgy döntöttem hogy folytatom a kritikaírást de megpróbálom őket sokkal igényesebben megírni mégha pocsék sorozatról is van szó. Illetve próbálok minden igényt kielégíteni. Illetve próbálok /próbálunk kevesebbszer előhozakodni a Naruto-val mert már tényleg annyit beszéltünk róla hogy kódex-et lehetne írni belőle,persze ha hozzá kapcsolódó filmet vagy akármi mást nézünk meg akkor persze szó lesz róla.

Most hogy mindezt tudjátok vágjunk is bele mai alanyomba ami nem más mint Mangekyo egyik nagy kedvence a School Rumble című vígjáték anime.

school-rumble1_1.jpg

A School Rumble először manga formájában jelent meg 2003-ban amit Jin Kobayashi rajzolt és írt és a Shounen Magazine-ban jelent meg hetente.a manga 2008-ban ért véget ugyanakkor készült egy rövid folytatása Z alcímmel. A Sorozat 2004-ben indult amit a  Studio Comet készített és Shinji Takamatsu rendezett aki ezek után a Gintama-t is levezényelte. Műfajilag Romantikus-Komédia egy kis Shounen beütéssel.

Főhősnőnk Tenma a sorozat elején kezdi 2. évét a középiskolában és nagy reményeket fűz ehhez az évhez ugyanis most készül bevallani élete szerelmének hogy szereti.

school_rumble_003.jpg

Van egy Főhősünk is Kenji aki a tipikus balhés,izomagyú lógós karaktert testesíti meg ugyanakkor számára is különlegesnek ígérkezik az év ugyanis ő is ara készül hogy bevallja élete szerelmének hogy szereti aki nem más mint Tenma.

school_rumble_009.jpg

Szóval minden frankó lenne csak a bibi az hogy Tenma Karasuma Oji-ba szerelmes nem Kenji-be,a srác viszont még csak észre sem veszi őt de a lány minden erejével azon van hogy felhívja magára a figyelmet de Kenji is eltökéli hogy összejön Tenmával és egyik félreértés követi a másikat a sorozatban.

Voltaképp ennyiről szólna az anime,egy szerelmi sokszögbe enged betekintést de úgy hogy közben mégsem csöpög hanem nagyon is viccesen és szórakoztatóan teszi azt.Itt egy rész nincsen amin unatkozni lehetne mindegyiken betegre röhögi magát az ember.Slussz poén hogy nincsen tele sablonos tsundere meg hasonló poénokkal de erről később.

Még nem hallottam erről a stúdióról amelyik készítette (én végig azt hittem hogy a J.C Staff készítette) de a látványuk csillagos 5-ös. Gyönyörűek a színek,a karakterek is szépen vannak megrajzolva,a háttérgrafika kifogástalan. Harc ugyan nem sok van benne de amik benne vannak azok is jók lettek habár a harcok 99%-a Kenji-hez köthető.Látvány terén tehát kifogástalan a sorozat.

A Szereplők változatossága szintén lenyűgöző.Itt minden fajta embertípusból kapunk egyet. Tenma egy végtelenségig szerethető ugyanakkor kissé szétszórt jellem,Kenji-ről már elmondtam a dolgokat annyit fűznék még hozzá hogy ő produkálja a legnagyobb karakterfejlődést a sorozatban. Az elején még egy verekedős állat de a végére átmegy normál állapotba és mangaka lesz.

Tenma barátnői sem semmik azért.

school_rumble_005.jpg

Eri a tipikus gazdag szőke lány de mégsem idegesítő, Mikoto a vagány harcművész csaj, Akira a jégkirálynő aki egyetlen pillantásával ölni tud. Az elmondottak alapján be is lehet azonosítani őket.

Mindössze 2 karakter volt aki engem baromira irritált,az egyikük pont Oji volt aki a sorozat 26 része alatt nem csinál mást mint ül és bámul és nagy ritkán megszólal.Mondjuk pont ehhez a tulajdonságához köthető egy nagyon jó poén az utolsó részben.De ez akkor is unalmas.

A Másik az Haruki lenne, ő az a tipikus szemüveges,mindenbe beleokoskodó,merev hapsi aki mindent tökéletesen akar csinálni de pont ezt teszi rohadtul irritálóvá a karakterét.

school_rumble_063.jpg

Itt van még Yakumo  aki Tenma "húga" annak ellenére hogy ő vagy 2 fejjel magasabb mint Tenma.

És itt még a mellékszereplők sem unalmasak. Itt mindenkinek van karaktere mégha picit sablonosak is. De úgy semmi gond nincs velük.

Az anime legnagyobb erőssége az eszméletlen jó humor. Jó vannak benne nagyon fárasztó poénok például Tenma WC-s jelenete a 2. részben meg ehhez hasonlók de komolyan az anime rohadt vicces.A Poénok egy részét az utalgatások és a való életből vett dolgok adják. Van itt Dragon Ball utalás ami nagyon szórakoztatóra sikerült..

school_rumble_084.jpg

Van Transformers is bár ezt kb minden 20. animében elsütik de itt rátettek egy lapáttal azzal hogy a szereplők nevét azoknak a hölgyeknek a nevéből alkották meg akik a lányokat szinkronizálják a sorozatban pl: Yui Horie,Ami Koshimizu,Mamiko Noto, Hitomi Nabatame és Kaori Shimizu.

Meg mondjuk az mellet sem lehet elmenni hogy a 3. részben egy nagy városi kivetítőn az opening dal eredeti videoklippje megy élőszereplőkkel. És ami a legjobb: Az anime mellőzi a gusztustalan pedofil,a dögunalmas tsundere és a tehéntőgy poénokat.

Még pár szót a zenékről. Nagyon jók azok is. Az opening dal ugyan eleinte elég fura de a 3. résztől már nagyon is élvezhető,illik az animéhez. A Dalt Yui Horie adja elő az Unscandal zenekarral....

Az ending is egész jó,de azért az openinghez képest kicsit lassú. A Betétdalok is egész jók.

Nos ezzel el is értem a végére. Így márcsak azt tudom mondani hogy mindenképpen nézzétek meg mert a School Rumble az utóbbi évtized egyik legszórakoztatóbb animéje. Nem csoda hogy Mangekyo is szereti. Ja és van 2. évad.

School Rumble


- Idő: 2004-2005

-Rendező: Shinji Takamatsu

- Stúdió: Studio Comet

-Műfaj: Romantikus Komédia

-Opening: Yui Horie & Unscandal-Scramble

-Ending: Yuko Ogura- Onna Ko Otoko No Ko

-Hossz: 26 rész+ 2 OVA

Tetszett:


-Aranyos történet

-Szerethető Karakterek

-Gyönyörű látvány

-Kenji és Tenma

-Utalások és paródiák

-Rohadt jó poénok

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:

-Oji és Haruki

-Fárasztó Poénok

Értékelés:


-Százalékban: 94%-Kiváló

-Pontban : 9.5/10

Csak ajánlani tudom hogy nézzétek meg. SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr434940909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.12.03. 23:30:31

Én valahogy 8 rész után dobtam... sztem gagyi, pedig egy ilyen nagy sorozattól vmi ütőset vártam és ilyen uncsi animét kaptam... hááát :D van ez így.
De pl a Mitsudomoe-t akárhányszor nézem meg, megpusztulok :D
Ez viszont nem jött be. :/
süti beállítások módosítása